העברת תינוק מתחליף חלב לחלב פרה

smd123

New member
העברת תינוק מתחליף חלב לחלב פרה

מאיזה גיל אפשר לתת חלב פרה? האם יש צורך במעבר הדרגתי, או שאפשר מיידי? מה הסיכון במתן חלב פרה לפני גיל שנה? לפני גיל חצי שנה?

חלב פרה לתינוק

תחליפי החלב הנמצאים בשיווק בארץ הם מבוססים על חלב פרה, למעט החלבים "הצמחים" אשר מבוססים על סויה. לעומת חלב הפרה, החלבים לשימוש תינוקות עברו מספר שינוים המקרב אותם להרכב חלב האם מבחינת כמות פחממות , שומנים, חלבונים, ובנוסף הם מעושרים בויטמינים ובברזל. לכן למעשה כאשר תינוק ניזון תחליב חלב הוא למעשה מקבל חלב שיש בו את כל התוספות הנחוצות להתפתחות תקינה. לאחר גיל שנה תינוק אמור לקבל מספר מצומצם של ארוחות חלב, לרוב לא יותר מאשר 2 ביום , בו בזמן הוא מקבל מזון מגוון ממקור אחר. זאת הסיבה שלמעשה אחרי גיל שנה פחות חשוב איזה סוג חלב הילד מקבל, בתנאי ששאר הארוחות כוללות ירקות,פירות,בשר,ביצים, גבינות וכולי. עם זאת יש שממלצים להמשיך עם תחליף חלב עד גיל שנתיים על מנת להסיר כל דאגה לגבי הצורך בתוספות מזון. דר' מילה ברק

smd123

New member
ומה לעיניין העיכול

1.שמעתי שהבעיה לתת חלב פרה לתינוק מתחת גיל שנה הינה בגלל חוסר יכולתו לעכל את החלב, בעוד שבתחליפי החלב החלבון מגיע מפורק. האם נכון? 2.ביתי בת 11.5 חודש. במעון מקבלת ארוחת פירות וארוחת ירקות (לפעמים בתוספת הודו טחון במרק). בבית היא מקבלת בעיקר תחליפי חלב + דייסה ולפעמים בננה. האם במערך תזונה שכזה עדיף בדווקא להשאר עם תחליף החלב גם לאחר גיל שנה, או שגם חלב פרה + דייסה יכול להספיק, בהנחה שגם הדייסות הנמכרות בשוק מועשרות בויטמינים בדומה לתחליף החלב. 3. מבין מגוון הדייסות הנמכרות בשוק ( שיבולת שועל, סולת, כוסמת,קורנפלור ,תירס וכו')- האם יש מועדפות יותר או פחות?

חלב פרה לתינוק

1 לא נכון. מדובר באותו חלבון שהוא לא מפורק ועובר אותו תהליך עיכול אם מדובר בחלב פרה או תחליף. יש אומנם חלבים מיוחדים בהם החלב אומנם מפורק אבל לא מדובר במטרנה או סימילק או רמדיה הרגילים הנמצאים בשוק. 2המזון אומנם מגוון , לא צריכה להיות בעיה בהעברה לדיסות על בסיס חלב פרה.3. אני ממליצה לשלב , כל פעם סוג אחר. דר' מילה ברק

smd123

New member
תיקון: מדובר בהרכב חלבון שונה

1. שוחחתי עם שירות לקוחות של חברה המייצרת תחליפי חלב, שם הובהר לי כי השוני בין תחליף חלב לחלב פרה מבוטא בהרכב החלבון, וכי הרכב החלבון של תחליף החלב דומה יותר לחלבון חלב אם. בנוסף טענו כי חלב פרה לתינוק עד גיל שנה יכול לגרום לאנמיה ודימומים פנימיים בשל חוסר יכולת לעכל את חלבון הפרה. א. האם נכון? ב. האם וכיצד ניתן לבדוק האם תינוק הניזון מחלב פרה ניזוק מכך או לא? 2. בעקבות אישורך להעברה לחלב פרה החלטתי לנסות. אני מכינה לביתי בקבוק המשלב חלב פרה עם תחליף חלב. האם יש בעיה כלשהיא עם השילוב בין השניים? 3. לעיניין עצתך לגוון הדייסות. בדייסת שיבולת שועל קיימים סיבים תזונתיים. אך מה התועלת בדייסת קורנפלור, או בסולת למשל?

smd123

New member
ד"ר מילה אבקש תגובתך לשאלתי האחרונה

מיום 15.02.04 . אני עדיין מחכה להתייחסותך !

למעלה