העברת תביעה מת"ק לבית משפט השלום

הקשר

New member
העברת תביעה מת"ק לבית משפט השלום

במידה ואני (התובע) מגיש בקשה כזו, האם חייבים להענות לבקשתי או שאני צריך לנמק ואולי יאפשרו לי?
תודה.

כבר היה דיון?

אם לא, זה מאוד פשוט. תבקש למחוק את התביעה, ותגיש אותה כתביעה רגילה.

למה אתה רוצה להעביר אותה להליך רגיל? בגלל ייצוג? סכום התביעה?

הקשר

New member
עוד לא הגשתי את התביעה

הנושא די רציני (מעצר שווא של המשטרה). ואני פוחד שבבית משפט לתביעות קטנות לא אזכה למשפט צדק. במידה ואראה שהמשטרה תגיש כתב הגנה של מאות עמודים ותנסה לבלבל את השופט, ארצה להעביר את התיק לבית משפט השלום. האם מבחינה טכנית זה אפשרי או שחייבים למחוק את התביעה ולהגישה מחדש. כמו כן, בינואר חלה התיישנות על המקרה, ואני כנראה לא אוכל למחוק את התביעה ולהגיש מחדש. מצד שני אני לא רוצה סתם לזרוק כסף וישר להגיש תביעה לבית משפט השלום. בנוסף, האם ניתן להגיש תביעה לבית משפט השלום ללא עו"ד? תודה.

אפשר להגיש גם בג"ץ בלי עו"ד. זה אירוע שקרה

מתי? כבר התיישנות?

אולי בכל זאת כדאי להשקיע כמה מאות שקלים בפגישת ייעוץ עם עו"ד כדי להחליט בדיוק איך לפעול. יכול להיות שכדאי לך נגיד רק שעורך דין יכתוב עבורך את התביעה (גם אם זו תביעה רגילה), ותייצג את עצמך.

אם הגשת, מחקת והגיעה תקופת ההתיישנות - לא תוכל להגיש שוב. אם ביהמ"ש יעביר מיוזמתו לבימ"ש רגיל אחרי ההתיישנות - אין עם זה בעייה.

קח בחשבון שאם תמשוך לאחר הגשת כתב ההגנה, ייתכן שביהמ"ש ייפסוק לך הוצאות.

כמה שאני מבין ת.ק. לא עוסקות בסיכסוכים

רק תביעות על נזק וכסף . נכון? או שאני טועה . והסכום הוא גג איזה 35K ש"ח . תקנו אותי אם אני טועה .
לכן לך ישר לבית משפט השלום . בהצלחה . רצוי עורך דין . או שאתה קליבר במישפטים

הקשר

New member
קרה לפני 6 וחצי שנים.

אני אגיש בלי עו"ד ישירות לשלום. במידה ואראה שזה מסתבך, אשכור עו"ד.
תודה.

קח בחשבון שהגשת תביעה לא מתמצה בכתיבתה.

בדרך לדיון יש עוד הליכים מקדמיים - שאלונים. גילויי מסמכים, תצהירים וכו׳. לא תמיד להכניס עו״ד באמצע התהליך זו האופציה ה״זולה״. תעשה טובה לעצמך ותעשה סקר מחירים קטן לפני שאתה מגיש את התביעה, ותראה אם משהו מתאים לך מבחינת עלויות.

למעלה