העוגה הראשונה שלי

העוגה הראשונה שלי

שלום לכולם, שמחתי לשמוע שיש פורום כזה כי אני ממש צריכה עזרה
אני מתכננת להכין את העוגה הראשונה שלי בעוד כחודש וציתי לשאול כמה שאלות:
יש מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת וטעימה שיכולה לשמש כבסיס לעוגה מפוסלת בבצק סוכר?
האם ניתן לצפות את העוגה בגנאש?
האם ניתן לערבב את הצבעים עם בצק הסוכר יום מראש כדי לחלק קצת את העומס מבחינת זמן העשייה?
ואחרונה חביבה, הילדונת אוהבת בלונים וחתולים (סה"כ בת שנתיים) יש רעיונות נחמדים? קצת קשה לעשות בלונים כי אין לי דרך להעמיד אותם... המון תודה!
 
ועוד שאלונת אחת ששכחתי../images/Emo39.gif

מהי כמות הבצק שצריך על עבור הבסיס? כגודל אגרוף?
 

brownie65

New member
עבור עוגה בקוטר 26, למשל, יש צורך

בכ 700-800 גר' בצק סוכר לציפוי. לא יודעת כמה זה ב"אגרופים"
...
 

brownie65

New member
ברוכה הבאה, יערה

כמה תשובות:
עוגת השוקולד האולטימטיבית, החביבה על משתתפות הפורום ל"מתקדמים" היא עוגת השוקולד של נטע. הנה המתכון: עוגת שוקולד של נטע 1 קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח+ 1 אבקת אפיה ) 1 כפית סודה לשתיה 1 מרגרינה נמסה 2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו גדושות ( אני שמה קקאו מאד איכותי-) 1 אשל 2 ביצים טיפה תמצית וניל טיפונת מלח לערבב הכל במיקסר, לשפוך מעל כוס מים רותחים, לערבב. תבנית 26 עד שיוצא יבש.
כן, ניתן לצפות את העוגה בגנאש. השכבה שמתחת לציפוי הסוכר מיועדת ל"הדבקת" בצק הסוכר לעוגה, למילוי חורים ולהחלקה של העוגה לפני ציפויה. השכבה הזו צריכה לכן להיות די סמיכה, אבל לא עבה. ממליצה על גנאש סמיך (שבו אחוז גבוה של שוקולד).
כן, ניתן להכין בצק סוכר צבוע יום מראש ואפילו יותר. ממליצה לך לתכנן את העוגה מראש, באיזה צבע יהיה הציפוי, אילו צבעים תצטרכי לפיסול ובאילו כמויות, ולהכין את הצבעים לפני תחילת העבודה.
אפשר להעמיד בלונים בעוגה. דרך אחת היא על חוטי ברזל (יש חבילות של חוטי ברזל חתוכים מוכנים בחנויות לצרכי יצירה) יש לחתוך את החוט לגובה הדרוש, ולנעוץ בו את הבלון המפוסל (מ RFM מעורבב עם CMC) לפני שיתייבש. אחרי ייבוש ניתן לנעוץ את חוט הברזל בעוגה. (יש לשים לב שהבלון לא גדול וכבד מדי, אחרת חוט הברזל לא יעמוד בכובד ויפול...) מצרפת לך תמונה של עוגה שעשיתי עם בלונים. בהצלחה!
 
איזה עוגה מתוקה!

אבל מה לעזא#$%% RFM עם CMC? אמנם אני רשומה לקורס עיצוב מתקדם בסוף ינואר ואז בטח אני אלמד מה זה אבל עד אז אני לא יכולה להשתמש בבצק סוכר רגיל בשביל ליצור את הבלונים? ו... תודה על כל התשובות!
 

net the jet

New member
עכשיו בחורף שהבצק קשה וקר ויבש

אז את יכולה בשקט להכין ללא cmc ...תני לזה זמן יבוש טוב, ולא יקרה כלום. ( את יכולה לראות בפורום השני עוגה שהכנתי אתמול עם מבנים מאד עדינים ללא טיפת cmc ...והם מחזיקים יופי. לפני חודשיים זה לא היה מחזיק ללא cmc בגלל החום והלחות. )
 

brownie65

New member
אני חוששת שבלונים מבצק סוכר לבד

עלולים לקרוס. אבל אם אין לך CMC ואין לך אפשרות לקנות אותו כרגע - נסי בלי. (רבות המפסלות ללא CMC כלל). אולי פשוט תניחי את הבלונים על העוגה? CMC הוא חומר מקשה, שמשמש לעיבוי והסמכה בתעשיית המזון, ולבצק הסוכר הוא מעניק גמישות שמקלה על הפיסול בו וגורם לפיסול המיובש להתקשות לחלוטין. הוא נמכר באבקה, ומחירו אינו גבוה. בסדנה ודאי תלמדי עליו ועל השימוש בו.
 
ולגבי עוגת הבסיס...

שופכים כוס מים רותחים על הבלילה?! ואח"כ אופים בחום בינוני? ולגבי הגנאש, איזה יחס של שמנת לשוקולד את ממליצה? 2 חבילות שוקולד לחבילת שמנת נשמע הגיוני?
 

net the jet

New member
כן, את המים הרותחים שופכים על

הבלילה , מערבבים עוד קצת, ואופים.-חום 160. אני עושה 200 גר שוקולד ל 1 שמנת מתוקה.
 
למעלה