העברת נושא כאוב

ninio5

New member
העברת נושא כאוב

בבית הורי, כשדברו על אסון (לא עלינו).... פיתום היתה אימי (על פי רוב) פולטת: פישקדו אי אאווה דל מר.... ומוסיפה באותה נשימה: איך היו הדגים בשבת...? ואז השיחה היתה מופסקת בטון טרגי ומתחילה באופטימיות... דרך לשרוד רגשית :))
 

avielss

New member
לא מוכר

אצלינו היו אומרים...סבס...קנו מוס טרייגה אל דיו
 

אלמה

New member
מוכר...מוכר

בבית של הבעל שלי - בכל פעם שעולה נושא "אסוני" לשיחה, מייד מעבירים את השיחה לנושא אחר. שם הקוד לסיום השיחה בנושא ה"אסוני" הוא ה"פשקדיקוס דה לה מר".
 
ואצלנו היו אומרים: לשוס=רחוקleshos

יענו להפחיד את השטן וחבר מרעיו.. שירחק! פישקדיקוס דה לה מר קשור אצלנו עם קאיצ´י בלטה...
 
נושא כאוב

אצלינו גם כן כיכבו הדגים והיו אומרים מיד פשה קומרמוס - הבה נאכל דגים. אבל אם במקרה התרחשה התעטשות תוך כדי שיחה על נושא כאוב ואסוני מיד היתה נשמעת הקריאה טרווטה לאס אורז´ס - משוך מיד באוזן - ותאמינו לי אוזנו של אף נכד לא חמקה מידי סבתותי.
 

רותי ב.

New member
אמממ, בקשר לביטוי

טרווטה לאס אורז´ס, זו בכלל היתה איזו סגולה לאריכות ימים ולמזל וברכה, כי אני זוכרת שגם ביום הולדת היו מושכים.... וגם למי שכמוני זכה שיהיה לו ´יום-שם´ (אצלי זה תיכף, בשבועות) אז גם היו מושכים. מעניין מה ההגיון מאחורי הסגולה הזו או מה שזה לא יהיה...
 
טרוטה לה אורז´ה (תמשכי באוזן)

גם אצלנו היה נהוג המנהג הנ"ל. עד היום אני מושכת אוזן אחרי התעטשות, עושה זאת בהחבא ע"מ שהחבר´ה לא יצחקו והברכה למי שמתעטש? ביבאס, קרסקס, קה ת´אינגרנדסקס.bibas´ crescacas e que te ingradescas והפירוש:: שתחיי ותגדלי....ובעברית מילה אחת.."לבריאות" ! וסבתא שלי לא ויתרה לאף אחד ואף אבי הקפיד שנמשוך באוזן ימין. עוד אמונה\נוהג היה לנו, כאשר ראינו פגר מת - משכנו בשיער... לא להאמין עד היום אנ עושה שאת גם - אפילו בזמן נהיגה!
 

רותי ב.

New member
אין לי זכרונות

מארועים כאלו.... לא שלא היו, אבל אולי דאגו באלגנטיות להוציא אותי מהחדר כאשר הם דיברו על ה´צרות´ והאסונות. ואכן זו דרך לשרוד רגשית.
 
למעלה