העגורים....

העגורים....../images/Emo113.gif

קבלו את פנינו בתרגילי המראה ונחיתה בשדה הענק שממול האגמון . 22,000 פריטים נספרו ,ועתה הם עורכים משתה בשדות החולה , משתה המורכב משרידי שדות הבוטנים וביזה חופשית מיתר שדות החקלאים שמתרוצצים בשדות עם אביזרי רעש על מנת להבריחם. פקחי הרשות שלקחו אותנו לסיור בשמורה , כועסים על המדינה שלא לוקחת חלק מספיק לטענתם בהאכלת אלפי העופות המציפים בימים אלו את החולה בחניית הביניים. אפשר להבין את הנזקים , אבל איך אפשר להתעלם מתופעת טבע ייחודית האמורה לשמש גם משאב תיירותי? כך או כך, לקחנו פסק זמן , ובסתם יום של חול נסענו לטייל בצפון . יפים העגורים.....זוגות זוגות הם פוסעים על הרגבים ולעיתים משתרך אחריהם הצאצא שמכוסה עדיין פלומת נוצות לבנה. בינות לעגורים עשרות בעלי כנף , חלקם עופות מים חלקם צפורים ששנים לא ראיתי....אדום החזה....סופית.....חגיגה!

../images/Emo91.gif בצומת הגומא ../images/Emo71.gif

מאחורי הפיצריה ובית הקפה מסתתרת החומוסיה הקטנה של מוטי. מוטי תושב קבוץ מלכיה,חמוד חייכן ומעל הכל אדיב , פתח את החומוסיה לפני כשש שנים ולאחרונה פתח סניף נוסף לטובת הסטודנטים של מכללת תל חי , החומוס שלו טרי , הכל מוכן במקום מול העיניים , הטעם מעולה ,והעיקר נקי!!! צלחת החומוס מגיעה בצרופים שונים של פול חם ומתובל , פלאפל וסלט. אם אתם בצפון תנו קפיצה. טעמנו בהרבה חומוסיות באיזור, הוא לוקח את כולם גם בדוך וגם בסבוב.

ואני חשבתי שאת עושה לי ממנו Take Away ../images/Emo6.gif

טוב נו אני אנגב גבינה היום במקום חומוס.
החומוס שלו נשמע ממש מצויין, אולי פעם כשנהיה בצפון נקפוץ ,מקווה שזה יקרה בגילגול הזה,חחחח

קבלי משלוחה....../images/Emo3.gif

תשאירי לי קצת פול.........דרך אגב הוא פנוי ...אם יש לך איזה משודכת שרוצה לחיות בקבוץ זו ההזדמנות לעשות מצווה.

די די הרגת אותי עם הצלחת חומוס../images/Emo178.gif

זהו אני מתעלפת, זה ניראה ממש טוב ואם הוא חמוד כמו שהוא מכין את החומוס אז יאללה נחפש לי מישהי נחמדה
או שתארגני איזה טיול פנויות לצפון כולל השתטחות על קברי צדיקים ובדרך נלך להשתטח על איזו צלחת חומוס אצלו

יש לו את שלושת ה -ח' החשובים אצל הגבר

חמוד חייכן חוש-הומור והוא גם חכם! בגלל בעיות בברכיים הפסקתי להשתטח.....

לא רק תפוחים ../images/Emo146.gif

קבוץ נאות מרדכי הידוע בטיב תפוחיו , מייצר גם נעלי נוחות. במסגרת פינתנו מציאות והנאות , קפצנו לחנות המפעל בה נערכים עתה מבצעים לחיסול קולקציית החורף. נעלי הילדים נמכרים עתה במבצע של 1+1 , מציאה! נעלי המבוגרים כמעט במחצית ממחירם בקניוני המרכז, ואם תגידו שאתם מתארחים בצימרים בצפון תקבלו עוד 5% יש חיסול של כפכפים וסנדלי קיץ . כדאי.
לצידי כבישי הצפון החלה פריחת הנשירים המרהיבה ובעיקר פריחת השקד . הכל הקדים השנה , הפריחה מואצת כדאי להזדרז.

כרמלית נאה../images/Emo20.gif

מרבדים של הפרח היפהפה הזה שנמצא עתה בשיא פריחתו כיסו איזורים שלמים ויצרו כתמי צבע ורודים מדרונות הרי נפתלי והערוצים מלאים בכלניות רקפות וניצני צבעוניים בעיקר מאחורי כפר גלעדי . תל אנפה איכזב בפריחה המועטה של הנרקיסים , והזרימה בנחל דן היתה שקטה יחסית .

זוכרים את יער הרקפות באליקים../images/Emo141.gif

בטיול שערכנו לפני כחודש..........ובכן , המקום התכסה במשטחי רקפות ענק .....בעליה למוחרקה מרבדי כלניות בכל הצבעים
והחלה במקום גם פריחת התורמוסים. בדרך גילינו משתלה חדשה ויפה, המכילה מציאות ואוצרות , אבל זה כבר שייך לספור אחר. חזרנו עייפים , מרוצים, ורעבים לטיולי פריחה נוספים

למעלה