העברת תיק באמצע הטיפול

טרי21

New member
העברת תיק באמצע הטיפול

לפני כשנה מסרתי טיפול בתאונה לעו"ד. עד עצם היום כל פניותיי לעו"ד לקבלת מידע על הטיפול לא נענו. לפני כ-3 חודשים הגיש כתב תביעה מבלי שתאם איתי דבר או שיתף אותי בכתוב בכתב התביעה שהוגש. העו"ד מסרב להגיד או להשיב לפניות שלי אליו ומתעלם . זהו יחס שאיני מוכנה לקבל וברצוני להעביר את התיק לעו"ד אחר. האם עם ביטול התביעה שהוגשה בית המשפט מחזיר את הסכום ששולם בגין התביעה?!? האם אני צריכה לשלם לעו"ד שהתנהגותו חרגה מכללי האתיקה של לשכת עורכי הדין? מה היא מחויבותו של עו"ד כלפי לקוח ואיפה ניתן לקבל חומר המנמק מידע בתחום זה?!? בברכה - טרי

ehaisraeliadv

New member
העברת תיק באמצע הטיפול

כעיקרון אין מניעה להעביר את התיק לעו"ד אחר. אם עוה"ד שלך כבר נשא בהוצאות או שכבר הייתה הצעת פשרה שסירבת לה - מאוד ייתכן שתידרשי לשאת בהחזר ההוצאות ובשכר טרחה כלשהו (שכר סביר) בגין העבודה שנעשתה. האם לא קדמו להגשת התביעה הצעות פשרה ? האם עוה"ד לא יידע אותך כי בכוונתו להגיש את התביעה ? האם לא נדרשת לפנות למומחה רפואי להכנת חוות דעת (במקרה שהתאונה אינה תאונת דרכים) ? אם את רוצה רק להעביר את הטיפול לעו"ד אחר - לא בטוח שצריך "לבטל" את התביעה שהוגשה. את יכולה להעביר את התיק בשלב בו הוא נמצא ולהודיע לבית המשפט על החלפת ייצוג (את זה יעשה עוה"ד החדש שלך). אם בכל מקרה תרצי למחוק את התביעה שהוגשה - בית המשפט יחזיר את האגרה ששולמה. את כללי האתיקה את יכולה למצוא כאן . לפני שאת מחליטה להעביר את התיק או למחוק את התביעה או לעשות צעדים אחרים בקשר עם העניין - נסי שוב לדבר עם עורך הדין ולהסביר לו איך את מרגישה מאוד ייתכן ששיחה קלה עשויה ליישר את ההדורים ביניכם. בהצלחה. אלי

העברת תיק באמצע טיפול

שלום רב! ככל שלאחר עיון בכתב התביעה שהוגש, תסברי, כי אינו משקף את תביעתך, הלכה למעשה, ישנה אפשרות להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה ולהוסיף פרטים, אשר הוחסרו על ידי העורך דין, ככל שכאלה קיימים.

למעלה