העולם האידיאלי

Free Smile

New member
העולם האידיאלי

תפוז עולמות מזמין אותכם...
חבר יקר אמר לי פעם - נסה לחשוב שהמטריקס היא לא חיצונית (בלבד בכל אופן) אלא (גם) פנימית - משמע כל התפיסה -המוגבלת- שלך את היקום. על פרנציפ מקביל אני מזמין אתכם לשאול את עצמכם - מהו העולם האידיאלי? איך שאתם מה הייתם רוצים להיות מה אתם רוצים לעשות בפועל, מה אתם מחפשים להרגיש, מה אתם שואפים לחשוב? וזהו עד כמה שידוע לי אין עוד תהליכים נפשיים לאדם - אם תבחרו ב"להאמין" כתהליך רוחני כלשהו הדלת פתוחה, רק לא לערבב את זה עם לדמיין/לחלום please

MetalSinagouge

New member
זה נכון.

אנחנו לא יכולים לחשוב על זה ככה (מטריקס מחשבתי) כי אין לנו עם מה להשוות. יש כמובן את הדבר המובן מאליו שזו המוח מסנן קלט שלא מתאים לתפיסת המציאות שלנו. היה דבר כזה בקומיקס של גראנט מוריסון "הנעלמים", ששם כמה חבר'ה חזרו בזמן לצרפת של המהפכה, אבל אף אחד לא שם לב למוזרות שלהם כי המוח של האנשים סינן את הקלט הזה. אבל יש גם מטריקס שהוא יותר חברתי, או אגו, או איך שלא נקרא לזה. אני תוהה האם אפשר לחיות טוב בלי כל מיני תירגולים רוחניים. אני מניח שמה שאני מחפש זה חופש- חופש מאחרים וחופש מעצמי. פשוט לעשות מה שאני רוצה. באשר למה שהייתי רוצה לחוש, זה לחוש את העולם בצורה חזקה יותר. להתחבר למציאות יותר. מה שמעלה לי תמונה של חופש, זה אופנוען בודד על סוס מתכת ענק שכזה שרוכב על כביש הערבה. זה מה שהייתי רוצה לעשות.

Gilliana

New member
אני לא מבינה את השאלה

מה הכוונה ב-"מה אתם מחפשים להרגיש" ו-"מה אתם שואפים לחשוב" - אני לפחות מרגישה תמיד את מה שאני "מחפשת להרגיש" וחושבת את מה ש-"אני שואפת לחשוב". ומה בין כל זה לבין מטריקס ו/או לאמונה?

Free Smile

New member
אני מתיחס כאן למטריקס כעולם אישי שלנו

כמציאות מדומה של כל אחד מאיתנו, כיון שאין לנו את היכולת לתפוס את האמת כפי שהיא. אז יש לנו עולם שנבנה על חמשת החושים אך הוא כולו MAKE BELIEVE. כשניאו חוטף מכה מהכביש שהוא נוחת עליו הוא מזיל דם מהפה. מורפיוס עונה לו - your mind makes it real משמע הכלא שלנו הוא כלא המחשבה, כל מה שאנחנו מאמינים בו, כל הסילופים האוטומטיים של המציאות שאנחנו קולטים. למשל מחשבה בסגנון "איזה מניאק הוא שהוא עשה לי את זה" בעוד שהאדם האחר בכלל לא התכוון לעשות לנו משהו ואנחנו פירשנו את זה אישית. שלל נטיות רבות שכאלה שמעוותות את הקיים, דימוי עצמי, הכרה או אי הכרה ביכולותינו המוגבלות בשל כך, שמכל אלה עלינו להתנקות. אלא אם את בוחרת לכעוס, בוחרת להתעצבן, בוחרת להיות חסרת סבלנות, בוחרת להתנשא, בוחרת להתווכח, בוחרת לענות בצורה שמבזבזת לך אנרגיה - ואולי גם לזה שמנסה לעקוב אחרי מה שאת מנסה לאמר - את כלואה במטריקס שכזה. לפעמים זה נוח, ולפעמים זה פשוט מסריח עד כדי כך שחייבים למצוא דרך אחרת. אז השאלה שלי היא - אם תדמייני את עצמך מחר כאילו היה יכול להיות היום הכי טוב, איך את תהיי? (לא רק את, זו שאלה כללית) אגב לשמחתנו הרבה אנחנו גם הרבה פעמים מצויים במטריקס שנותן לנו להרגיש טוב נפלא ואולי גם מאושרים, אך אלא אם זו בחירה שלנו שאנחנו יכולים להיות כך בכל רגע ורגע, אנחנו הרי ישנים.

Gilliana

New member
להגיד לך את האמת?

אני אישית לא חושבת שאני כלואה באיזשהו מטריקס - לפחות לא כזה שאני כיצור אנושי מסוגלת לקלוט או להבין, ומכיוון שאני מודעת למגבלותי כיצור אנושי, אני גם יודעת שאם אשבור את הראש יותר מדי - אני לא אגיע לכלום, חוץ מאשר אולי לאיבוד השפיות. אין מה לעשות - בשלב שה של האבולוצזיה יכולותינו השכליות מוגבלות בין אם נרצה בכך ובין אם לא. אם אדמיין את עצמי מחר כאילו היה יכול להיות היום הכי טוב - במציאות הזו אהיה עשירה בלפחות מיליון דולר יותר ממה שיש לי היום, ונראה לי שאסתפק בכך, מכל השאר אני בהחלט מרוצה. (נו טוב, אולי הייתי מורידה גם איזה עשר שנים מהגיל, אבל זה באמת הכל).

Free Smile

New member
אחלה, אבל מה עם תשובה לשאלה?

כי אני עם ההיגיון שלי יכול לפרש את דבריך כ: "זה מעלה אצלי את המילה 'כלום' שכן כלום לא נותר עוד לשחרר במיינד שלי" אבל את ואני לא פועלים על אותה סכימת היגיון

Gilliana

New member
ודאי שיש מה לשחרר

ויחד עם זאת אני מודעת לכך שלא ניתן לשחרר בשלב זה. ברגע שה-Mind יהיה משוחרר לגמרי (או יותר נכון - הדנ"א הרדום שלנו יתחיל לפעול) אני מניחה שאפילו השמיים לא יהיו הגבול.

Free Smile

New member
עם זאת (בל אחטא ואומר "אבל")

יש בנו את הצד שמחפש ללמוד להתפתח, ולא רק להכיר בתאוריות ובאימפוטנציה שלנו להגשימן. לדעתי "היכונו לביאת המשיח" לא אומר אל תעשה דבר ויום אחד הוא יבוא אלא תפעל! היכון! עשה משהו (מיותר לשים עוד סימן קריאה כאילו אנחנו יוצאים למלחמה) מצד שני - אולי האמת המייאשת היא שאין מה לעשות ואנחנו אכן דור האמצע של ההיסטוריה האנושית, חסרי חשיבות מכשלעצמנו

Gilliana

New member
חלילה וחס!

להתייאש אסור אף פעם. תמיד צריך לחפש, ללמוד ולהתפתח (ע"ע החתימה שלי), אפילו אם בסופו של דבר זה לא יוביל לכלום. את השאלות צריך לשאול גם אם אנחנו יודעים שלא נמצא להן תשובות.

למעלה