העדרות מהעבודה בגין טיפולים לילד נכה

העדרות מהעבודה בגין טיפולים לילד נכה

שלום,
אני רוצה לרשום את בתי לתוכנית טיפול אינטנסיבית בשנה הבאה שתצריך ממני להעדר מהעבודה חצי יום בשבוע.
ראיתי שעפ"י חוק דמי מחלה, אני זכאית ל 18 ימי מחלה בגין ליווי וטיפול בילד נכה + 18 ימים נוספים בגין ליווי ונכה בתנאי שאין הורה נוסף שמנצל את הזכות הנ"ל.
מכיון שאני יחידנית, לפי הבנתי מגיעים לי 32 ימי מחלה בשנה כדי לטפל בילדה.
האם זה נכון?
איך מקבלים את ימי המחלה הנ"ל ממקום העבודה? אני צריכה להביא אישור שאנחנו נמצאים בטיפול בכל יום חמישי ואז מעבירה את האישור למחלקת כ"א אצלי בעבודה?
אשמח לתובנות בנושא.....
אורית.

מעולה, זה עוזר לי להחליט

אם כך, לא אמורה להיות לי בעיה להחסיר 4 שעות בשבוע כדי ללוות את הילדה לטיפולים.

SMADAR55

New member
בעיה מבחינת ימי מחלה- לא תהיה לך. יתכן שתהיה לך

בעיה בפגיעה בתפוקות שלך בעבודה, ביחס של המעסיק אלייך, באפשרות להתקדם במקום עבודתך.
זה רק את יודעת ויכולה לשפוט האם תיפגע עבודתך והאם יש אופציה אחרת מבחינתך (כמו - תכנית אחה"צ למשל).

SMADAR55

New member
אני גם יחידנית וניצלתי בעבר ימי מחלה לטיפול בילד

אצלי בעבודה ההליך כולל אישור של קרפ"ר שבודק אשורים רפואיים (אבחון + הכרה של בטוח לאומי). האישור שלו מוזן למערכת כ"א. כל שנה צריך לחדש מחדש הזכאות (אולי הילד יפסיק להיות אוטיסט ?
)
בכל פעם שנעדרתי נדרשתי להביא אישור לגבי ההיעדרות.
רוב ההיעדרויות היו בגין השתתפות בפגישות בגני הילדים (אלוטף, גני תקשורת) והיה פורמט לאישורים שנתנו להורים (אלו"ט והעמותה לילדים בסיכון). כמו כן השתמשתי באישורים על היעדרויות בגין ועדות שונות (ועדות שילוב, ועדות השמה, אבחונים , ועדות רפואיות וכדומה). לא השתמשתי בימי מחלת ילד כשלקחתי אותו לטיפולים פרטיים.

למעלה