העולם בסכנה - מסרים מעולם האמת

העולם בסכנה - מסרים מעולם האמת

מסר מהאוטיסט דניאל (התקבל באמצעות שיטת התקשור בתמיכה F.C.) יש הרבה אנשים שלא רוצים לדעת כמה שהעולם בסכנה. הם מעדיפים לשקר לעצמם ולהגיד שהעולם מתנהל כמו תמיד. אז מה אם יש רעידת אדמה בצ'ילה או בהאיטי או לא משנה אפוא ומה אם זה 8.8 בסולם ריכטר? אז מה אם הר געש התפרץ ובגלל זה כל התעופה באירופה השתתקה? אחרי כל דבר ומפחיד ומדאיג שקורה, רוב האנשים רק מחכים לרגע שיכולים לחזור בשקט לגשמיות שלהם. זה בעיקר מסר ליהודים. כל האסונות, גם של הטבע וגם הנגרמות כביכול על ידי טעות אנוש, באים לומר ליהודים: הגיע הזמן, עכשיו ברגע זה לחזור בתשובה. לחזור לקב"ה ולתורת אמת. אבל האסונות העולמיים והאישיים שאירעו בעולם בשנים האחרונות, לא עושים עליהם רושם. פחדו קצת זמן כשנפלו התאומים, נדהמו קצת זמן עם הצונאמי, וכו' וכו'. אבל רוב האנשים אומרים ''שטויות, החיים ממשיכים, אין מה לדאוג, תפסיקו לדאוג לשטויות'', כאילו זה לא נוגע אלינו. לפני שהיהודים יצאו ממצרים, היו עשר מכות. כל פעם ה' הכה את המצרים מכות קשות ביותר וזה נמשך זמן מה, וכאשר זה ניגמר שכחו. הרוב שכחו, והמשיכו עם השנאה כלפי היהודים. כל פעם זה חזר על עצמו: פחדו, סבלו מהמכות, אבל אחרי זה שכחו וחזרו להיות רשעים. גם היהודים שראו את המכות התחזקו באמונה ובטחון בה'. אבל כאשר נגמרו המכות, גם היה קשה ליהודים לזכור מה שה' עשה ולהיות בטוחים שה' ימשיך בעתיד לשמור עליהם ולהוציא אותם ממצרים. ואנחנו במצב מאד דומה. זה כבר הסוף של העולם כמו שאנחנו מכירים את זה. ה' כבר התחיל לתת בעולם מכות קשות. כל פעם שבאה מכה, אומרים כל מיני דעות על זה, כולם מתרגשים, רואים את זה בכל העולם בטלוויזיה, שומעים את זה ברדיו ומתרגשים מאד, ואפילו מפחדים. אבל באיזה שלב זה נרגע וחוזרים לעסקים כרגיל כביכול. כבר התחלנו לקבל את המכות מהשמים לפני הסוף, וזה צריך לשמח אותנו, ולהביא אותנו ליותר אמונה ובטחון בה'. אבל רוב האנשים לא שמים לב שאלה מכות שאנחנו מקבלים הן מן השמים כדי להעיר אותנו. לעזור לנו לרצות להיות בני חורין, יהודים שלא תלוים בשום דבר גשמי, רק בקב"ה. ואחרי כל מכה שאנחנו מקבלים, אנחנו רוצים לשכוח מזה, כאילו שלא היה. כי אנחנו רוצים את העגל הזהב [הגשמיות] שלנו. אבל עוד מעט כשיבוא משיח צדקנו, הוא יתגלה לכולנו בעז"ה וילחם את המלחמות של היהודים נגד הגוים וינצח בעז"ה. ואז רק היהודים האמיתיים יוכלו לקבל את פניו ולהנות הנאה רוחנית גדולה ביותר [ראה מסילת ישרים פ''א]. עם ישראל, אני מבקש מכם, תסתכלו טוב טוב מה שקורה בעולם. אם תסתכלו טוב, אתם תתחילו לראות את הכיוון ולהבין לאן ה' מביא אותנו. למרות כל הניסיונות האישיים שלנו ושל הכלל, אנחנו חייבים לבטוח לגמרי בקב"ה בלי שום ספק, ולרצות עם כל מהותנו להיות עם ישראל, הכלה של הקב"ה במדבר [ראה ירמיה ב, ב]. עם ישראל, הילדים שלו, הילדים האהובים ביותר של הקב"ה. אלה שלא יוכלו לעזוב את הספק [ביחוד ה'], וישארו עם עגל הזהב, ישארו ב''מצרים'' כביכול. והיהודים שמתגעגעים לבית המקדש ולמשיח, ולעולם יותר שלם, ולהיות מתחת לשלטון של משיח צדקנו, היהודים האלה, יצאו מהגלות ויהיו בני חורין אמיתיים. יהיו זמנים קשים ואסור לנו לשכוח שזה רק מבחן של ביטחון בה' לכל היהודים, ולא כדאי לנו לעזוב את החבל שמחבר אותנו לקב"ה ולא משנה כמה שהקב"ה כביכול מנענע את החבל ועושה לנו ניסיונות קשים. אנחנו היהודים חייבים לחזור לאבינו שבשמים, שהרבה מאתנו ברחו מבית ה' ולא רוצים להכיר את אבינו שבשמים. הגיע הזמן שכולנו נחזור לגמרי, הרחוקים והקרובים. כי הסוף מגיע, ועולם השקר יעלם ועולם האמת יבוא במקומו , עם כל היופי והכוח הרוחני שלו [מבואר במהר''ל, נצח ישראל, פל''ט ועוד]. אנחנו צריכים להיות ראויים לחיות בעולם שכולו טוב. עולם שהתורה היא החיים שלנו, ולא שום דבר אחר. כל היום, עשרים וארבע שעות, שבעה ימים בשבוע. וזה מה שיהודי צריך לעשות: להפריד את עצמו מהשקר של העולם הזה, עם כל הרשלנות. וכשאני אומר רשלנות, אני מתכוון שלא מקיימים הדברים החשובים ביותר כגון אהבת ה', לימוד תורה לשמה, קדושה, צניעות, שמירת העינים, והלשון, והברית [ראה זהר בשלח נז:], ואהבת לרעך וכו' [מבואר בהרחבה בהקדמה לס' חובת הלבבות]. היהודים חייבים להפריד את עצמם מהחומריות והשקר של העולם הזה, כדי שיוכלו לחיות בעולם שכולו טוב, עולם בלי יצר הרע [''ומל ה' אלקיך את לבבך וגו''' (דברים לב, ע''ש ברמב''ן)]. זה מאד חשוב שכל יהודי יצא שוב מ''מצרים'' ושוב יקבל עול מלכות שמים. זה יביא אותנו לסוף הגלות ולקבל את פניו של משיח צדקנו, ונזכה להקריב קורבנות בבית המקדש השלישי. הערות: לזיכוי הרבים נא להעביר הדף הלאה חדש: חייגו 077-450-2234 לקבל המסרים בפקס המעונין לעזור להפיץ דפים אלו ניתן להתקשר 0527-120-948 תפילת רבים בלבוש שק מתקיימת ליד הכותל המערבי וברחבי הארץ כל ערב ראש חודש. פרטים נוספים בפרסומים או להתקשר: 0527-120-948 (מתוך אתר: דניאל - עולמו של אוטיסט)

