עוגה תפוזית עשירה עם "ריפל" פרג
עוגה תפוזית עשירה עם "ריפל" פרג מסולסל וטעים במרכזה, מזוגגת בזיגוג חמאה מושחמת. נכנסה גבוה מאד בדירוג עוגות הפרג מהרפרטואר הביתי.
במתכון המקורי השתמשו בגבינת שמנת לעיסה אני השתמשי בגבינת 9% הוספתי כף פרג לכמות הפרג המוצעת לפי המתכון למלית – חצי כוס לא הרגיש לי מספיק בתערובת. וכמו בכל המתכונים האמריקאים ה"מגויירים", השתמשתי ב 200 גרם חמאה ולא ב 225 כפי שמתבקש מהמרת המרכיבים במתכון כלשונו.
הכנתי רק חצי מכמות הזיגוג ולטעמי הספיק בהחלט – לא אוהבת להשתמש בחצאי חבילות אבקת סוכר וחבילה אחת (100 גרם נראתה לי מספקת). השארתי את כמות זרעי הפרג (כף), קליפת בתפוז ומיץ התפוזים כפי שהופיעו במלוא כמות הזיגוג. בד"כ אומרים שניתן לוותר על הזיגוג, אך למרות שגם הפעם ניתן, ממליצה לא לוותר כי מוסיף וטעים מאד.
בגלל שהעיסה כבדה יחסית, מומלץ בין שלבי הערבול השונים לקרצף בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה, אחרת נוצרים משקעים של עיסה לא מעורבלת.
העוגה לקוחה מהספר Baked Elements/Matt Lewis & Renato Poliafito, מביאה בתרגום חופשי שלי ועם שינויים שלי בהערות שוליים.
עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (במקור, תבנית קוגלהוף שמכילה 10-12 כוסות):
למלית הפרג:
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
1 כף (כ- 15 גר') חמאה
1/2 כוס זרעי פרג טחונים*
1/4 כוס פירורי ביסקוויטים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
11/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם גבינת שמנת**, בטמפרטורת חדר
225 גרם חמאה רכה***
1 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (מכ- 2 תפוזים)
זיגוג חמאה מושחמת ופרג****:
1 כף זרעי פרג לא טחונים
50 גרם חמאה
11/2 כוסות אבקת סוכר
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז)
2 כפות חלב
1 כפית מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1.למלית הפרג:
1.1.בסיר בינוני על אש נמוכה, מערבבים יחד את הסוכר והחלב. מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מערבבים את החמאה לתוך החלב. מערבבים את הפרג לתוך תערובת החלב. ברגע שתערובת החלב התקררה לטמפרטורת החדר, מערבבים לתוכה את פירורי הביסקוויטים. מניחים בצד לצינון מוחלט.
2.לעוגה:
2.1.מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס (170מעלות צלסיוס אם משתמשים בפונקצית הטורבו).
2.2.משמנים היטב ומקמחים תבנית קוגלוף או משמנים/מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה.
2.3.מערבבים הקמח, אבקת אפייה, המלח והסודה לשתייה בקערה גדולה ומניחים בצד.
2.4.בקערת המערבל, באמצעות וו הגיטרה, מערבלים גבינה, חמאה, ושני הסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי, במשך כ- 3 דקות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבול לאחר כל הוספה. מקרצפים את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים גרידת תפוז ווניל. מערבלים רק עד להתאחדות.
2.5.מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הגבינה בשני חלקים ומערבלים לאחר כל הוספה רק עד להתאחדות החומרים, כ-10 שניות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומערבלים מעט, במשך רק כ- 5 שניות.
2.6.יוצקים חצי מבלילת העוגה לתבנ/יות המוכנה/ות. מישרים את הבלילה.
2.7.מפזרים תלוליות של המלית באמצעות כפית על גבי הבלילה. (זו לא צריכה להיות שכבה מושלמת, אבל אפשר להשתמש בחלק האחורי של הכפית כדי להחליק בעדינות את המלית), ומכסים את המלית בבלילה שנותרה (מחליקים בעדינות לשכבה אחידה, ככל הניתן). אופים במשך כ-45 דקות לאינגליש קייק, קרוב יותר לשעה בקוגלהוף, או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה (עם מעט פירורים לחים)- לא לייבש. מצננים.
3.לזיגוג חמאה מושחמת ופרג:
4.בסיר לא גדול, קולים את זרעי הפרג השלמים במשך כדקה. יש לערבב את זרעי הפרג בכף עץ במשך כל מהלך הקלייה כדי שלא יישרפו.
5.מעבירים את הפרג הקלוי לקערה קטנה ומניחים בצד.
6.מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים את החמאה. ממיסים את החמאה תוך בחישה מדי פעם, עד שהקצף הנוצר על גבי החמאה נמוג והחמאה הופכת לצבע חום-אגוז בינוני, במשך כ - 8 דקות (זהירות כל העת שלא יהפוך חום כהה שרוף).
7.מסירים מהאש, מוסיפים אבקת סוכר, קליפת תפוז, חלב ומיץ תפוזים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (אם יש צורך מוסיפים . סוכר/חלב כדי להגיע לדרגת סמיכות רצויה). מוסיפים את הפרג הקלוי.
8.מטפטפים את הזיגוג על העוגות.
9. העוגה נשמרת, עטופה היטב, בטמפרטורת חדר, כ- 3 ימים ונהדרת בהקפאה*****.
הערות חני ס.:
* השתמשתי בחצי כוס+כף זרעי פרג טחונים.
** השתמשתי בגבינה 9%.
***השתמשתי ב 200 גרם חמאה רכה.
****הכנתי רק חצי מכמות הזיגוג ולטעמי הספיק בהחלט. השארתי את כמות זרעי הפרג (כף), החלב הקליפה ומיץ התפוזים כפי שהופיע במלית השלמה.
*****שמרתי במקרר ומהעוגה השנייה אכלנו אחרי 5 ימים.