העוגה המושלמת ?

argentinick

New member
העוגה המושלמת ?

הכנתי מספר פעמים עוגה כושית ע"פ המתכון של נטע מהפורום, אשמח למספר הכוונות : 1. לעיתים העוגה יוצאת לי עם בטן כלפי מעלה, ולפעמים כלפי מטה - מדוע ? מה משפיע על הנושא ? כיצד אופים עוגה ישרה ? 2. אני נוהג להקציף את הביצים עם החמאה, להוסיף סוכר, ואז את התערובת לערבב עם קמח, קקאו וכו' - האם סדר הערבוב משנה בכלל ? 3. האם זה משנה אם משתמשים בקמח תופח, או בקמח רגיל + אבקת אפייה ? 4. מה תפקיד הסודה לשתייה שבמתכון ? 5. במה אפשר להחליף את האשל ? 6. לאחר הערבוב נוצרות לי בועות בבלילה, אני מנסה להעלים אותן, אך בתנור שוב נוצרות בועות, בעיקר במרכז העוגה, מדוע ? 7. מדוע כדאי לשים כלי עם מים בתוך התנור, כיצד זה משפיע על הלחות ועל העוגה ? תודה ולילה טוב
 

argentinick

New member
תבניות...

רכשתי מספר תבניות אפייה קפיציות עגולות, לא כתוב עליהם כלום, אבל לפי כך שהם אמורות להיות לא דביקות, וגם לפי איך שהם נראות ומרגישות, לדעתי הציפוי של התבניות הוא טפלון. 1. האם אני צודק ? 2. האם יש תבניות אפייה קפיציות, ללא ציפוי טפלון ? 3. קראתי שטפלון מסרטן חום גבוה (נניח ונזהרים לא לשרוט), האם תנור בחום 200 מעלות נחשב גבוה ? 4. היכן ניתן למצוא תבניות אפיה גבוהות יותר מהסטנדרט ? תודה וסוף שבוע מהנה.
 

net the jet

New member
עניתי לך בפורום השני, ושוב- לא להעלות הודעות

גם פה וגם שם, ממש אין צורך
 
למעלה