עולם האמת קשור לקבלה

וגם החשיבות של תשובה ושמירת התו"מ קשור לקבלה, ולמי שמתימר ללמוד אותה.

גל סופר

New member
האם כל אחד שיקום ויאמר שהוא מקבל מסרים

מעולם האמת, נאמין לו? מניין לנו שזה אמת? החן שבח"ן זה לדעת להבחין בקו הדק שעובר בין עולם האמת ל'עלמא-דשקרא'. מי אנחנו שנקבע כי אכן אותו האדם מקבל מסרים אלו ממעלה? סלח לי שאני מטיל ספק, אבל אני יכול להגיד לך בוודאות שאין לזה שום קשר לקבלה. שמירת התורה והמצוות תעשה ע"ב ספרי הלכה, ולא ע"י כל מיני תקשורים. זה יפה ונכון לומר שיש צורך בשמירת מצוות וכו' בכל הקשור לקבלה. אבל אין זה נכון (וזה ממש לא יפה) לקבוע כי בן אדם מסוים מקבל מסרים מעולם האמת ונלך אחרי המסרים שלו. באופן אישי אני אפילו לא מתייחס לתוכן של דברים כאלו, גם אם הם נכונים ודברי אלוקים חיים וכו' וכו' בקיצור, נלע"ד ששומר נפשו צריך להתרחק מן הדברים הללו. שבוע טוב.

