העברת חתולה חצי בית לדירה...

....שבה אני לא מתכוונת להוציא אותה החוצה כי יש רק כבישים
החתולה שלי (המדהימה) היא בוגרת ( בת 5) חמסה חמסה חמסה והיא 97 אחוז מהזמן בחוץ . היא באה לאכול בעיקר ואם היא בבית אז היא יושבת על עדן החלון וצופה בסרטים ( נו אתם מבינים ;).
עכשיו הבחוץ שלה הוא מדהים. יש לה עצים ודשא והיא נראית לי מאושרת כ'כ.
אני ככ אוהבת אותה ויודעת שהכי טוב לה להישאר כאן. אבל אני לא מאושרת כאן ( דירה עם סנטימנטליים רבים מאוד שלא נכנס אליהם כאן) ואני חייבת לעבור דירה. יש לי דירה בבעלותי לשם אני אמורה לעבור אבל לצערי אין שם שום טבע מסביב אלא רק חניון וכביש.
מישהו פה חווה מעבר כזה? סיטואציה כזו? זה אפשרי בכלל להעביר חתול שאוהב כ'כ את הבחוץ לדירה ללא מרחבים בחוץ?

דגלמנגל

Well-known member
החתולה שלי (המדהימה) היא בוגרת ( בת 5) חמסה חמסה חמסה והיא 97 אחוז מהזמן בחוץ . היא באה לאכול בעיקר ואם היא בבית אז היא יושבת על עדן החלון וצופה בסרטים ( נו אתם מבינים ;).
אני ככ אוהבת אותה ויודעת שהכי טוב לה להישאר כאן. אבל אני לא מאושרת כאן ( דירה עם סנטימנטליים רבים מאוד שלא נכנס אליהם כאן) ואני חייבת לעבור דירה. יש לי דירה בבעלותי לשם אני אמורה לעבור אבל לצערי אין שם שום טבע מסביב אלא רק חניון וכביש.
מישהו פה חווה מעבר כזה? סיטואציה כזו? זה אפשרי בכלל להעביר חתול שאוהב כ'כ את הבחוץ לדירה ללא מרחבים בחוץ?
סתם רעיון, לגבי ה"סרטים" - את יכולה להוציא מדף אל מחוץ לחלון, לחבר אליו מתקן להאכלת ציפורים ומקור למים. כמובן שתצטרכי לרשת את החלון הזה (למניעת "רצח בנסיבות טבעיות") באופן שתוכלי להגיע לציוד הנ"ל, לשם תחזוקה שוטפת. אגב, מתקני האכלה לציפורים, אפשר גם לתלות, על זוויות מתכת, שמשמשות לתליית עציצים, אבל אז צריך להוסיף לאורחים מקום לעמוד ולריב. ואל תדאגי יותר מדי, הציפורים יגלו את זה מהר מאוד והקצ'קיאדה לא תאחר לבוא.

גורדיאן-II

Active member
אין שום בעיה, היא תסתגל מיידית למקום החדש, ותעביר את הזמן בטיפוח עצמי (ליקוק) ושינה. חתולים לא מבדילים בין טבע לחניון, מה שחשוב להם זה שיש בחוץ משהו שהם יכולים להסתכל עליו, אפילו אם הוא לא משתנה כל הזמן.
יש לי 2 חתולים שהיו חתולי חצר, עם כל האקשן שבכך (כלומר מלחמה בחתולים אחרים שפלשו לחצר שלהם) ועקב מעבר דירה עכשיו הם חתולי בית בלבד, והם מאושרים בחיים המוגנים שלהם, משקיעים המון בשינה (הם בני 14, זקנים וסובלניים), וקצת בלהציק לי לקבלת צומי, ואפילו לא מתאמצים הרבה לקפוץ אל אדן החלון כדי להביט אל מה שקורה בחצר בחוץ, הם יודעים שזה עולם אחר שלא קשור אליהם ולא מחפשים הרפתקאות וריגושים.

אלישבע777

Well-known member
אם את אינך מאושרת במקום שלך ואת חשה צורך לעבור - זה הכי חשוב!! החתולה תסתגל. אולי ייקח קצת זמן, אבל זה יקרה. כשתעברי לדירתך, תפעילי אותה במשחקי צייד (חכה, ליזר), ותשעשעי אותה ותאמיני לי שהיא תסתגל!! חתולים מתים על קופסת אריזה קטנה (או פינה חשוכה בארון הבגדים) ויכולים לבלות שם חצי יום... או מסתתרים מתחת לכיסוי המיטה ביום קיץ לוהט לשעות... כשאת תרגישי טוב, זה יקרין גם עליה. אל תחששי. חתולים מאוד אוהבים שגרה. וכשתהיה לה שגרה היא תהיה מאושרת.

Yukita

Active member
מנהל
יצא לי כבר לעבור עם חתולים ככה ולא היו בעיות אז אולי לא כדאי לצפות מראש לבעיות ולהתמודד עם מה שיבוא אם יבוא.

מה שכן, אם עדיין לא עברת, מה דעתך לחשוב אולי בכיוון אחר - להשכיר את הדירה שבבעלותך ולהשתמש בשכר הדירה כדי לעבור למקום שמתאים לך יותר? זה כמובן לא פשוט כמו שהמשפט הקצר הזה נראה, אבל... גם זה רעיון.

למעלה