העוגה הראשונה שלי...

totatol

New member
העוגה הראשונה שלי...../images/Emo4.gif

אספתי מכן כמה שיותר עצות בעניין העוגה וציפוי בבצק סוכר ועשיתי ניסוי ראשון לעוגת יומולדת של אחותי מחר,כל זה לקראת ה-אירוע- יומולדת של בעלי בעוד שבוע וחצי ששם אני מתכננת משהו מיוחד וגדול יותר. בקיצור, העוגה יצאה חמודה אבל כמה בעיות לא קטנות: 1.הציפוי יצא דק מדי ורואים את הקרם שוקולד קצת מלמעלה-מה צריך להיות העובי? ואיך לוודא שלא יהיו פתאום חורים? 2.חלק מהפרחים שעשיתי לא נדבקו לאחר שהתייבשו והודבקו עם מכחול וקצת מים-יש דרך אחרת? 3.כשחתכתי את הבצק לפסים הקצוות שלו החלו להסדק בייבוש-למה? 4.דבר אחרון-השמשתי בקורנפלור לקימוח המשטח וזה נדבק לעוגה,השתמשתי במכחול עם מעט מים וזה הרס את האחידות של הצבע של הציפוי-נהיו כתמים קטנים בצבע כהה יותר. מכל הלקחים אני חייבת ללמוד כי שבוע הבא זה חייב להיות מושלם. תודה תודה לכל מי שטרחה לקרוא ולענות!
 

net the jet

New member
תשובות:

הציפוי צריך להיות די עבה-4-5 מ"מ. הדבקה של אלמנטים ישבשים יכולה להעשות או ע"י רויאל, או ע"י טיפה cmc עם מים. סדקים נובעים בד"כ מבצק לא גמיש ושימוש יתר בקורנפלור. את צריכה ללוש וללוש, ולהמנע מהמון קורנפלור בזמן הלישה עד כמה שניתן. מתחילים ימים חמים, הכי טוב לעבוד בחדר ממוזג קר !! ( מאד ! ) את הקורנפלור על משטח האחידה שמים גם תוך כדי הרידוד, ז"א מרימים בזהירות או מסובבים את הבצק בדיוק כמו בצק שמרים.. ( רק בזהירות ) טיפות מים על באמת עושות "כתמים"..צריך להזהר, להדביק עם טיפת מים בלבד _ על מכחול, ואפילו לנגב עם מטלית שאריות ). בהצלחה.
 
למעלה