שים לב לדעת גדולי דור מהארץ והעולם בנושא

עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 2 (הועתק ברשותו של המחבר הרב סרבניק מהספר "ונפשי יודעת מאד" העוסק בתיקשור עם אוטיסטים ופגועי מח). דברי הגאון הגדול רבי אהרן יהודה לייב שטיינמן שליט"א נמסר לי אישית מפיו של הגראי"ל שטיינמן בענין התקשורת החדשה עם פגועי המוח (אוטיסטים), שהוא רואה בזה רחמי שמים מרובים לעורר בזה את הישנים השוכחים את האמת בהבלי הזמן, ושוגים כל שנתם בהבל וריק, ואף לחזק את בני התורה בדברים שיש לחזק את בני התורה של זמנינו. באשר דבריהם הם מוסר חוצב להבות אש ומעורר מאד את כל המעיינים בהם. על כן, טוב להפיץ ולפרסם דברים אלו. הגראי"ל נכח אישית בתקשורים עם פגועי מוח והתפעל מאד מהתשובות שהם השיבו לו על שאלותיו. לדעת הרב שליט"א חשוב מאד להתבונן בדברי המוסר שלהם לצורך חשבון הנפש ואין להתעלם מהם. הקב"ה שולח לנו הארה ממרום ואילו אנשים רבים מתעלמים ומזלזלים בה. לכן, עודד אותי מאד הרב שליט"א להוציא את הספר ["ונפשי יודעת מאד"] המעביר מסרים אלו לציבור הרחב. מאידך, בקש להזהיר בזה שאין להשתמש בהם למעשה לשום ענין והוראה. כמו כן הזהיר לא לשאול אותם בעניני עתידות. לא זכינו לגילוי תופעה זו אלא לצורך מטרה אחת, לקרב את לבבות עם ישראל לאביו שבשמים. עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 3 הרב נתן מאיר וכטפו יגעל בית מדרש גבוה, לייקוואוד, ניו ג'רסי, כ"ה סיון תשנ"ז "העם ההולכים בחושך ראו אור גדול". נמצאים אנו בתקופה שהחושך והבלבול גדולים מאד. רבים מעמנו אינם מכירים אפילו את אביהם שבשמים, ואפי' מאלו ההולכים בדרך האמת ישנם הרחוקים עדיין מן השלימות. ריחם הבוי"ת על עמו ושלח לנו ברוב רחמיו אמצעי המסוגל לעורר אנשים מתרדמתם העמוקה, באמצעות תקשורת חדשה עם בני אדם הפגועים במוחם ["אוטיסטים"]. דרך תקשורת זו רואים אנו שהעולם הרוחני גלוי לפניהם. למרות שבעיני העולם נחשבים אנשים אלו כחסרי הבנה וידיעה בנעשה סביבם, באמצעות התקשורת החדשה הנקראת "תקשורת בתמיכה" אנו מגלים שידיעתם בענינים הרוחנים של העולם, בעניני הבורא, ההשגחה ומוסר, הם ברמה גבוהה מאד. דברים אלו כבר הביאו חיזוק רב להרבה יהודים לחזור לשורשם או לחזק את דבקותם בתורה ומצוות. על כן אני רואה חשיבות גדולה לפרסם את הספר "ונפשי יודעת מאד" והמסרים של אותם פגועים הגורמים לקירוב הלבבות לאביהם שבשמים. מרוב טרדותי לא יכולתי לעיין בספר הזה ובקשתי מתלמיד חכם הנאמן עלי כבי תרי לעבור עליו, והוא אכן עבר על חלק גדול מן הספר ומסר לי את תוכנו. מלבד מה שבעצמו נוכח