העברת קופת גמל מישראל

1st Time Caller

New member
העברת קופת גמל מישראל

היי, נפתחת לי קופת גמל בישראל (הלמן אלדובי)
ואת הסכום אני רוצה להעביר לקנדה.

האם צריך לשלם מס בקנדה? נחשב הכנסה?
מצאתי את השרשור הזה
מ-2012. האם משהו השתנה?
האם אפשר להעביר את הכסף ל-TFSA שלי?
תודה
 

SupermanZW

Well-known member
אפשר, לא ממליץ, אין אפשרות להתחמק מהמס.

כמו כן להעביר לTFSA אפשר רק בהדרגה, דהיינו לא יותר מ$5500 לשנה (כל עוד גבול ההפקדה השנתי נשאר כך), אם רוצים להעביר את כל הכסף בבת אחת אפשר לNon-Reg.

מה35% מס בישראל לא ניתן להתחמק וגם לא מהמס בקנדה אם תעביר לכל חשבון שאינו TFSA (אפשר להעביר לChequing Account בקנדה ולא לשלם מס בקנדה אבל זה חשבון שלא מאפשר השקעות וכך תפסיד את התשואה שתוכל להשיג, לכן לא הגיוני לעשות כך, המס שתשלם בקנדה יהיה נמוך מהתשואה בכל מקרה), בקיצור, עצתי לך היא שתשאיר את הכסף בקופת הגמל בישראל ושלא תסגור את חשבון הבנק שלך בישראל כדי שכשתגיע לגיל 67 תשלם לך קופת הגמל לחשבון הבנק שלך בישראל. אגב, כשזה יקרה, תצטרך כל פי החוק בקנדה לדווח על ההכנסות מקופת הגמל לCRA ותצטרך לצערך לשלם על זה מס, אבל זה יהיה הרבה פחות מ35% ולכן איך שלא תסתכל על זה לא משתלם להוציא את הכסף מקופת הגמל.
 

SupermanZW

Well-known member
אם אתה בכל זאת מתעקש להעביר את הכסף לקנדה

ולמזער את הנזק מהמס בקנדה (למזער את הנזק מהמס בישראל לא ניתן) אז הפקד $5500 בדיוק לTFSA והשקע אותם ואת שאר הכסף השקע בNon-Reg, המס שתשלם כשתפדה מהNon-Reg הוא כמחצית מהמס שתשלם כשתפדה מRRSP וממילא לRRSP אתה יכול להפקיד רק מתחילת השנה הקלנדרית השניה (דהיינו 1 בינואר) לשהייתך בקנדה ולא יותר מ18% מהכנסותיך בקנדה או סף המקסימום שנקבע בחוק לשנת המס הקודמת על פי הנמוך מביניהם, אם תפקיד פחות מהמקסימום המותר לך הסכום שלא הפקדת יתווסף לסכום שיותר לך להפקיד בשנה לאחר מכן וכך עד מועד פרישתך לגמלאות או גיל 71 לפי המוקדם מביניהם (Carry Forward). מבחינה מיסויית רצוי תמיד להפקיד את המקסימום המותר לTFSA, להמתין עם ההפקדה לRRSP עד שהסכום שמותר לך להפקיד יגרום להטבת המס המגיעה לך לאפס את מס ההכנסה הפדראלי (וכך לגרום להחזר מס מלא) ורק אז להפקיד אותו ועד אז להפקיד את הכסף לNon-Reg. מן הסתם אם תפקיד את הכסף לNon-Reg הוא לא יהיה זמין לך להפקדה לRRSP כאשר תגיע למצב שהסכום שמותר לך להפקיד יכול לאפס את מס ההכנסה הפדראלי שעליך לשלם (כי אם תמשוך אותו מהNon-Reg תשלם עליו מס ששווה למחצית מהמס שהיית משלם לו היית מושך מהRRSP ומדובר במס גבוה שתלוי בהכנסה הכוללת שלך שכוללת גם את המשיכה עצמה) אבל תוכל למשוך את הסכום שצברת בTFSA לשם כך ולהוסיף מהעו"ש ובשנה העוקבת יותר לך להפקיד לTFSA את סכום המקסימום שיקבע לאותה שנה פלוס הסכום שמשכת מהTFSA בשנה הקודמת.

חשוב שבשום אופן לא תמשוך כסף מהRRSP לפני פרישתך ושתמיד תמקסם את ההפקדות לTFSA ושתמשוך מהTFSA באופן אסטרטגי שיאפשר לך להפקיד לRRSP רק במועדים שבהם יתאפשר לך לקבל החזר מס מלא ורצוי שעיקר הכנסותיך לאחר פרישתך יהיו מNon-Reg (מגבלות ההפקדה לTFSA לא מאפשרות שעיקר ההכנסות במידה ומדובר על הכנסות שניתן להתקיים מהן יהיו מהTFSA, ממשלת קנדה עשתה זאת בכוונה) ולא מהRRSP, זה יבטיח נטו מקסימלי בעת הפרישה.

את חשבון הRRSP תהיה חייב להמיר לRRIF לכל המאוחר בשנה בה תגיע לגיל 71, לרוב אנשים ממירים את הRRSP לRRIF שבועיים לאחר פרישתם הסופית מעבודה, כמו כן לא ניתן להמיר את הRRSP לRRIF לפני גיל 60. TFSA וNon-Reg לא ניתן להמיר אך ניתן למשוך מהם מתי שרוצים ולהפקיד אליהם מתי שרוצים, אם הכסף שתקבל מהRRIF יהיה יותר ממה שתשתמש בו בשנה מסויימת תוכל להפקיד ממנו עד הגבול השנתי לTFSA, כך לאחר לכתך יקבלו יורשיך סכום מקסימלי.
 

