העולם יחרב

דן צ

New member
מפחיד אבל לא מדוייק

טמפרטורת השמש לא גדלה פי שניים מחומה הרגיל כי אם כן היינו נשרפים ונאכלים עוד לפני ראש השנה, מה שכן בגלל החור באוזון יש יותר קרינה לשמש ובגלל זה יותר חם בשנים האחרונות. יכול להיות שטמפרטורת השמש עלתה אבל לא בצורה קיצונית כזאת.

emissary

New member
זה מה שאמרו לי, אני רק השליח

אל תהרוג אותי, כי השמש כן בעוד שש שנים... תחשבו על הצעדים שלכם נכון...

talrv

New member
אני אשמח להרגיע אותך..

אני לא יודעת מה המורה לפיזיקה שלך אמרה, אבל לפי המחקרים האחרונים לשמש יש הרבה יותר זמן משש שנים עד שהיא תשמיד את כדור הארץ. השמש היא כעת בת 4.5 מיליארד שנה בערך, ולפי חישובי המדענים, נותרו לה עוד 4-5 מיליארד שנה לזרוח. בעוד כמה מיליארדי שנים היא תתנפח ותבלע את הכוכבים במערכת השמש שלנו לאט לאט, עד שהיא תגיע לאחרון שבהם, היא תתנפח עד שהיא תגיע למצב שנקרא "הענק האדום", אנחנו לא נהיה חיים בשביל לראות את זה, אז אל תדאג.. יכול להיות שדבריה של המורה לא מדויקים או לא נכונים (לצערי נתקלתי במספר מורות שלא יודעות על מה הם בדיוק מדברות), או שפשוט לא הבנת אותה נכון, אבל סביר להניח שההתחממות המדוברת היא כתוצאה באמת משכבת האוזון המתדלדלת. אם כבר דואגים לחיים שלנו, אז שכבת האוזון צריכה להדאיג אותך יותר מהשמש, כי היא ההגנה היחידה שלנו מהשמש והקרניים האולטרה סגוליות שלה. ועוד משהו קטן (לא לבעלי לב חלש), אסטרונומים רבים אומרים שיש גם אסטרואיד גדול שיפגע בכדור הארץ בעוד 17 שנה, אולי יצליחו למנוע ממנו לפגוע בנו עד אז, ואולי אנחנו באמת צריכים לחשוב על הצעדים שלנו נכון.. לגבי הדבר השניה שהיא אמרה, על זה לא שמעתי, אבל אני מוכנה לחפש (ברגע שהמחשב יעבוד סדיר..) ולחזור לפורום אסטרונומיה או פה אם תרצה, עם תשובה לפי מחקרים מעודכנים. נ.ב. מקווה שזה איכשהוא הרגיע, כי בקריאה שנייה זה נראה לי יותר מפחיד, ואם אמרתי את זה נורא מפחיד והכל אני מתנצלת. Seize the day, ´cause tomorrow you maybe dead.. -Buffy Summers 1X01

אושר מ

New member
כוכב הלכת העשירי נמצא לפני

יותר מחצי שנה כבר. היה על זה בכל העיתונים..

emissary

New member
דבר ראשון זה מורה זכר. דבר שני

אני אשאל אותו על השמש שוב מחר.

למעלה