העולם גדול והילדים מעבדים את התימימות שלהם

oldDOPEY

New member
העולם גדול והילדים מעבדים את התימימות שלהם

אני די חדש פה ואולי זה לא המקום הנכון ליפרוק את כל מה שיש לי אל הלב כי אני יודע שפורום זה לא המקום ושצריך לדבר בה 4 ענים אם אנשים אבל אני יספר לך סיפור קצר אל הקבוצה שאני נימצע בא אני עצמי גם מדריך וגם חבר בקבוצה בנועל ובעיקרון אין לנו כל כך מדריכה היא פרשה ועכשיו אחרי 3 חודשים מצעו לנו מדריכה חדשה אבל היא לא נימצעת כל כך הרבה כי היא מדריכה בקורס מדצים אז אין לנו הרבה פעולות ואני מדבר אם אנישם והם לא עוזרים לי הם אומרים לי כך את הקבוצה שלך לידים שלך וכך הם גרמו לי לעבד את התמימות של החניך הקטן והפכו אותי למדריך בוגר של ילדים בני גילי ועכשיו ממש בא לי להתחיל להעביר פעולות אם יותר מסר אל ציונות לקיחת אחריות אהבת הארץ אהבת אחד את השני יותר דברים ארכים אם דגש אל ציונות אהבת הארץ ועשיה ואני מחש קיטעי מקורות איפה אני יכול לימצוע קיטעי מקורות של אנשים מי התקופה ההיא שהציונות היתה בשיא לפני קום המדינה אל חלוציות???

oldDOPEY יקר

ראשית, הפורום קיים בכדי לתת מענה למד"צים בכל הנוגע לתחום ההדרכה וכן, גם החלק הזה של בעיות בתחום ההדרכה או/ו בעיות במרכז הקהילתי או/ו התנועה הן חלק מהפורום הזה. הסיפור שלך דיי מזכיר לי את הסיפור שלי כשהייתי בסוף כיתה יא'. היתי מד"צית באגף הנוער של המתנ"ס ורכז הנוער שהיה גם המדריך שלנו עזב ללימודים בחו"ל וזה גרם למשבר מאוד גדול במתנ"ס בכלל ובאגף הנוער בפרט. רק הקבוצה שלי מנתה 20 חברים כשכל אחד מאיתנו הוא חבר ילדות ואיננו מוכנים להתפרק. חשבתי שאם אקח את המושכות לידים יש מצב שיהיה לנו יותר קל וכן במשך כמעט שנה החלפתי רכז נוער במתנ"ס, הדרכתי ילדים בכיתות ד' ואת הקבוצה בה אני נמצאת. נכון, זה אמנם לא היה לי בהתחלה קל אבל עם הזמן הבנו שאין לנו ברירה ועשינו הכל כדי שכל מה שבנינו לא יפול ובאמת אגף הנוער שיגשג מאוד באותה תקופה. לקבוצה הבאתי מידי פעם מרצים, הוצאתי לטיולים ובעיקר דאגתי שלא נתפרק. וזה אכן עזר בסוף י"א יצאנו לגדנ"ע כקבוצה מהמתנ"ס ובי"ב כבר הבאנו מרצים כהכנה לצה"ל. עם הזמן הצטרפנו לגרעין נח"ל של החברה למתנ"סים ועד היום אנחנו חברים מאוד מאוד קרובים (מגיל 5-6). לומר לך שיש נוסחת קסם כדי לעשות את הדברים האלה, אני לא יאמר מהסיבה הפשוטה שאין
זה הכל עניין של כח רצון ומוטיבציה. אם אתה וכל הקבוצה תשתפו פעולה, אתם תגיעו לשיאים שלא היו כמותם בתנועה. אני ממליצה לך גם לשתף את הקבוצה במחשבות שלך- יכול להיות שאתה לא היחיד שחושב ככה. תנסו יחד לראות איך אתם משקמים את המקום. לא סתם אומרים שהנוער הוא במרכז העניינים. לגבי דמויות שאתה יכול לעשות עליהן פעולה ציונית: חנה סנש, יוסף טרומפלדור, בנימין זאב הרצל, חיים ויצמן, דוד בן גוריון ועוד. לגבי המקורות אתה יכול למצוא דרך המוזיאונים של משרד הביטחון, מזיאונים של משרד ראש הממשלה ואתה יכול לפנות לפרופסור יהודה גרדוס באוניברסיטת בן גוריון. אתה יכול גם לפנות לקק"ל, באתר של ערוץ ההיסטוריה בהצלחה

למעלה