מקרוב באמיתות התקשורת וחשיבותה. יחד עם זאת עלינו להדגיש שהמסרים הנמסרים לנו דרכם ראויים לחזק ולקרב את הלבבות, ואין לפעול על פיהם למעשה בלי להועץ ברב כי כידוע אין הנהגת האומה בפועל אלא על ידי חכמי התורה. אני רוצה לברך את אלו העוסקים בהפצת המסרים החשובים הללו במטרה לקדש שם שמים ולהגדיל את שמו יתברך בעולם. יהי השי"ת בעזרם וחפץ ה' בידם יצליח. עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 4 דברי הרה"ג ג. קראוס ראב"ד מנצ'סטר באנגליה אודות התקשורת ב - FC לאחרונה יצאה חוברת שנכתבה על ידי הרה"ג ג.קראוס ראב"ד באנגליה בשם "שמעו ותחי נפשכם". בחוברת זו תקשורות רבות של ילדים פגועי מוח, והיא מוכיחה בעליל כיצד דבריהם מתאימים להפליא לדברי חז"ל. ואלו חלק מדבריו בהקדמתו שם: וכו' הביעו FC "כל נכי הנפש בארץ ישראל המתקשרים באמצעות תקשורת לאחרונה את משאלתם לפרסם ולהדפיס חלק ממאמריהם עם מקורות מפסוקים ודברי חז"ל ושאר ספרים במידת האפשר, אני מרגיש שדבר זה הוא חיזוק גדול לעשות כן, באשר זה מוכיח עד כמה דבריהם מעוגנים ומושרשים במקורותינו הקדושים. בהתאם לבקיאות המוגבלת שלי אני בטוח שהחסרתי הרבה מקורות, מכל מקום אותם מעט מקורות שמצאתי מוכיחות לנו שאין אנו יכולים להתעלם מדבריהם. במשך אלפי שנים אוטיסטים, בעלי תסמונת דאון ושיתוק מוחין נחשבו לשוטים. עתה מתברר לנו שהם מבריקים ומסוגלים להביע את עצמם בתקשורת עמנו בדרך הרבה יותר נעלה ממה שאנו מסוגלים, עבור רבים דבר זה לא מתקבל בנקל , אולם אין זה משנה את העובדה שהיא אמיתית, כמו שהוכח בלי שום צל של ספק הרבה פעמים. לבסוף, שני תלמידי חכמים מסרו את הקונטרס הזה עבורי לאחד מגדולי הדור שליט"א, אע"פ שלמעשה הוא לא קרא את הקונטרס הוא נתן את הסכמתו החמה והלבבית לפרסומו, ואמר שהוא תיקון עבור נשמות הנכים, וזכות עבורנו אם זה יעוררנו לתשובה. אותו גדול הזהיר נשמע מדבריו שאין .FC בהדגשה על התקלות האפשריות הקשורות ל לשאול אותם שאלות מהסוג של קביעת החלטות לדוגמא: בעניינים הלכתיים ורפואיים , שאין הם משמשים כתחליף לגדולים, לרבנים , או לרופאים. הרב יוסף בר שלום, הרב הראשי לבת ים פנה אלי איש ירא שמים מבעלי תשובה בישראל, ובקש הסכמה לספר "דניאל" שבו כתובים גילויים שהיה לילד אוטיסט בשם "דניאל". והנה כל האמור שם יש בו יראת שמים, הכל כבר כתוב בנביאים כתובים ודברי רז"ל והמדרשים. ומ"מ כיון שאנשים מתעוררים הרבה כשקורים זה מילד בן דורינו אמינא לפעלה טבה יישר, ואפשר להדפיסו וחלקו בישראל להשיב רבים מעוון ולעוררם ליראת שמים. ובפרט שהסכים על זה אחד מן הגדולים.

