העובדים הזרים...

ג ל י ל ה

New member
העובדים הזרים...

השבוע התפרסמה בידיעות אחרונות כתבה מאת דוד רגב בעניין העסקת עובד זר. העסקת עובד זר (מטפל/ת) הולכת ונהיית בלתי אפשרית כלכלית. התשלום גבוה הרבה יותר ממה שהביטוח הלאומי משלם לנו. חדשות לבקרים אנחנו עדים לחוקי עבודה חדשים. אין קשר בין מה שחברות כוח אדם אומרות לנו לגבי הזכויות לבין מה שאומר החוק במדינה ישראל. פועל יוצא מכך שביום בהיר אחד אנחנו מוצאים את עצמנו נתבעים ע"י העובדים באמצעות קו לעובד בסכומי כסף שלא מתקבלים על הדעת. אני חושבת שצריך חקיקה ברורה לגבי העסקת העובדים הזרים. יש לקבוע חוקים שונים לגבי אנשים סעודיים שמחוסר ברירה נאלצים לקנות שרותים בסיסיים אלה בכסף. אשמח לשמוע תגובות כאן וכמו כן ארצה לדעת את הזכויות המדויקות. תודה ג ל י ל ה.

ג ל י ל ה

לדאבוני הרב לא הצלחתי למצוא את הכתבה באינטרנט כדי להעלותה לכאן. ידוע לי שקבוצה גדולה של אנשים התארגנה כדי להגיש תביעה בנושא. הנושא פרוץ, משרדי הממשלה נהנים ואנחנו שפוטים של החברות, בגלל המצוקה האמיתית, אנחנו נכנעים כי אחרת יפטרו אותנו מהעבודה, כך אנחנו מנוצלים עד הסוף. לא רק משלמים סכומים גבוהים למטפלים אלא גם לחברות הביטוח, לביטוח הלאומי למען הבטח את שלומם, כל 27 חודש עליהם לצאת את הארץ גם זה לא בחינם כי צריך מחליף. גם בשבתות , בחגים, בימי ראשון, צריך מחליף שעלותו כמה עשרות דולרים. הכל נכון אבל.. מצד שני ישנם אנשים שמנצלים את העובדיפ הזרים ובקושי מאפשרים להם לישון מספר מועט של שעות בלילה. "אני משלם/ת, העובד הזר ישרת אותי עד תום" בהחלט לא פשוט. אם תקישי במנוע חיפוש למעלה יש הרבה כתבות בנושא ו -דעות. מעבר לכך מצורף קישור לקו לעובד שם מופיעים הזכויות של העובדים הזרים. הבעייה הגדולה ביותר היא שישראלים אינם מוכנים לעבוד בעבודה זו. אם היו מוכנים, לא הינו במצב בו אנחנו נמצאים היום. קישור לקו לעובד. זכותון מקוצר לעובדים המועסקים בישראל (מעודכן ל- 1.1.02)

למעלה