1st Time Caller

New member
תודה, תשובות טובות, אחקור בנושא

האם באופן וודאי כל משיכה מתכנית חסכון ישראל (קופת גמל / חסכון/ בטוח מנהלים)
תחוייב במס הכנסה ישראלי? אין לי תיק שם מזה מספר שנים
 

SupermanZW

Well-known member
ינכו ממך במקור, לא יחפשו תיק

אין דרך להתחמק ואין דרך לקבל את הכסף בחזרה.
 

1st Time Caller

New member
בעניין העברה לTFSA

כיום הלימיט להפקדה ב-TFSA הוא $57,500 (מצטבר מ-2012)
כלומר אני יכול להפקיד חבילה בTFSA,והיא תהיה פטורה?
האם ההגבלה היא לכל חשבונות ה-TFSA ביחד או כל חשבון לחוד יש לו תקרה של 5500 בשנה?
 

SupermanZW

Well-known member
אתה לא היית בקנדה מ2012

מותר לך להפקיד רק עבור השנים בהן היית תושב קנדה. אני שאלתי את אותה שאלה שאתה שואל עכשיו כשהגעתי לקנדה ונאמר לי שמותר לי להפקיד לTFSA רק עבור שנים שבהן אני תושב קנדה. מן הסתם מהיום בו תממש את הPR שלך ותנחת בקנדה (אם אין בכוונתך לשוב לישראל באותה שנה) וכל שנה בה תשהה בקנדה לאחר מכן תיחשב תושב קנדה.

הTFSA הומצא ב2012, לפני כן לא היה קיים.
 

SupermanZW

Well-known member
תיקון טעות - TFSA קיים מ2009, לא מ2012.

ולתושבי קנדה מותר להפקיד רק עבור השנים שבה גילם 18 ומעלה והם תושבי קנדה לצרכי מס. דהיינו מי שנולד בקנדה בשנת 2000, השנה הראשונה בה מותר לו להפקיד לTFSA היא 2018 והסכום הוא $5500, אין זה משנה שהוא היה קיים גם ב2009 וב2012, גילו היה פחות מ18 ולכן אסור לו להפקיד את הסכום המצטבר שהיה מותר לו להפקיד לו היה נולד מספר שנים קודם.
 

SupermanZW

Well-known member
לגבי מספר חשבונות הTFSA

לרוב האנשים חשבון TFSA אחד אך אין הגבלה למספר חשבונות הTFSA שמותר לפתוח, עם זאת תקרת ההפקדה היא לכל חשבונות הTFSA יחד, דהיינו פתיחת 10 חשבונות TFSA לא תאפשר לך להפקיד $55000 לשנה אלא רק $5500 לשנה כאילו היה רק חשבון אחד, אך תוכל לפזר את הכסף בין החשבונות כרצונך. מגבלת ההפקדה היא לאדם, לא לחשבון.
 

SupermanZW

Well-known member
עוד דבר שחשוב שתשים אליו לב

במיוחד אם אתה מתכוון לפתוח יותר מחשבון TFSA אחד:
העברת כספים מחשבון TFSA אחד למשנהו היא בעייתית מכיוון שהל הוצאת כסך מחשבון TFSA נחשבת למשיכה והסכום שנמשך מתווסף לתקרת ההפקדה רק בשנה העוקבת ולא מייד לאחר המשיכה, לכן אם לדוגמה תמשוך $1000 מחשבון TFSA אחד ותעביר לאחר באותה שנה לאחר שכבר הפקדת את כל הסכום המותר לאותה שנה אתה תשלם מס חריגה של 1% מסכום החריגה (דהיינו $10) על כל חודש בו תיספר החריגה, דהיינו כל חודש עד שתתחלף השנה ובנוסף לכך גם הסכום שיותר לך להפקיד בשנה העוקבת יקטן בסכום החריגה שלך אך יתקזז עם המשיכה (כי סכום המשיכה מתווסף לתקרת ההפקדה בשנה העוקבת בכל מקרה).
אם אתה מתכוון לפזר את ההשקעות בTFSA בין חשבונות שונים הפקד מלכתחילה לחשבונות השונים את הסכומים שתרצה אך לעולם אל תעביר כספים מחשבון TFSA אחד למשנהו כי זה יגרום לך הפסד כספי עצום.
 

SupermanZW

Well-known member
אני מוסמך לראיית חשבון בממלכה המאוחדת אך לא בישראל ולא בקנדה

אני יודע שזה משעשע.

בכל אופן, תמיד התעניינתי בפיננסים והשקעות ואני מנהל את תיק ההשקעות שלי באופן עצמאי מ2002, הרבה לפני שהוסמכתי.
 

The ofer

New member
אתה טיפה מטעה

אם זו העברה ישירה מחשבון אחד לשני, אין בכלל בעיה.
&nbsp
הבעיה היא כשאתה מושך כסף מחשבון אחד, לוקח את הכסף ומפקיד בחשבון שני.
&nbsp
כך שניתן להעביר בלי כל בעיה רק צריך לעשות את זה בצורה הנכונה
 

The ofer

New member
ישנה עוד אפשרות

והיא להעביר את קופת הגמל ל RRSP שזה חסכון הפנסיה האישי שלך בקנדה.
&nbsp
שוב, זה תלוי בגובה ההכנסה שלך בקנדה ובסכום אותו אתה רוצה להעביר. אם אתה עומד בתנאים מבחינת גובה ההכנסות שלך בקנדה < מספיק גבוה כדי שתוכל לקבל קרדיט על המס ששילמת בארץ > אתה תוכל להעביר את זה וסה"כ המס שתשלם יהיה אפס... תשלם מס בארץ ותקבל החזר בקנדה.
&nbsp
זה דורש תכנון כך שאל תרוץ לעשות את זה מחר
 
למעלה