שינויים טובים בסך הכל
עניין הRMD עוזר למי שחסך מחוץ לIRA ולא מעוניין למשוך מכספי החסכונות האלה אלא להשאיר אותם ליורשים. זה בעיקר מיטיב עם אנשים היותר עשירים, אבל העלות של זה אני מניח יחסית קטנה. מי שהיה נפגע מהRMD הכי הרבה זה מעמד הביניים שנאלץ לפדות את הIRA ולשלם מס למרות שלא היו צריכים את הכסף, ובכך להקטין את הירושה שלהם. מגה-עשירים (כמו מיט רומני שיש לו מליונים בIRA) גם נפגעים מזה.

פועל יוצא שהשינוי הזה מעודד את הgenerational wealth שמיטיבה בעיקר עם העשירים, אבל היתרון למעמד הביניים לדעתי שווה את זה.

אפשרות להפקיד לIRA גם אחרי גיל הפרישה - זה גם נהדר בעיקר למעמד הביניים ולעשירים. עניים שעדיין עובדים בגיל הזה - אין להם כסף פנוי במילא. עשירים לעומת זאת "עובדים" בתור מנהלים בחברות האחזקות של עצמם, ואילו מעמד הביניים עובד כי הוא יכול, לא כי הוא חייב.

הגבלה על פריסת התשלומים מהורשת IRA - זה קונטרה לשני השינויים הקודמים המיטיבים עם מעמד הביניים והעשירים. השינוי הזה מגביל את האפשרות למריחת הירושה למשך חיי היורשים ובמקום זה הירושה צריכה להפדות תוך 10 שנים. זה שינוי לרעה עבור עשירים שמשתמשים בIRA ככלי תכנון מס ירושה. במיוחד כשזה נוגע לסכומים גדולים (ע"ע מיט רומני) זה עלול להביא למס שולי גבוה מאוד על היורשים.

הטבות להורים/מאמצים - סך הכל שינוי טוב, אם כי אם המאמצים צריכים לפדות את הIRA שלהם בשביל האימוץ הייתי אומר שכדאי לבדוק את היכולת שלהם לפרנס את הילד?

אפשרות לעובדים במשרה חלקית להשתתף בחסכון 401K - לא ברור לי למה מכלתחילה הייתה מגבלה כזאת ולמה היא לא הוסרה לחלוטין....

הdisclosure לדעתי יהיה די חסר ערך וזה סתם בזבוז כספי ציבור לתכנן ולאכוף כזה דבר. יותר מדי משתנים בנושא הזה. זה די דומה ל"קצבה צפויה" שאני רואה על הדו"חות ממקפת שאני מקבל כל שנה וזורק לפח כי אין למספר הזה שום ערך.

אני לא בטוח אם annuities ב401K זה דבר טוב, אבל לאפשר את זה כאופציה נראה לי בסדר. יש אנשים שעבורם זה דווקא יכול להיות טוב. זה נראה לי יותר נצחון של הלוביסטים של חברות ביטוח מאשר איזהשהו הישג צרכני.

תשלום עבור הלוואת סטודנטים מ529 - לא ברור לי למה אי אפשר היה לעשות את זה ולמה המגבלה עדיין כל כך נמוכה... כל נושא של הלוואות סטודנטים בארה"ב זאת הונאה אחת גדולה...

הנקודה האחרונה מרמזת על אופציה של 401K שיהיה משותף לכמה עסקים ביחד, נראה לי רעיון לא רע. נראה איך זה יעבוד.