דבריך גובלים בהוצאת דיבה שם רע ולשון הרע

תעשה לעצמך טובה גדולה ותבדוק את הפרטים לאשורם אם הנך חפץ חיים, ורק לאחר מכן תחווה את דעתך המלומדת וגם אז בזהירות רבה.

גל סופר

New member
ומניין לך מה בדקתי ומה לא?

הבעתי את דעתי, לא חרצתי דינים (להבדיל ממך, שהחלטת שדעתי מסוכנת לי בכותבך "אם הנך חפץ חיים"- טול קורה מבין עיניך). אני מציע לך להביע ספק בדברים, כי להאמין לכל דבר זה לא דרך ה'חפץ חיים'. זה בוודאי לא דרך היהדות, ומכאן גם לא דרך הקבלה. כל טוב.

זה פשוט שלא בדקת, כי אחרת לא היית מדבר כך !

מה אתה מנסה לומר? שבדקת עם כל הרבנים החשובים שבהסכמות וכולם אמרו לך שהם מזויפות? או שהטעו אותם בעובדות ועכשיו הם חזרו בהם? אני מתעסק ברוך ה' בזיכוי הרבים של הפצת המסרים האלה כבר מסר שנים וההסכמות האלה ניתנו לפני יותר מעשור ובד"כ כאשר מתפרסמות הסכמות של גדולים מפוברקות או לא נכונות מיד יוצא תוך זמן קצר הכחשה גורפת במסמך רישמי של אותם הגדולים. ועד היום לא נתקלתי בכזה דבר לגבי ההסכמות הנ"ל. אם יש לך סימוכין לכזה דבר אשמח לראותו, ואם לא, עדיף שלא תדבר סררה או תביע את דעתך (אם אתה חפץ חיים) על מה שכל הרבנים החשובים וגדולי דור כתבו והסכימו.

גל סופר

New member
הזהרתי, ולא אוסיף

כי הדיון בזה אינו מועיל. מי שטוען שאוטיסטים הם שוטים ועל כן נתנה בהם רוח נבואה... אני לא אוהב את זה. ואני אינני מדבר סררה וחפץ חיים עד מאוד. ועל כן אני כותב את הדברים הללו. ואתה תדאג להיזהר עם הדברים אותם אתה מפיץ. אני לא טוען שהם דברי שקר, אני טוען שיש להיזהר מהם. כל טוב

ינוקא1

New member
אמת !

אני עסקתי בתקשורים לא מעט. ולמרות שיש בזה רוח הקודש , לפעמים מעורבבת בזה רוח הטומאה. האוטיסטים מבחינתי זה תקשור לכל דבר. אם הם אומרים דברים הגונים , כדאי לשמוע. אך אין לקבל מראש את כל דבריהם כאמת. יש לבחון את הדברים אך ורק לפי תוכנם. זוהי אינה נבואה , ויתכן שגם אצלם יש רע מגלגולים קןדמים שיכול להטות את דבריהם. לכן אפשר לשמוע , אבל צריך לקחת אותם בפרופורציות.

להיזהר זה תמיד דבר טוב בכל נושא

אבל בנושא דינן, אחרי שהגראי"ל שטיינמן ושאר סיעתו הביאו את דעתם וכתבו על חשיבות המסרים האלה בימינו וחשיבות הפצתם לרבים, מה עוד יש להרהר או לפקפק אחרי דבריהם הנחרצים ולהביע דעה אישית מנוגדת? מה, אתה יותר גדול מהם ??? מצטרף להמלצה של מנהל הפורום לראות את הסרט גליה, ואולי תוכל להתחיל לראות את הדברים באור אחר. בכל מקרה זה סרט מעניין ומאוד מחזק: http://www.olam-jew.com/sratim.htm

ינוקא1

New member
יש בתורה חובה לשמוע לנביא , לא לאוטיסטים.

ותאמין לי שיצא לי לשמוע מאנשים ששקועים במט' שערי טומאה תחזיות מדהימות על עצמי ועל העתיד שלי. רק בהמשך למדתי לא להתרגש מזה. אין מה להתרגש מהדברים הללו , ובסך הכל אם זה מביא לך יראת שמיים - תלמד את זה כמו שלומדים ספר מוסר. לא יותר מזה ! בוודאי שאפשר להביע דיעה אישית מנוגדת ! למשל , אני שמח להביע כזו - באחד התקשורים שלהם שראיתי הם מדברים כמה טוב שנשים הולכים עליהם עם כל מיני "אוהלים" בשביל צניעות. לדעתי זוהי שטות גמורה - על זה כתוב "אל תהי צדיק הרבה ואל תרשע הרבה". ראשית , זה מושך תשומת לב. דבר שני - מנסיון חיי למדתי שכל קיצוניות בכיוון אחד מכסה על קיצוניות בכיוון ההפוך. לכן אותה "אמא טאליבן" שהביאה את האופנה ללכת עם הדברים הללו , היה אצלה בבית בין הילדים גילוי עריות מהסוג הגרוע ביותר. (גם בנוגע לפיאה - אני לא תומך בזה , אני חושב שזה לא כיסוי ראש , אבל כידוע זו מחלוקת הלכתית. ואין מה להכריע מחלוקות הלכתיות לפי נביא וכל שכן לפי אוטיסטים). בקיצור - מה שטוב אפשר לקבל מהם , אבל אין לעשות את דבריהם כ"דברי אלוהים חיים". מכסימום דיעה אישית.

