העוגה הראשונה שלי

kazoushi

New member
העוגה הראשונה שלי

היי לכולם! אני די חדשה בזה, לא עשיתי קורס או משהו אבל יש ניסיון בפלסטלינה..חח עשיתי ממש לפי מה שראיתי וקראתי באינטרנט נעזרתי גם בפורום הזה, אז תודה על העזרה הוריטואלית :), אודליה העוגות שלך מעוררות השראה. הדמות קצת התפקששה לי בגלל שהתבנית שיצרתי לפנים נשברה..ולא ידעתי שאני צריכה לחכות שהגוף יתייבש לפני שאני תוקעת אותו על העוגה..אז הוא קצת שקע..ושמתי איזה 4 מקלות תמיכה... למישהו יש עצות אייך ליצור תבנית פנים שתחזיק מעמד? וכמה זמן צריך לתת לדמות להתייבש לפני ששמים על העוגה? וחוץ מזה כולם כתבו שצריך הרבה קונפלור ובקושי שמתי, רק ברידוד ממש קצת וטיפונת בפיסול שמתי לב שזה עושה כתמים לבנים על העוגה והצלחתי להיפטר מהם עם המרגרינה. הבצק היה מזעזע בהתחלה כמו אבן, בקושי הצלחתי להוציא אותו מהקופסא ואפילו חשבתי שזה מקולקל אבל חשבתי שאולי זה כמו פימו..אז המשכתי ללוש בחלקים קטנים עד שהוא נכנע, גם לכם זה קרה?? (השתמשתי בבצק השני שכחתי את השם - לא המרשלג). הנה תמונה של הגברת, אשמח לתגובות -

lzabari

New member
יצאה לך נהדרת לפעם ראשונה!!!

אז ככה. תבנית - את שמה הרבה CMC בבצק שמיועד לתבנית ואז היא נשמרת לך לזמן ארוך ולא תשבר. יש בנות שמפסלות ישר על העוגה. החשוב הוא שבין שלב לשלב צריך לחכות קצת (בערך חצי שעה) ואז החלק התחתון מתייבש ואז אפשר להמשיך לשלב הבא. לדוגמא קודם עושים את הרגליים ומייבשים אותם ואח"כ את האגן אח"כ הגוף וככה הלאה. בפיסול בכלל לא משתמשים בקורנפלור, רק ברידוד. עכשיו מז"א נוח ולא חם אז הבצק לא נדבק לשולחן. הקורנפלור לא צריך לבוא במגע עם החלק העליון של הבצק רק בחלק התחתון שנוגע בעוגה. הבצק אכן קשה כמו אבן שיוצא מהקופסא (השתמש בפוליבה אולי?) ואחרי לישה קצרה בערך 10 דק' הוא רך גם בהמרשלג הוא ככה. מחכים ליצירות נוספות

kazoushi

New member
תודה !!

תודה על העצות, וכן זה כנראה היה פוליבה ...אני אנסה גם המרשלג בפעם הבאה. בקרוב עוד תמונות :). אגב יש לי בעיה של תמכור, מה המחיר הסטנדרטי לעוגות כאלה? (למקרה שאני אתחיל לעבוד בזה...)

כל הכבוד! יופי של עוגה!

קבלת את כל התשובות מלימור, אבל אוסיף רק הערונת לגבי הדמות - היא אמנם בנויה נכון אבל יצא לה מראה של אשה "בשלה" ולא של בת ים נאיבית ומתוקה. זאת בגלל החזה המודגש וה"ירכיים" הרחבות. אין צורך לייבש את הדמות לפני שנועצים בעוגה. את הדמות בונים שלב שלב על העוגה - מתחילים בפלג הגוף התחתון וממשיכים כלפי מעלה. מספיקה תמיכה אחת לתוך עומק העוגה ועד אמצע הראש.

kazoushi

New member
זו לא הייתה הכוונה..חח

בניתי אותה שלב שלב והחזה שלה לא היה כזה גדול..חח..הזנב, הגוף הידיים והראש בנפרד.. אבל מהכובד (היא די גדולה) כנראה כל הגוף שקע, אולי לא שמתי מספיק CMC חשבתי שפעם הבאה אני אייבש את הדמות לפני שאשים אותה...היא ממש עשתה לי בעיות השמנמנה...:). גם הראש התחיל לשקוע לי בתוך התמיכה...ואייכשהו הצלחתי להציל לה את הצוואר...גם בקושי ואז כל הגוף שקע והיא שמנה פתאום קפלים בבטן......חחח וגם הידיים התחילו "לנזול" לי..שמתי עוד 4 מקלות מאחורה כדי שהיא לא תיפול...וקיצרתי את הידיים..ואייכשהו החלקתי את הבטן המזוויעה.. אפילו שבונים שלב אחרי שלב על העוגה לא מחכים קצת שיתייבש? (גם במקרים של דמות גדולה?) ואייך יודעים אם הבצק מוכן לפיסול? כמה מוצק הוא צריך להיות? (בערך..) ממש תודה על העזרה, אולי אני אבוא לקורס דמויות :), אשמח לקבל פרטים אם יש כזה ואיפה זה קורה. הנה תמונה של הגוף לפני ששמתי אותו..

את תראי שיפור בפיסול כשתחליפי בצק.

פוליבה הכי קשה לפיסול. הבנתי שהסטין אייס מושלם לפיסול אבל לא ניסיתי. סליחה שאני לא מגיבה על העוגה אני פשוט לא מצליחה לראות את התמונה.

לילךנ1

New member
עוגה מקסימה.. ושאלה..

מה זה תבנית לפנים ? יש תבניות שמיועדות לבצק סוכר ?

ישנן תבניות המיועדות לבצק סוכר או חמרים אחרים

ואפשר להכין כאלה תבניות בבית, מבובות קיימות כגון ברבי, בראץ וכו'.

kazoushi

New member
אייך עשיתי תבנית

פשוט קניתי ברבי והטבעתי לה את הפנים בבצק סוכר, רק שלא שמתי מספיק CMC אז היא נשברה לי תוך כדי.. תודה על התגובות. :). מחר תהיה עוגה שניה.

למעלה