העברת כספים מקופת גמל

IirionClaus

New member
העברת כספים מקופת גמל

ברשותי חשבון בקופת גמל "כלל" אשר אני רוצה לפדות. אין לי חשבון בנק ישראלי (גר בארה"ב מעל 10 שנים) ו"כלל" לא מוכנים להעביר את הכסף לצד ג'. ניסיתי לפתוח חשבון בנק בבנק הדואר ובפועלים, אבל שניהם לא מסכימים לפתוח לתושב ארה"ב.

"כלל" הציעו שנשתמש בשירותי עו"ד כדי לפתוח "חשבון נאמנות", אבל אחרי מספר שיחות טלפון לא מצאתי שום משרד עו"ד שמציע את השירות הזה. האם למישהו בפורום יש נסיון ו/או עצות בנוגע לשחרור הכסף מטפרי "כלל"?

xbuffalomen

New member
תשקר לבנק

תגיד להם שאתה מתגורר בארץ , תן כתובת של חבר. פתח חשבון (כי עכשיו אתה תושב) , לך עם פרטי החשבון לכלל ובא לציון גואל...

debby12

New member
מנהל
הולכת לשאול את אבא שלי - STAY TUNED

לפני שנה בערך הוא צלח בהצלחה מאמץ שלקח בערך שנתיים, כולל עזרה מעורך דין בתשלום, וכל זה היה כדי להצליח לקבל את כספי הפנסיה שלו מהתעשיה האווירית.

גם שם היה הסיפור של קושי למצוא בנק ישראלי שיואיל לפתוח לו חשבון בנק. ודרך אחרת לקבל את הכסף אין.... [עאלק, גם אחרי שכבר פתח בהצלחה חשבון בנק בפארטצ'יה שלמרגלות הים התיכון, עדיין לקח עוד הרבה מאוד זמן לראות את הכסף]

מקווה לחזור עם תשובות

מה שכן - כשפתח את החשבון הוא היה צריך להתייצב שם באופן אישי בישראל כמובן.

debby12

New member
מנהל
דובר בבנק הבינלאומי הראשון, סניף רעננה

יש רק אחד כזה ברעננה - ראה פה
https://www.fibi.co.il/wps/portal/FibiMenu/Marketing/Private/Branches

עורך הדין שלו לוקח את כל לקוחותיו תושבי החוץ מוכי הגורל לסניף ההוא כי שם שם מסכימים לפתוח חשבון בנק לישראלים-לשעבר

זאת ועוד: לאבא שלי אין תעודת זהות ישראלית. לפני שנים רבות הוא שלח אותה לקונסוליה הישראלית - נדמה לי בסן פרנסיסקו - לצורך חידוש הדרכון הישראלי שלו (כי ככה נדרש אז - לשלוח גם תעודת זהות), ואז הם החרימו לו אותה ולא החזירו כי "רק לתושב ישראל מותר להחזיק בת.ז. ישראלית" או כי "לפי החוק אסור להוציא תעודת זהות ישראלית מתחומי ישראל" או אולי שתי הסיבות גם יחד (?)

מאז אין לו תעודת זהות ישראלית מה שמקשה על חייו עוד יותר

[לימים אמרו לו באיזה קונסוליה אחרת ש"זה לא בסדר ולא היו אמורים להחרים לך את תעודת הזהות". אבל זה כבר לא משנה - התעודה עליה השלום....]

בסניף הבנק האמור הסכימו לפתוח לו חשבון רק עם דרכון ישראלי (ואולי עם עוד דרכונים/מסמכי זיהוי. על כל פנים - ללא תעודת זהות ישראלית) - כמובן בהתייצבות פיזית שם.

שיהיה בהצלחה! תחזור לעדכן...

liat1271

New member
לפי החוק אסור להוציא את הת.ז מישראל

אין לי מושג למה (שלנו נמצא איתנו) בכל מקרה בדרכון מופיע מס' ת.ז, כך שזה יכול לשמש כאמצעי זיהוי

debby12

New member
מנהל
אכן... הבעיה היא

שלעיתים קרובות בנקים ומוסדות בישראל בכלל מסרבים "לדבר" עם מישהו שאין בידו תעודת זהות ישראלית. ולא - דרכון ישראלי לא מספק אותם.

אם אני לא טועה, אבל זה מזכרון ואין לי כוח לבדוק, יש איפשהו בהוראות המפקח על הבנקים הוראה לפיה עבור ישראלי תושב חוץ גם דרכון ישראלי בר תוקף יכול לשמש כתעודה המזהה הנדרשת.

אממה? למרבה הצער רבים הסניפים ופקידיהם שלא מעניינת אותם ההוראה הזה ועל כן: אם אין לך תעודה זהות - נאחל לך בהצלחה ויאללה ביי. אשר על כן, משהוחרמה תעודת הזהות שלו אי אז, נאלץ אבא שלי להגיש שתי תלונות למפקח על הבנקים כדי להביא לשחרור כספים שלו שהבנקים סירבו לתת לו כי "אין לך תעודת זהות". שתי התלונות התקבלו כמוצדקות, והכספים (שלו!) שוחררו לידיו אחרי שהמפקח על הבנקים הורה לבנקים האלה לתת להם את כספו. כנראה שהם עובדים בשיטת "מצליח".

debby12

New member
מנהל
אפרופו כספים - שינויים רחבים בכלל החסכון לפנסיה

למקרה שפספסתם - החודש עבר ה SECURE ACT שהכניס כל מיני שינויים בכללים הנוגעים לחסכונות לפנסיה וכאלה. גם אם אתם עדיין לא בני 70 וחצי - אבל אוהבים לדעת ולתכנן הנה קישור עם סיכום קצר

debby12

New member
מנהל
הקישור כמובטח

https://www.schwab.com/resource-cen...etirement-savings-law-changes-are-coming-2020
מעלה את גיל משיכת החובה מחסכונות הפנסיה בשנה וחצי לגיל 72 (אם אתם ילידי סוף יוני כמוני - בתכלס זה מעלה את זה בשנתיים יותר).

