העברת רכב מארה"ב לקנדה

העברת רכב מארה"ב לקנדה

האם ניתן להעביר רכב מארה"ב (לוחיות אמריקאיות) לקנדה ולשנות את הלוחיות לקנדיות?
 
בוודאי, יש תהליך מסודר

אם אתה תושב קנדי אתה תשלם בדרך GST ו PST ועוד כמה אגרות. אם אתה תושב אמריקאי שקיבל PR טרי, אתה יכול בזמן הלנדינג לקבל טופס "1" שפוטר אותך מ 15% מיסים משלם כמה מאות דולרים אגרות והופך את הרכב לקנדי כל המידע בקישור.
 
אני רואה שצריך ביטוח רכב לפני שמכניסים אותו..

האם ניתן לעשות ביטוח קנדי כשאתה לא בקנדה? ללא רישיון נהיגה קנדי?
 
זה לא נכון. אתה בא לגבול עם הרכב האמריקני

ועם פוליסת ביטוח ורישיון נהיגה אמריקאי, אתה יכול לנהוג בקנדה ללא הגבלה. ברגע שקיבלת PR אתה זכאי לייבא את הרכב ללא מיסים, ואז אתה ממיר את רישיון הנהיגה מאמריקאי לקנדי, מבטח את הרכב בביטוח קנדי והביטוח הקנדי ייכנס לתוקף ברגע שסיימת את התהליך מול ה RIV. יש כאן מלכוד אם באת ברישיון עבודה כי יש סתירה בין החוק הפדרלי לחוק הפרובינציאלי. ברוב הפרובינציות אתה צריך להסב את רישיון הנהיגה האמריקאי תוך 60 יום גם אם אתה "עובד זמני", מבחינת הפדרלים אתה לא תקבל "טופס 1" אם אין PR , וגם חברת הביטוח האמריקנית שלך לא תמיד תסכים להאריך או לכבד את הביטוח אם איבדת את הרישיון האמריקני. מה הפתרון? לא להמיר את הרישיון האמריקני, ולעשות רישיון קנדי במקביל. אם עוצר אותך שוטר אתה יכול להראות את הרישוי האמריקני ואת רשיון הנהיגה הקנדי זו לא בעיה. זה אומר להתבסס על הרישיון והוותק הישראליים, ולעשות תיאוריה וטסט, ככה אתה יכול מצד אחד לשמור על הביטוח והרישיון האמריקני עד שתקבל PR מצד אחד, ולא לעבור על חוקי הפרובינציה מצד שני.
 
תודה. אז אם הבנתי נכון-

להעביר את האוטו עם הניירות האמריקאים (רישיון וביטוח) ואת תהליך ה"קנדיזציה" שלו לעשות מתוך קנדה?
 
כן, בהחלט, רק צריך לוודא שהביטוח בתוקף

ולדאוג לנושא כפל רשיונות נהיגה או להחלפה ממש במקביל לשינוי של זהות הרכב.
 
כן, וזה מאד כדאי, אבל יש יתרון בלהביא לפני

לפני הלנדינג כי אז לא משלמים מיסים, אבל גם אם משלמים מיסים עדיין הרכב בארה"ב יותר זול באופן משמעותי. כדי לייבא ללא מס יש לקנות את הרכב ולבטחו הארצות הברית לפחות 30 יום לפני הלנדינג. זה בדרך כלל רלבנטי רק למי שממילא מתגורר בארה"ב. מי שמתגורר בישראל יכול לייבא את הרכב שלו מהארץ בפטור ממס אבל זה ממש לא כדאי כי המחירים בארץ גבוהים ועדיף למכור בארץ ולקנות בקנדה.
 

TrigATUSA

New member
האם אתה אומר שאפשר להביא את הרכב

רק בזמן הלנדינג או שאפשר להביא את הרכב כתייר ולחזור במועד מאוחר יותר כדי לעשות את הלנדינג?
 
אפש להביא את הרכב כתייר, הרכב כלל לא נבדק

בנקודת הכניסה, צריך כמובן רשיון רכב, לוחיות רישוי בתוקף וביטוח אמריקאי תקף. במועד הלנדינג יש להכניס את הרכב עם ה VIN שלו לטופס המכס הרגיל של הלנדינג כדי לקבל את הפטור (טופס 4B ) הרכב חייב להיות רשום בבעלות המהגר בארה"ב לפחות 30 יום לפני הלנדינג. את טופס 1 של ה RIV מקבלים בנקודת המעבר ביום הלנדינג, ויש 30 יום לארגן את הפרוצדורה, ראה את הלינק בתשובתי המקורית.
 
למעלה