העברת כסף מחו"ל

ktivatama4u

New member
העברת כסף מחו"ל

שלום רב! הרבה שאלות. אשמח לכל תשובה. גם על חלק מהן... אני גרה בארץ ומועמדת למשרה שכרוכה בקבלת משכורת מחברה בחו"ל (אין לחברה סניפים בארץ) המשכורת בדולרים. מי יכול להסביר לי איך מתבצעת ההעברה של משכורת כזו מחו"ל לבנק בארץ? (פרוצדורה, עמלות וכ) אני עוסקת עצמאית שנותנת קבלות. אז איך זה מתנהל מול רשויות המס בארץ ? (אם בכלל המיסוי הוא בארץ. אני משערת שכן) לא נראה לי שנהוג לשלוח קבלה/חשבונית (בעברית) ואם אכן לא, איך והאם רשויות המס מנהלות בכלל בקרה על העברות הכספים במקרים כאלו? אם כן, איך?האם יש להן רשות להיכנס לחשבונות פרטיים???

Cappuccino

New member
לגבי דרך התשלום,

הם מבצעים פשוט העברה בנקאית לחשבון הדולרי שלך בישראל. יש להם עמלה מסוימת בבנק שלהם.

egozi13

New member
מצב דומה מאוד לשלי

אני מקבל תשלום בפאונד, בהעברה לחשבון שלי. הלקוח משלם עמלה אצלו. אני גם משלם עמלה אצלי, אחרי שהתווכחתי עם הבנק הסכימו להוריד לי קצת. חשבונית אני מוציא באנגלית, כאשר מופיע על החשבונית את הסכום בשקלים, וכן את הסכום במט"ח. לגבי שקיפות מידע המס - לחלק מהמדינות יש עם ישראל אמנת מס, מה שאומר (בין השאר) שיש שקיפות בין הנתונים. כלומר שאם הלקוח שלך בחו"ל מדווח על התשלום שהעביר לך כהוצאה, את לא יכולה של להצהיר על זה כהכנסה.

Benkok

New member
בעיה בהגדרות...

עברת באותו משפט מלקבל משכורת (ז"א שכירה) לעוסקת עצמאית שמוציאה קבלות. הפרוצדורה הטכנית של העברת הכסף היא מאוד פשוטה - את מוציאה חשבונית בשקלים, מציינת את שער החליפין ובא לציון גואל. המע"מ הוא בשיעור 0 כי עיסקה מול לקוח בחו"ל לא מחייבת מע"מ. בגדול אין לרשויות המס דרך פיזית לברר ואת יכולה לא לדווח על העסקה. מצד שני גם עכשיו את יכולה לבקש כסף שחור ואת יכולה לפתוח חשבון בנק אוף-שור בבריטיש וירג'ין איילנדס ולהתעלם מכל חוקי המס הקיימים. סביר להניח שזה יתפוצץ לך בפנים כשמס הכנסה ישאל מאיפה האאודי TT הורודה שיש לך בחניה... קפיש? אם את מוציאה לחברה מחו"ל חשבונית רשמית אז מן הסתם זה נכנס לך לספרים. רשויות המס לא בודקות לך את חשבון הבנק אלא מסתמכות על הספרים שלך - חשבוניות מול קבלות - הוצאות מול הכנסות. ביום שרשויות המס יחליטו לבדוק לך את חשבון הבנק אני מציע לך לארוז תיק קטן ולהצטרף לקובי אלכסנדר בנמיביה. גם אם לא עשית שום דבר פלילי - הם ימצאו כבר משהו... הפעולות שאת צריכה לעשות כדי שזה יהיה חוקי הן פשוט להצהיר על החשבוניות האלה כהכנסה וזה הכל. המע"מ כאן לא קשור. מבחינת עמלות ההעברה מחו"ל - זה משהו שתצטרכי לסכם עם החברה המשלמת. מי משלם את עמלות הבנק בשני הצדדים, מי סופג ירידה בשער הדולר וכו'. אם ה"משכורת" הזאת לא תשמש אותך להוצאות יומיומיות, אולי שווה לך לפתוח חשבון דולרי ולהשכיב שם את הכסף. ככה את בוחרת מתי להמיר אותו לשקלים ולא תלויה בשער הבנק ביום ההעברה. בהצלחה

supercalifragi

New member
סליחה על ההתערבות אבל

אם אפשר לשאול עוד שאלה בנושא אם אני עובד בחו"ל האופן קבועץ גם גר שם. האם אני צריך לשלם מס הכנסה גם בארץ וגם בחו"ל? האם יש פרוצדורה שמודיעים בארץ על עזיבה וזה נותן פטור מתשלום או או הפחתה מסוימת במה שצריך לשלם?

Benkok

New member
בגדול כן וכן...

על קצה המזלג: לפי החוק אם אתה תושב ישראל (להבדיל מאזרח המחזיק דרכון ישראלי אך אינו תושב) אתה מחוייב במס הכנסה גם על הכנסות בחו"ל. ישנן מדינות באיתן חתומה ישראל על אמנת כפל מס, מה שאומר שאם עבדת בארה"ב למשל ושילמת מס הכנסה כחוק אז אתה תחוייב בישראל רק על החלק היחסי שבין המדינות (ז"א אם למשל בישראל אתה במדרגת מס של 45 אחוז ובארה"ב שילמת 30 אחוז אז בישראל תחוייב ב15%) תושבות בדרך כלל מוגדרת לפי "מרכז החיים שלך" שהיא הגדרה מאוד מעורפלת של המוסד לביטוח לאומי... לשאלתך השניה - אתה יכול לוותר על תושבותך ולסיים את עניינך הפורמליים עם מדינת ישראל. אם אתה מתגורר מעל 5 שנים בחו"ל אז בט"ל כבר ידאג לשלוח לך מכתב ולהודיע לך על ביטול התושבות שלך. עוד פרטים בפורום עוברים לארה"ב או ישראלים בחו"ל...פשוט תקיש בט"ל בחיפוש וזה כבר יקיא עליך את האינפורמציה.

למעלה