העברת פרטי לקוח בין חברות

moshecaspi

Active member
העברת פרטי לקוח בין חברות

חברה נכלולית א' העבירה לחברה ב' את שמי וכתובת המייל שלי. זאת בנוסף לדברים אחרים. היא לא עברה על חוק הגנת הפרטיות אבל לא עמדה בתקנון הפרטיות שלה שאומר ש"החברה מתחייבת לשמור על סודיות פרטי הלקוח ולא תעביר פרטים לאדם אחר".

לאור הנוהג היום להעביר מידע בין חברות על לקוחות וללא רצונם לעיתים, מהו הפיצוי הכספי הראוי לדעתכם, אם בכלל?
 
הפרת חובת סודיות כלפי לקוח

1. פגיעה בפרטיות היא, בין היתר: “הפרה של חובת סודיות לגבי ענייניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע", וגם: “שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה" (סעיף 2(8) ו- (9) לחוק הגנת הפרטיות). על כן לא הבנתי על סמך מה הסקת, שהחברה לא הפרה את החוק הנ"ל.
2. על פגיעה בפרטיות, שנזקה לא הוכח, רשאי בית המשפט (לא חייב) לפסוק פיצוי של עד 50,000 ש"ח, בהתאמה למדד מאי 2007, ועד כפל הסכום, אם הוכחה כוונה לפגוע (סעיף 29א לחוק).
3. כדי להסיר ספק: אין בדבריי אלה שום עצה או המלצה לתבוע או לנהוג כך או אחרת.
 

moshecaspi

Active member
תודה

אז, לדעתך, החברה הפרה את החוק. מהו, לדעתך, גובה הפיצוי שלו אני זכאי?

הבהרה, לחברה א' צילום של תעודת הזהות שלי ופרטים על השכלתי, מקצועי, אולי מחלות שלי (לא זכור לי אם מסרתי זאת) ועוד. לחברה ב', שלה קשרים מסחריים עם חברה א' יש כנראה רק את המייל שלי ואולי גם שמי. בהינתן לחברה ב' שאילתא אודותיי לפי המייל שלי, היא יכולה לפנות לחברה א', וכמיטב מסורת ה"נעקם פינות", ולהשיג מידע אודותיי.
 
הנתונים החדשים אינם תואמים את הראשונים

בהודעתך הראשונה לעיל כתבת: “חברה נכלולית א' העבירה לחברה ב' את שמי וכתובת המייל שלי. זאת בנוסף לדברים אחרים. היא לא עברה על חוק הגנת הפרטיות אבל לא עמדה בתקנון הפרטיות שלה שאומר ש'החברה מתחייבת לשמור על סודיות פרטי הלקוח ולא תעביר פרטים לאדם אחר'".
ובתגובה האחרונה כתבת: “לחברה א' צילום של תעודת הזהות שלי ופרטים על השכלתי, מקצועי, אולי מחלות שלי (לא זכור לי אם מסרתי זאת) ועוד. לחברה ב', שלה קשרים מסחריים עם חברה א' יש כנראה רק את המייל שלי ואולי גם שמי".
על כל פנים, הבהרתי מה קובע החוק, ודעתי אינה בהכרח טובה מדעתך.
 

moshecaspi

Active member
הייתה בסה"כ טעות קטנה בהודעה הראשונה

חברה א' העבירה את המייל שלי וכנראה גם את השם כפי שכתבתי פעמיים. לכן אני חושב שחוק הגנת הפרטיות לא רלוונטי למקרה. אתה עדיין רואה עבירה על החוק? אם כן ואם לא אנא השלם את תשובתך וכתוב מהו לדעתך הפיצוי המגיע לי, אם בכלל. תודה.
 
מסירת שם וכתובת דוא"ל לאחר בניגוד להסכם

1. אם חברה א' העבירה את שמך ואת כתובת הדוא"ל שלך לחברה ב', בניגוד לרצונך ולהתחייבות מפורשת שלה, לדעתי, היא פגעה בפרטיותך.
2. אם החברה העבירה רק את כתובת הדוא"ל, ועל-פיה לא ניתן לזהות שהיא שלך (לדוגמה, הכתובת היא: [email protected]), אפשר לטעון שזו פגיעה זניחה שאין בה עילה לתביעה (סעיף 6 לחוק), אך לדעתי זו עדיין פגיעה שיש בה ממש, שכן אפשר, למשל, לשלוח לך דואר זבל לאותה כתובת, אף אם אין יודעים מי אתה.
3. הפיצוי המגיע צריך להיות שקול לנזק שנגרם. לי אין שום מידע כדי להעריך את הנזק שנגרם לך, ואף לוּ היה לי, הייתי נמנע מכך, שכן נקיבת סכום פיצוי כמוה כייעוץ כמה לתבוע, וכעיקרון איני מייעץ, אלא אך מבהיר את המצב המשפטי, כפי שהוא למיטב הבנתי.
4. אם אתה שוקל לתבוע, ודא קודם, שכתובת הדוא"ל שלך לא פורסמה ולא הגיעה לחברה ב' בדרך אחרת, שלא חשבת עליה.
 

moshecaspi

Active member
תודה

3. לא מדובר על ייעוץ ואתה לא צריך לחשוש. נגיד שהמקרה קרה לך לאחרונה. באיזה סכום היית תובע אם בכלל? 30000 ש"ח? 1000 ש"ח? רק מחפש דעות.
&nbsp
4. חברה א' העבירה לחברה ב'.
 
למעלה