מתיר להשתמש בכספי חשבון 529 לתשלום הלוואות סטודנטים עד לתקרה של 10,000 דולר

ועוד ועוד

אם יש תובנות ממומחים או חובבי פיננסיים (מי אמר בוסטון ולא קיבל?) אשמח לשמוע

vinney

Well-known member
שינויים טובים בסך הכל

עניין הRMD עוזר למי שחסך מחוץ לIRA ולא מעוניין למשוך מכספי החסכונות האלה אלא להשאיר אותם ליורשים. זה בעיקר מיטיב עם אנשים היותר עשירים, אבל העלות של זה אני מניח יחסית קטנה. מי שהיה נפגע מהRMD הכי הרבה זה מעמד הביניים שנאלץ לפדות את הIRA ולשלם מס למרות שלא היו צריכים את הכסף, ובכך להקטין את הירושה שלהם. מגה-עשירים (כמו מיט רומני שיש לו מליונים בIRA) גם נפגעים מזה.
&nbsp
פועל יוצא שהשינוי הזה מעודד את הgenerational wealth שמיטיבה בעיקר עם העשירים, אבל היתרון למעמד הביניים לדעתי שווה את זה.
&nbsp
אפשרות להפקיד לIRA גם אחרי גיל הפרישה - זה גם נהדר בעיקר למעמד הביניים ולעשירים. עניים שעדיין עובדים בגיל הזה - אין להם כסף פנוי במילא. עשירים לעומת זאת "עובדים" בתור מנהלים בחברות האחזקות של עצמם, ואילו מעמד הביניים עובד כי הוא יכול, לא כי הוא חייב.
&nbsp
הגבלה על פריסת התשלומים מהורשת IRA - זה קונטרה לשני השינויים הקודמים המיטיבים עם מעמד הביניים והעשירים. השינוי הזה מגביל את האפשרות למריחת הירושה למשך חיי היורשים ובמקום זה הירושה צריכה להפדות תוך 10 שנים. זה שינוי לרעה עבור עשירים שמשתמשים בIRA ככלי תכנון מס ירושה. במיוחד כשזה נוגע לסכומים גדולים (ע"ע מיט רומני) זה עלול להביא למס שולי גבוה מאוד על היורשים.
&nbsp
הטבות להורים/מאמצים - סך הכל שינוי טוב, אם כי אם המאמצים צריכים לפדות את הIRA שלהם בשביל האימוץ הייתי אומר שכדאי לבדוק את היכולת שלהם לפרנס את הילד?
&nbsp
אפשרות לעובדים במשרה חלקית להשתתף בחסכון 401K - לא ברור לי למה מכלתחילה הייתה מגבלה כזאת ולמה היא לא הוסרה לחלוטין....
&nbsp
הdisclosure לדעתי יהיה די חסר ערך וזה סתם בזבוז כספי ציבור לתכנן ולאכוף כזה דבר. יותר מדי משתנים בנושא הזה. זה די דומה ל"קצבה צפויה" שאני רואה על הדו"חות ממקפת שאני מקבל כל שנה וזורק לפח כי אין למספר הזה שום ערך.
&nbsp
אני לא בטוח אם annuities ב401K זה דבר טוב, אבל לאפשר את זה כאופציה נראה לי בסדר. יש אנשים שעבורם זה דווקא יכול להיות טוב. זה נראה לי יותר נצחון של הלוביסטים של חברות ביטוח מאשר איזהשהו הישג צרכני.
&nbsp
תשלום עבור הלוואת סטודנטים מ529 - לא ברור לי למה אי אפשר היה לעשות את זה ולמה המגבלה עדיין כל כך נמוכה... כל נושא של הלוואות סטודנטים בארה"ב זאת הונאה אחת גדולה...
&nbsp
הנקודה האחרונה מרמזת על אופציה של 401K שיהיה משותף לכמה עסקים ביחד, נראה לי רעיון לא רע. נראה איך זה יעבוד.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
בבנק הפועלים בוודאות יכולים לפתוח חשבונות לתושבי ארה"ב

רק צריך להביא להם W9. מנסיון של לפני כמה שבועות. אולי בסניף שנכנסת אליו לא יודעים מהחיים שלהם, לא הייתי מתפלא (הנסיון שלי לא היה הכי חלק ונדרשתי לכמה צעקות).
&nbsp
מה שכן הוא תצטרך להגיע לשם פיזית.

RakHayom

New member
אפשרי בבנק הפועלים

בנק הפועלים סניף ביאליק ברמת גן או סניף מרכזי ברוטשילד 50 תא יפתח חשבון לתושב חוץ.
בנק הפועלים סניף ביאליק ברמת גן או סניף מרכזי ברוטשילד 50 ת"א יפתח חשבון לתושב חוץ. אחרי פתיחת החשבון תגיע לקבלת קהל בכלל. הם יעזרו לך במילוי הטפסים ויאשרו שזיהו אותך לצורך משיכת הכספים. תוך 4 ימי עבודה הכסף יועבר לבנק.
למידע נוסף
http://www.israelishortcut.org/Services.aspx?l=1&c=3&id=37

למעלה