העובד הפיליפיני היגיע סוף סוף לאבא.

ננהלה

New member
העובד הפיליפיני היגיע סוף סוף לאבא.

ביום ראשון הגיע אד אלינו...בחור נחמד מאוד. זה בהחלט משונה קצת בהתחלה,כי למרות שלא הודתי או הרגשתי בכך,העומס היה רב מאוד...במיוחד הנפשי. ופתאום זהו...יש מישהו שנושא בנטל...הוא ישן עם אבאלה ומטפל בו,מטייל איתו ומחליף לו טיטול,בפעם הראשונה קילחנו את אבאלה ביחד,מן הסתם אצתרך עוד כמה פעמים לעזור לאד עד שיבין את הטכניקה המתאימה לאבאלה לנוחיותו. פתאום אני יכולה לצאת ולעשות סידורים מבלי לדאוג שקרה משהו ...ובכלל. אבל מה שכן...אבאלה לא מחייך,הוא אומנם מקבל את מציאותו של אד,למרות שהוא מגלה התנגדויות מסויימות. הוא רוצה מצד אחד לשמור על עצמאות ,למשל בלבוש...אבל הוא לא מתלבש נכון...ואד לא מתעקש,כי לפי ההבנה שלי לא כדאי להתעקש ,ובטח לא כשאתה אדם זר ...צריך קודם שאבאלה ירגיש ביטחון ,ואז להמשיך הלאה... מה שכן,כואב לי על אד...הוא השאיר בפיליפינים אשה עם תינוקת בת שנה וחדשיים,הוא מאוד מתגעגע...וזה ברור.הצטרפתי למבצע של בזק בינלאומי כדי שהוא יוכל לפחות לדבר פעמיים בחודש למשך 25 דקות בכל פעם עם משפחתו. גם קניתי לו מתנה שיחון עיברי אנגלי...אני מבינה שהעולם הוא מקום דינמי ביותר,ודברים מונעים בכוחות שלעולם לא נבין ובהגיון אלוקי שאין לי שום מושג בו אלא רק לקבל מציאות כפי שהיא ולשמוח במה שיש..ובכל זאת,זה מדהים איך בנאדם נודד מהפיליפינים,עד לאבאלה הצדיק שלי,כביכול על מנת להשיג פרנסה מבחינתו...אבל אני רואה את ההשגחה בצורה בהירה וצלולה...שום דבר לא קורה סתם,פשוט אנו רואים רק חלק קטן מפאזל ענק....זה כמו שאם עומדים ליד ציור קרוב..רואים רק נקודות,אבל כשמתרחקים קצת רואים תמונה מושלמת. אבאלה חולה...וזה בסדר. אני לא בריאה וזה גם בסדר. הפיליפיני נאלץ לעזוב את ביתו לשם פרנסה ולבוא דווקא לאבאלה,וזה גם בסדר...הכל מתוכנן כפי שמתאים לכל אחד ואחד...וזה גורם לי שמחה גדולה והתרוממות רוח ונותן לי ביטחון עצום. אני מאחלת לכלכם להתבונן ממש ממש בפשטות מבלי לשפוט את המציאות כפי שהיא ניגלת לעין...אלא לראות את היופי במציאות שגורמת לנו לרצות לתת...לרצות לפרגן...לרצות לאהוב. כל זאת מבלי לחכות לתמורה,מבחינתי התמורה היא ההבנה עצמה. שיהיה בטוב ובשמחה. שלכם ננה שאוהבת את אבאלה שלה.

zs1957

New member
בהצלחה עם המטפל הפליפיני החדש

בוקר טוב ננהלה, שמחתי לשמוע כי הגיע מטפל לאבא שיהיה בהצלחה. למעשה המטפל הוריד עול מכתפייך אך דעי לך שאת חייבת להיות בתמונה ולהשגיח היטב על המטפל. כולם בהתחלה נחמדים ועם המון מוטיבציה לעבוד. הם באים לכאן בגלל המשכורת הטובה שהם מקבלים כי שם המשכורות נמוכות.להלן מספר עצות מניסיוני האישי למעלה מעשר שנים : 1. יש לבקר ולבדוק את רמת הטיפול של המטפל. 2.חשוב שתדריכי אותו בדיוק כיצד לטפל. 3. תדאגי שהמטפל ישמור על ניקיון הבית. 4. תדאגי שהוא יטפל באבא ויעסיק אותו. 5.הבית הוא מקום עבודה ולא מועדון חברתי. 6. תבדקי את חשבון הטלפון . 7.יש להתיחס לעובד יפה ולהציב גבולות 8.זכרי שלעובד יש חברים ובני משפחה המשפיעים עליו. 9.יש לשלם משכורת עד לתשעה בחודש ,ביטוח בריאות, דמי כיס, חופשה והבראה בתום השנה הראשונה. 10 .אם פטרת את העובד בתום שנה עלייך לשלם לו פיצויים :משכורת חודשית לכל שנת עבודה. אםהעובד עובד למעלה משנה והמעביד נפטר זכאי העובד לפיצויים בגין הפסקת עבודה. 11. ניתן להפסיק את עבודת העובד באם אינך שבעת רצון מתפקודו. חברת כ"א תדאג לך לעובד חילופי. כל טוב, זהבה שחם .

ronnyw

New member
לננהלה

יופי. תראי שבעוד זמן מה אביך יתרגל, העובד ילמד את נוהלי הבית ואת צרכי אביך - ולכולם - אביך, את, יתר המשפחה והעובד - יהיה הרבה הרבה יותר קל. אכן, כדברי זהבה, צריך להיות מעורב ולהשגיח, מצד שני צריך גם לראות את האדם והנשמה של העובד (מה שנראה לי שאת עושה מצוין, לפי המסר שלך). שיהיה לכם בהמון הצלחה והקלה ביחד !!! וגבי הסיפא של המסר שלך - אני רואה את אותו עולם שאת רואה, עם אותו פאזל ואותה מורכבות, אבל מסקנותי אחרות לגמרי: אין דין ואין השגחה... אבל זה מיועד לפורום אחר לגמרי.

ננהלה יקרה

אני כל כך מבינה אותך ושמחה עבורך ועבור אבא שיש מי שידאג לו יחד איתך . הרגישות שלך לאחר והחשיבה המעניינת על מהות העולם הזה גם מדברת אלי מאד ונהניתי לקרוא מה שכתבת. בהצלחה בהמשך והלואי שהבחור אד יעניק לאבא ולך את אותו היחס שאת נותנת לו ותצאו נשכרים , כל טוב, טובה

למעלה