העולם השטוח

masterboy

New member
העולם השטוח

האמת שהייתי די בהלם מזה, הייתי בטוח שאנשים כבר מאות שנים לא מאמינים שהארץ היא משטח ושכולם מאמינים בעולם הכדורי אבל מסתבר שיש קהילה של אנשים שמגינים בכל הכוח על העולם השטוח. האתר שלהם הוא http://theflatearthsociety.org/ אבל העמוד הראשון שאתם רוצים להיכנס אליו הוא העמוד שבעצם מרכז את רוב הטענות שלהם לכנגד העולם הכדורי http://theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=13876.0 כמה מהטענות שלהם: הארץ היא משטח עגול(דיסק) בקצה הדיסק קיימת חומת קרח גדולה, אם עוברים אותה נופלים הממשלה מגינה על החומה שלא יצלמו או יתקרבו אליה הצילומים מהחלל של כדור הארץ העגול הם מזוייפים הירח והשמש מסתובבים מעל הארץ במסלולים טבעתיים(הטבעות מקבילות לארץ) לא קיים כוח משיכה הכוח משיכה שאנחנו מרגישים נוצר כתוצאה מהאצה של הארץ בתאוצה של 9.8m\sec^2 על ידי "אנרגיה אפלה" למרות התאוצה הארץ לא תגיע למהירות האור בגלל תורת היחסות הם באמת מאמינים שהם נשענים על המדע. מעניין אם אתם תצליחו להעלות כאן טיעונים שלא עלו שם באתר שמוכיחים שכדור הארץ הוא אכן כדור(תיזהרו לא להסתמך על דברים שיכולים להיחשב לחלק מהקונספירציה או דברים שלא ראיתם בעצמם)

טל ר

New member
כמה דברים

איך עובד ליקוי ירח? הם עונים בצורה מאוד עלובה על הנושא הזה, אבל בליקוי ירח אנו *רואים* את הצל של כדה"א על הירח. חצי הכדור הדרומי טסתי כבר מסביב לכדה"א, הבטתי בשמש בזמן הטיסה מאוסטרליה לדרום אפריקה, הטיסה היתה אמורה לקחת הרבה יותר במודל שלהם (מאחר והיא לקחה מסלול דרומי מאוד, שעפ"י הארץ העגולה הוא קצר יותר), ואני יודע שהטיסה לקחה מסלול דרומי עפ"י מיקומה הצפוני של השמש. לויינים אפשר לראות אותם בעין, הם לא פיקציה. אפשר גם לראות בדיוק מתי הם נכנסים לצל של כדה"א.

masterboy

New member
תשובות

הם טוענים שיש להם מספר מודלים שמראים שהליקוי ירח אפשריים חשבתי באמת על עיניין הטיסה, אני צריך באמת להעלות את העיניין הזה אצלם מעניין איך הם יגיבו על זה הלווינים הם בלוני הליום ענקיים לפי תפישתם

טל ר

New member
אז ככה...

- לעניין ליקוי הירח, הם לא כתבו בעמוד הנ"ל מה תגובתם. חשוב בעיקר לשמוע את נושא צורת הצל. - לעניין הטיסה, הם כתבו שהטייסים מרומים או מרמים בנתיב - אלא שראיתי את השמש צפונית מאוד בנתיב הנ"ל. - לעניין הלוויינים, זה עדיין אינו מסביר איך הם נכנסים לצל כדה"א.

alexkaplan

New member
מה שכן נכון

זה שרוב המדענים סבורים היום שהיקום הוא שטוח.מה זאת אומרת שטוח-ישנו פרמטר ∩ שהוא קובע את מידת השיטחיות של היקום. הכוונה היא שהיקום הוא כל כך גדול שכאשר מסתכלים בגבולות היקום הנצפה,הוא נראה לנו שטוח,כמו שנראה לנו שכדור הארץ היא שטוחה על פני השטח.

אחמס1

New member
אני די בטוח שזו בדיחה

חוץ מזה שזה בלתי אפשרי פיזיקלית שכדור הארץ יהיה שטוח (וההסברים שם עלובים יותר מאלו של הבריאתנים), כל מי שהקיף את כדור הארץ יכול להעיד שהוא כדור.

masterboy

New member
ראית את המפות שלהם?

לפי המפות שלהם הקוטב הצפוני הוא המרכז וסביבו היבשות ככה שאתה יכול לטוס במעגל סביב העולם למרות שהוא שטוח. והאתר הזה הוא לא בדיחה, קיימים אתרים שהם כן אבל האתר הזה לא.

doronimous

New member
עזוב. אני שמעתי על כמה אנשים

שמאמינים שיש יצור גדול בשמים, שברא את כל העולם ויצוריו, אך רק את האדם ברא בדמותו. אה וחלקם גם מאמינים שיש עיר קדושה ששווה למות למענה ואפילו מקדשים יום בשבוע

עריסטו

Active member
יש הבדל

נגד העולם השטוח יש ראיות. נגד האנשים שהזכרת אין ראיות מדעיות (וגם לא הוכחות).

doronimous

New member
אין גם הוכחה לכך

שכל פעם שאני עוצם את עין ימין, זברה באפריקה תוקעת נוד

avinamal

New member
מאידך כרגע הוכח

שאתה
. הפכפך, העניין הזה של הוכחות...

the YOOK

New member
החלק של קידוש יום בשבוע ממש לא שייך.

ואף אחד לא מאמין שיש יצור גדול בשמיים (חוץ ממפלצת הספגטי כמובן שתמיד שומרת עלינו מכל רע).

masterboy

New member
אני מקווה שהיית לבוש כפיראט שכתבת את ההודעה

אחרת זה חילול קודש!

masterboy

New member
נכון

אבל ויכוח עם אנשי דת הוא די משעמם. מציגים להם הוכחות והם אומרים "אלוהים שם אותם" מציגים להם משוואות והם אומרים "אלוהים יכול לשבור אותן" אז זה די משעמם. במקרה של קהילת הארץ השטוחה(איזה תרגום רע :-\ ) לפחות אני נהנה ולומד קצת בעצמי בזמן שאני מתווכח איתם.

כותב 485

New member
ממש לא

הוא לעולם לא היה כותב משפט כמו "Circumference: 78225 miles, Diameter: 24,900 miles" - כי היחס הוא פאי רגיל ולא פאי משטחי

למעלה