העברת קבצים מהמצלמה למחשב - שאלות

העברת קבצים מהמצלמה למחשב - שאלות

הי, קניתי מצלמה דיגיטלית לפני 4 חודשים - אולימפוס C7070. מספר בעיות שאני נתקל בהן עם העברת הקבצים למחשב: - בעיה 1: כל התמונות מגיעות בפורמט JPEG אך גודלן גדול מאוד (יותר מ-1M לתמונה). אם אני עושה את הפעולה הבאה גודל התמונה יורד פלאים לסביבות כמה מאות K: פותח את התמונה דרך paint ושומר שוב בפורמט זהה. השאלות: א. האם זה הגיוני? אני הרי בסה"כ לא עושה כלום. ב. האם פעולה זו פוגעת באיכות התמונה? ג. האם יש פעולה שאני יכול לעשות לכל התמונות בבת אחת ע"מ להוריד את גודלן מבלי לפגוע באיכותן? ד. האם יש דרך מומלצת לשמירת התמונות על המחשב? - בעיה 2: במצלמה ניתן לצלם סרטונים. כשאני מחבר את המצלמה למחשב אני רואה שהסרטים הינם בפורמט mov. שהוא די כבד. השאלות: א. איך אני שומר אותם בפורמט אנושי יותר שלא ייגמרו לי את כל המקום הפנוי על המחשב? ב. כמו לגבי התמונות - האם יש דרך מומלצת לשמירת הסרטים על המחשב? שאלה אחרונה: מחפש המלצה למקום שמפתח תמונות דיגיטליות באיכות טובה. אשמח לקבל (גם בפרטי אם אסור לפרסם בפורום). תודה! עמית

ran refael

New member
תשובות

1. א, ב- כן, כאשר אתה שומר בתוכנת PRINT את התמונה, איכות התמונה יורדת משמעותית השיטה הזו לא מומלצת כלל, אפילו כאשר התמונות הן רק למטרות פרסום באנטרנט בגלל בעיית איכות השמירה של התוכנה, נוצר לך פיקסליזציה רצינית (מצב בו רואים את הפיקסלים ללא מאמץ מיוחד) ב, ג- השיטה הטובה ביותר היא לשמור את התמונה בתוכנת פוטושופ או אלמנט של אדובי, במידה ואתה מכווץ את גודל הרזולוציה, רצוי גם להפעיל מעט חידוד על מנת להחזיר את איכות התמונה למצבה הקודם לפני שמירתה. בזמן שמירה בתוכנת פוטושופ, המחשב נותן לך אפשרויות איכות שמירה, מ 1-12 רצוי לא לשמור באיכות מתחת ל 10 על מנת לא לקבל פיקסליזציה כפי שאתה מקבל כאשר אתה שומר בתוכנה פשוטה כמו PRINT שהזכרת קודם. 2. שאלות על וידאו אני לא יכול לענות, לא מתעסק בתחום תוכל לפנות לפורום הפקת וידאו, שם יוכלו לעזור יותר. שאלה אחרונה, מותר לפרסם כאן חנויות, אין לי בעיה עם פרסום, נהפוכו.. ציין בבקשה מאיזה אזור אתה בארץ

תודה!

1. אני מבין שהתכוונת לתוכנת paint...? 2. מה זה פיקסליזציה? (הבנתי שזה לא ממש רצוי אבל אין לי מושג מה זה) 3.אני מגבעתיים. כל חנות טובה באזור המרכז תתקבל בברכה. תודה, עמית

למעלה