העברת כבל חשמל באדמה

העברת כבל חשמל באדמה אני מעוניין להעביר כבל חשמל באדמה בין שני מבנים ,מרחק של 5 מטר .(גינה) יש כללים מיוחדים ? עומק חפירה , צנרת מיוחדת ? ובבקשה ,אל תגידו לי שזה עבודה לחשמלאי מוסמך.....

פרסה

New member
על פי החוק העברת כבל וצנרת מותר גם לעובד זותר שעוזר לחשמלאי החיבור ע"י חשמלאי בלבד! עומק שכחתי אבל בסבית המטר זה בגינה פרטית שוב עובי הכבל והצנרת יקבע ע"י חשמלאי, החשמלאי בהחלט יוכל להגיד לך שהוא לא מרוצה מאיכות הכבל/הצינור

רשר

Well-known member
מנהל
פרשנות לחוק עבור חובב ציון 1. סעיף 32 ,,,בכניסה למבנה מותר,,, המרחק 5מ' בין המבנים הוא בעצם שתי כניסות. מכאן שאפשר לחפור פחות אם מגינים על הכבל בצינור רצוי ממתכת להגן מקלשון או מעדר. עומק מינמלי 30 ס"מ כי צריך להגן בכל מקרה עד לעומק זה. אפשר צינור פלסטי והגנה ע"י מרצפות מעליו. 2. סעיף 35 ,,,יש לתאם,,, מאחר ואתה בעל כל השרותים בחצרך אתה צריך לתאם עם עצמך. אבל כדאי גם להשאיר תוכנית לקרה שלא תהיה בבית (נדרש ע"פ החוק). רן

רשר

Well-known member
מנהל
מתחים נמוך מאוד = עד 50V נמוך = עד 1000V גבוה = עד 100,000V עליון = כרגע עד 400,000V רן

דרדסבבה

New member
אני חושב שאתה טועה מתח נמוך מאד - 0-50 אין סכנת התחשמלות. מתח נמוך - 50-1000 מתח גבוה - 1000-16000 מתח עליון - 16000-433000

רשר

Well-known member
מנהל
אולי אני טועה! אבל מה זה 33/22KV ? לפי דעתך זה עליון? על סמך מה אתה אומר זאת? יש לי ספר אבל אני לא מוצא אותו בבית, אולי הוא בבוידם, בכל מקרה אלו הגדרות לא חשובות כי מעל 1000V צריך כבר רשיון נפרד (יש לי) ואין כל משמעות בחוק איזה גובה המתח. רן

למעלה