מדובר במקרה שונה לחלוטין מהתקשורים שלך ידידי

תצופה בסרט גליה ותראה שמדובר במשהו לגמרי אחר. מדובר בתופעה של נשמות גבוהות של צדיקים כמעט גמורים, שבאו לתקן עוון קטן שהיה חסר להם תיקונו בשביל שלמות התיקון של נשמתם, ובחרו לבוא בצורה כזו של פגועי מוח שפטורים ממצוות, שרק הסבל הזה שלהם ממצבם הגשמי ימרק את אותו עוון בלי שהם ייקחו סיכון של קלקולים נוספים. ובגלל שהם פגועי מוח אין מה שיעשה את המסך על הנשמה שלהם, כמו אצלנו עם המוח המתפקד שמצמצם את המודעות שלנו למושכלות שרכשנו פה בעולם הגשמי בלבד, מאז לידיתנו, ולכן באמצעות שיטת התקשור בתמיכה F.C. ניתן היום לתקשר ישירות למודעות הנשמה היהודית של אותם צדיקים שבאו כאוטיסטים שהמוח לא מגביל אותם (כמו אצלנו), שמחוברת לאמת האבסולוטית של האין סוף וששומעת את הבת קול של העולמות העליונים, ומשם אומרות את דבריהם. ושוב זה לא תחליף לתורה ולנביאים ולפסיקת רבנים, אלא רק תוספת חיזוק ליראת השמיים שלנו יראי השמיים בכלל, ואחינו הרחוקים מהיהדות שמאמינים יותר לדברים שפותחו ונתמכים ע"י המדע, בפרט.

ינוקא1

New member
אני מכיר היטב את הנושא

עוד בשנות ה90 שמעתי על זה הרצאה מהרב סרבניק. ומכיוון שאני מכיר את זה ואני יודע מה זה תקשור , ברור לי שזה אותו דבר. זה סוג של רוח הקודש , אבל לעיתים זה מעורבב בכל מיני דברים. לכן מי שזה נותן לו יראת שמיים שיקרא. אבל אלו לא דברי אלוהים חיים ורחוק מאוד מנבואה.

גל סופר

New member
מצווה על כל אדם יהודי להטיל ספק ולחשוב

שנאמר, "ושמרתם מאוד לנפשותיכם". ואיך נשמר אם לא נטיל ספק בדברים? וגם נכתב, "הבן בחכמה וחכם בבינה, בחון מהם וחקור בהם...". אינני גדול מאף אחד. רק יהודי שבחר להטיל ספק בעניינים מסוימים שלא תואמים את דרך היהדות. כל טוב.

לא, אבל במקרה הזה אני מכיר את הנושא הזה היטב

והתקשור הזה עם אוטיסטים בשיטת תמיכה F.C. הוא אמין, ומקובל אפילו כראיה משפטית במדינות רבות בעולם, ולהבדיל מקובל גם על רבנים חשובים כפי שאפשר לראות בהסכמות. כמובן אין בזה תחליף לתורה לקבלה או לפסיקה רבנית, אלא רק תוספת חיזוק חשובה בדורינו כפי שאמר הגראי"ל שטיינמן.

גל סופר

New member
ונניח שיטת התמיכה הזו אכן אמינה

ומקובלת כראיה משפטית וכו וכו... מה זה אומר על הכתוב? שהוא אמין גם כן? זו הרי שטות גמורה! זה ששיטת התקשורת הזו מקובלת, זה אחד. אבל זה שאוטיסטים טוענים שהם מתקשרים עם עולם האמת- זה אחרת לגמרי. אני אינני מסתמך על ההסכמות המובאות. והמבין גם יבין מדוע. זה יפה לפתח שיטת תקשורת עם אוטיסטים. זה גרוע מאוד בעיני לטעון שאותם אוטיסטים מתקשרים עם עולם האמת ומביאים ממנו מסרים.

למעלה