העברת תינוקות מגן לצורך שיפוץ- עילה לתביעה?

חיפאית88

New member
העברת תינוקות מגן לצורך שיפוץ- עילה לתביעה?

שלום.
רשמתי את הבן שלי (כיום בן 9 חודשים) לגן בחודש פברואר, הוא נכנס לגן בחודש מאי, כלומר שם כחודש וחצי.
אתמול נודע לי ולשאר הורי הגן שמתכננים לשפץ את המבנה מתחילת חודש יולי ורוצים להעביר את כל הילדים והצוות למקום אחר למשך חודשיים ובספטמבר להחזירם למבנה המשופץ. היום נודע לי שהגן הגיש תוכניות ובקשות לשיפוץ כבר בחודש ינואר, כלומר כשדיברתי עם המנהלת ובאתי לראות ולבדוק את הגן כבר ידעו שזה משהו שיכול לקרות ולא אמרו לי כלום.
את הצ'קים לגן נתתי רק באמצע חודש אפריל וגם אז מנהלת הגן לא אמרה לי שום דבר.
מעברים תכופים כאלו עבור תינוק קטן הם בעייתים וגורמים לשיבוש בכל סדר היום ובתחומים כמו אכילה ושינה שיכולים כפועל יוצא להשפיע גם על התפתחות., התינוק רק הסתגל לכניסה לגן וכבר מעבירים אותו למקום אחר ואחר כך שוב למקום שבמבחינתו גם יהיה חדש. זה ממש לא משהו שאני רוצה בשביל הילד שלי ודואגת איך זה ישפיע עליו.
אם הייתי יודעת מראש שיכול להיות שיווצר מצב כזה לא הייתי רושמת אותו לגן. היו לנו אופציות טובות נוספות, ואני מרגישה שלא היו שקופים איתי והסתירו ממני מידע.
האם יש פה מקום לתביעה נגד הנהלת הגן?

be_roo

New member
למה שסדר היום ישתנה רק בגלל שהות במבנה אחר?

הוא יהיה עם אותו צוות שהוא מכיר?
הקירות זה מה שמשנה לסביבה התפתחותית הולמת לתינוק?
כשהוא מבקר איתך בבית זר של חברה הוא בטראומה?

חיפאית88

New member
ככה

קודם כל, לא אמרתי טראומה בשום שלב.
שנית- כן, גם אם אלו רק הקירות שישתנו וכל השאר אותו הדבר זה ישפיע עליו מאוד. רוב הסיכויים שזה יפריע לשנת הלילה שלו, יגרום לו לאכול פחות טוב וכו'. תינוקות בשלב הזה שלא יכולים להביע את עצמם מילולית מביעים את הקשיים שלהם בצורה פיזית בדרכים שונות, אלו חלק מהן וכנראה הבולטות ביותר.
ביקור חד פעמי עם אמא במקום אחר הוא לא אותו הדבר כמו מעבר מבנה גן, אם אתה רוצה להשוות את זה אז יותר נכון השוואה למעבר דירה וזה בהחלט כן משפיע על התינוק.
בנוסף, גם על צוות הגן מוטל עומס וקושי רב יותר מזמנים רגילים בגן, גם אם הן ינסו להסוות את זה ולתנהג "כרגיל" תינוקות מרגישים את זה ומגיבים לשינויים כאלו.
&nbsp
בכל מקרה, השאלה לא האם יגרם לו נזק או לו (כמובן שהתקווה למזער כמה שיותר את הנזקים) אלא האם יש פה עילה לתביעה על כך שלא אמרו לי כלום בתהליך הרישום למרות שידעו שיכול להיווצר מצב כזה.

zammy

New member
ועל מה בדיוק תתבעי אותם? על כסף?

עוגמת נפש? נזק?
כל הבלגן של תביעה לא שווה את התוצאה. אם הגן והצוות טוב עד כדי כך שבחרת בו, מלכתחילה, שינוי זמני לא יזיק לאיש וחבל לעשות מלחמות שהמחיר עליהן לא צפוי מראש ולא שווה את כל המאמץ.
אני לא פסיכולוג אבל שווה לבדוק נושא נזק אפשרי לפני שעולים על בריקדות.
את לא לבדך כאן, תביעה תשפיע על מערכת היחסים לא רק שלך עם הגן אלא של שאר ההורים. לדעתי ייגרם לך נזק אישי ועוגמת נפש רק מעצם הגשת התביעה מצד הצוות וההורים האחרים.
עדיף להביע מורת רוח בשיחה תקיפה ועדינה כאחד ולתת הרגשה של הליך שנעשה בצורה בלתי תקינה ולסיים בכך.

אוקיי ... הוא כיום בן 9 חודשים.

עכשיו, נניח שתתבעי.
את מבינה שהיחס אליו ישתנה. אין מה לעשות.
זה אם בכלל ייתנו לך להירשם לשנה נוספת לגן.
ואז, בין אם תרצי ובין אם לא, הוא יאלץ להתרגל למקום חדש, שוב. (כלומר, בספטמבר, תצטרכי גן חדש לגמרי).
אם מתיחסים לילד טוב שם, ולילד טוב שם, אז, נכון, זה לא נוח, ולא נעים, אבל אין מה לעשות. זה חלק מהחיים. וכי מה עדיף, שלא ישפצו ? והרי מתישהו צריך לשפץ.
[אציין שאני עצמי הורה לתינוקת, ולא נראה לי ששינוי כזה ישפיע עליה בצורה דרמטית כזו. שינוי שכן עשוי להשפיע עליה בצורה דרמטית יותר הוא שינוי בצוות. והחלפה לגן אחר תעשה שינוי כזה - שינוי במבנה [אותו מבנה אבל שונה או מבנה שונה לחלוטין] לא משנה את הצוות]
&nbsp

חיפאית88

New member
אם הייתי תובעת הייתי מוציאה אותו מהגן

אין היגיון להשאיר ילד בגן שאני מספיק לא בטוחה בו וכועסת עליו כדי לתבוע אותו, וזה היה אומר תביעה על התשלומים לגן עד סוף השנה לפחות ועל המשכורת שלי כי התינוק היה נשאר איתי בבית עד מציאת גן אחר לא לפני ספטמבר.
&nbsp
בכל מקרה הייתה מספיק התרעמות מצד הרבה הורים נוספים (שרבים מהם גם דיברו על תיבעות על הפרת חוזים וכו') ויעשו שיפוץ קטן יותר בזמן חופשת הקיץ ואולי ידחו את זה לשנה הבאה עם הכנה טובה יותר מראש.
&nbsp
בכל מקרה, שיפוץ זה אולי מבורך אבל לא מודעיעים על זה להורים 10 ימים לפני המועד המתוכנן, בנוסף התברר שבשבועיים האחרונים נכנסו קבלנים ואנשי מקצוע לגנים בזמן שהות הילדים שם שזה לכשעצמו ממש לא בסדר ולא בטיחותי.

למעלה