העוברים לא שורדים אחרי ההחזרה הראשונה.

דידי186

New member
העוברים לא שורדים אחרי ההחזרה הראשונה.

שלום לכולם,
פעם ראשונה כאן וחייבת להתייעץ.
אני אמא לילד מקסים בן עשר שנולד מהפריה ( לשמחתי נקלטתי בפעם הראשונה).
אני מודה לה׳ יום יום שיש לי ילד מקסים, אך מזה כשמונה שנים אני מנסה להכנס שוב להריון ופשוט מיואשת.
עד לפני שנה עברתי סה״כ 7 הפריות, נכון שזה לא הרבה בגלל כמות העוברים שהספיקה לי למשך 5 החזרות.
בשנה הנוכחית עברתי 4 הפריות שכל פעם שאבו לי 14 בציות אך אני מדוכאת ומתוסכלת מכך שלאחר ההחזרה הראשונה, כל שאר העוברים לא שורדים.
אני מטופלת אצל אחד הפרופסורים הטובים שכל הזמן אומר לי ״ לך אין מה לדאוג״, אבל אני כבר בת 40 שפעם אחרי פעם מקבלת תשובה שלילית.
האם זה נכון שמקפיאים את העוברים רק מיום החמישי ובגלל זה הם לא שורדים?
אני כבר לא יודעת מה לחשוב וחייבת את עזרתכן, אחרי הפסקה של שלושה חודשים רוצה לחזור לטיפולים אך חוששת.

יום טוב,
דידי

מנסה לעזור

בוקר טוב,

כואב לשמוע על התהליך הארוך שאת עוברת, עם זאת אני חייבת לומר לך שאם מנסים להקפיא את העוברים שלך רק אחרי היום החמישי (קרי מנסים לגדל אותם לבלסטו') זה דיי ברור למה לא נשארים לך מוקפאים! לא תמיד מצליחים לגדל בלסטוציסט שהוא עובר בן חמישה ימים והרבה פעמים בגלל זה לא נשארים מוקפאים. אפשר גם אפשר ולעיתים אף רצוי להקפיא עובר בן יומיים או שלושה ובכך להגדיל את הסיכוי לכך שישארו מוקפאים ואף שהעובר ישרוד את ההפשרה.

מציעה לך בחום לברר מדוע מנסים להקפיא אותם בשלב כה מאוחר ולא מקפיאים ישר אחרי שהעוברים שנותרו הגיעו בחלוקה טוב ליום השלישי לכל היותר.

14 ביציות זה יפה מאוד, במיוחד בגילך וממש כואב לי לשמוע שלא נותנים לך את כל המידע שאת בהחלט זקוקה לו.

המון בהצלחה!

anguly

New member
לא ברור לי מה את שואלת

האם השאלה היא האם מקפיאים ביום חמישי - את זה את יכולה לברר ביחידה
אם השאלה האם בגלל שמקפיאים ביום חמישי הם לא שורדים - אז כן בהחלט שכן, רוב העוברים לא צולחים את המשוכה הזו במבחנה, ולכן בעיני עדיף להקפיא ביום 2-3 ולא ביום חמישי. ויש לי בבית תאומות מהקפאה ביום 3.
שיהיה בהצלחה

מה הפרוטוקול שלך?

מעניין אותי לדעת כי בדיוק החלפתי אחד. איזה זריקות את לוקחת ?

למעלה