העוגות הכי טובות שלכם

ימימה

New member
העוגות הכי טובות שלכם


אני מכינה לאמא שלי חוברת מתכוני עוגות טבעוניות כי לשמחתי היא מאד רוצה להכין לי כאלה...
אז אני מבקשת מכל מי שרוצה, שיתרום לי את "עוגת הדגל" שלו, או סתם עוגה טובה שהכין ואהב.
אמא שלי אופה מיומנת מאד ולא מפחדת מאתגרים, אבל עוגות גבינה שדורשות טופוטי או הכנה של גבינה ביתית נראה לי שיהיו קצת יותר מדי בשבילה. היא בת 87, ככה שיש דברים שהיא כנראה כבר תסתדר בלי להכיר...
קרם קוקוס ושמן קוקוס אני אביא לה שיהיה לה זמין בבית, ככה שזה הולך.
מחכה לכם
 
ברור

עוגת אגוזים/שקדים קינמון וסוכר חום

2 כוסות קמח
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה/טפיוקה/קורנפלור (עדיפות לפי סדר הכתיבה)
שקיק אבקת אפיה
שני שקיקי סוכר וניל
200 גרם רסק תפוחים עם או בלי פרי אחר
כוס ורבע סוכר חום
130 גרם שומן קוקוס במצב נוזלי
כוס חלב סויה או אחר
קורט מלח
לערבב יבשים להוסיף רטובים, העיסה צריכה להיות נוזלית סמיכה,נניח כמו פודינג אינסטנט , אם היא מוצקה מדי להוסיף בזהירות עוד חלב סויה
מלית- כוס אגוזים/ שקדים מרוסקים חלק גס חלק פחות במעבד מזון או בלנדר_ כוס סוכר חום_2 כפות קינמון.

לשמן תבנית, אני אופה בקוגלוף, מעט שמן למרוח עם מברשת אפיה ולפזר חצי מכמות האגוזים על התחתית. מעל זה חצי מכמות הבצק, מעל מה שנשאר מהאגוזים ומעל שארית הבצק. לאפות בחום 175 50 דקות- שעה. אחרי האפיה הופכים על צלחת הגשה והחלק שהיה למטה יוצר מעטה מלבב ופריך.

 

RSPA

New member
אני לא ממציא עוגות אבל נעזר המון במתכונים של גלעד אילון

ריכוז המתכונים שלו מגוון מאוד וערוך טוב והמתכונים כתובים ברור ומדויק. מאוד נוח למי שלא נולד להיות קונדיטור...

מציע לך להיעזר בו >> [URL]http://giladayalonvegan.vkav.org/recipes.htm[/URL]
מבין העוגות הרבות שלו, זכורה לטוב עוגת הקראנץ' שמרים שלו שהיתה בין העוגות הראשונות שאפיתי כטבעוני. עוגה שהתגלתה עם הזמן כפשוטה וקלה להכנה וככזו שממלאת בקלות וביעילות את תפקידה של עוגה בחיינו. נוחה מאוד להיכנס לתפריט הקבוע להכנת משהו מתוק מהרגע להרגע...
אני, אגב, מכין אותה עם ממרח תמרים, שברי אגוזי מלך וקינמון.
כאן יש מתכון מצולם שהכין גלעד - נוח מאוד להבנה וליישום >> [URL]https://www.youtube.com/watch?v=F939UD6YlOw[/URL]

שתהני
 

ימימה

New member
תודה והבהרה

כי אולי לא הייתי ברורה - אני לא מחפשת מתכונים מקוריים בהכרח, אלא מתכונים שנוסו ע"י אנשים בפורום וזכו להצלחה, כאלה שאתם חוזרים אליהם מדי פעם. אין לי שם בעיה לקבל קישורים או הפניות.
אני מכירה את האתר של גלעד ומה שניסיתי ממנו אכן היה מוצלח, אבל אצל אמא שלי המחשב הוא משחק לנכדים, היא ממש לא יודעת להשתמש בו, אז אני צריכה להדפיס לה חוברת ובאתר של גלעד יש המון מתכונים, אז הייתי שמחה להמלצות ספציפיות, כפי שנתת. תודה!
 

יוספה 51

New member
אני עושה קבוע את עוגת פירות הקיץ שלו, רק שמחליפה כל פעם פרי

וגם את קראנץ השמרים.
 
שלי לרוב נטולות גלוטן

היום הכנתי בחושה תפוזים עם קמח שקדים
מהממת
יש בה שתיים וחצי כוסות קמח
שתי כוסות מיץ תפוזים
חצי כוס עמילן טפיוקה אפשר גם אחר
כוס ושליש סוכר חום
2 כפיות סודה לשתיה
130 גרם שומן קוקוס נוזלי
חצי כוס קמח שקדים מחולק לשניים- חצי לקימוח התבנית וחצי לזריה מעל העוגה לפני האפיה
מערבבים יבשים מוסיפים נוזלים,
מרטיבים תבנית , אני השתמשתי באינגליש עם עיטורים כזותי שקיבלתי מתנה, ומקמחים בקמח שקדים , מה שלא נדבק משאירים בתלוליות אקראיות, שופכים את התערובת מעל, מיישרים ומצפים בקמח שקדים. לתנור בחום 175, בערך 50 דקות, לבדוק אחרי חצי שעה ולהלחליט לגבי המשך האפיה.
זה יאמי יאמי
 
הצבע הזה לא יופיע בשימוש

בקמח לבן ואף לא בקמח חיטה מלא, זו השפעתו של קמח טף שהשתתף בתערובת הנטול גלוטן
 
עוגת בננה בקלי קלות


בקערה אחת מועכים שתי בננות+ מעט תמצית וניל+ כוס חל"ס
בקערה שנייה מערבבים כוס וחצי קמח, שקית אבקת אפייה, קורט מלח, כוס סוכר.
מאחדים לתוך היבשים.
משמנים תבנית אינגלישקייק ושמים התערובת בה.
אופים 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
 
למעלה