העולם כבר לא שייך לצעירים...

העולם כבר לא שייך לצעירים...

איפה אתם רואים את עצמכם מול המבוגרים בחיינו? אחרי הפרק הראשון אני מבינה יותר שיש פערי גילאים ודורות ענקיים בין הסבים והסבתות שלנו (או שלא שלנו) לבנינו, הצעירים. הפרק הראשון ואני מאמינה שהסדרה עצמה, תשקף בדיוק את העולם שבו אנו חיים, עיוורים וחסרי רגש. כשאפרים ומושקה יצאו באמצע הלילה לים, התיישבו על כיסאות שהיו קשורים זה לזה, הם ראו מולם תמונות שהזכירו להם את צעירותם; שלושה צעירים משחקים בים, שני נערים ונערה. הנערים מדגדגים את הנערה והיא צוחקת. אפרים ומושקה ביקשו מספר פעמים שהם יזוזו משם ולא יעיפו עליהם את החול ואחרי שביקשו מהצעירים לבקש סליחה כי העיפו עליהם את החול, אלה לא נענו. אחרי שאפרים למושקה השתעשעו מעט עם משחקי מילים מול הנערה, אחד הצעירים ביקש שהם יבקשו סליחה וכשאלה לא נענו הוא הוציא סכין וכיון אליהם. למה שהמבוגרים יבקשו מהצעירים סליחה על מילה שזרקו והקטנים יותר לא יעשו זאת? מה דעתכם בנושא? איך אתם מציגים את הדור שלנו מול המבוגרים שחיים איתנו? "לטעות זה אנושי, לסלוח זה אלוהי"

Unsteady

New member
הבדל גדול.

ישנו הבדל גדול בין הדורות. מבחינתי זה הרבה עניין של חינוך מהבית, שמשפיע ישירות, רואים את זה בכל מקום, אפילו בבית הספר, בהתנהגות הפרועה של הילדים כבר מגיל צעיר מאוד. לדעתי גם כן בנוסף, יש את העניין של התפתחות הטכנולוגיה, הכל נהיה נגיש, מהיר יותר, האנטרנט לוקח הרבה משאבים, ובאיזשהו מקום אפילו "מלמד" ילדים דברים שעדיף שלא ידעו, לפחות לא כרגע. עובדה שישנם הרבה מקרי אונס, רצח על דברים פעוטים מאוד, דקירה על ניסיון להגן על הצד השני, קללות רבות שנגררות לריבים. מבחינת הסדרה עצמה, אני מאוד מזדהה עם הדמויות, גם אני לא פעם אמרתי לעצמי איזה אנשים "נבלות", שלא שמים לב איך הם מתייחסים לאחר,לשונה מהם, לא מתייחסים לזולת, לא מכבדים מבוגרים מהם. רואים את זה בכל דבר. אפילו הקטנים ביותר. הרבה אומרים לי שאני שייכת ל"דור הישן", אני לא מרגישה כלל שייכת לחברה האגוצנטרית והדוחה הזו, מה גם שישנו הבדל עצום בין הילדות לפני כעשר שנים, לבין עכשיו... היום ילדים כלל לא משחקים בחוץ, כולם כבר מגיל קטן מאוד רשומים לפייסבוק ומעדכנים שטויות ללא הפסקה, אין שום כבוד לבנות, לא לאחר, לא למבוגר מהם, צעירים אפילו לא קמים לאנשים מבוגרים מהם באוטובוס - מתחיל מהדברים הקטנים. ככה שמאוד התחברתי לסדרה הזו, חבל רק שהיא קצרה.

skaramoosh

New member
נבלות יש גם בין המבוגרים

הסדרה מציגה את כל הנוער בהכללה, בצורה גרוטסקית ומבחילה, מה שמשרת את מטרות העלילה והאמירה החברתית, אבל הצופה צריך להיות מודע לכך שזו הגזמה גסה. אני נערה בת 17, ובחיים לא הייתי חולמת להתנהג באפילו מאית מהחוצפה שמוצגת בסדרה, ואני יודעת שיש עוד הרבה כמוני. ומצד שני, יש גם זקנים שחושבים שמגיע להם הכל, ומתנהגים בהתנשאות כלפי צעירים (למשל קרה לי פעם שאדם מבוגר דרש ממני לקום מהמושב שלי באוטובוס למרות שהיו מקומות פנויים) אבל למרבה הצער, למרות שהדרך בה מוצגים בני הנוער בסדרה היא מוגזמת, ההתנהגויות שם קיימות במציאות, ואני נתקלת בהן כל יום. ולמי לא היו פנטזיות שאיזה מניאק ששומע טראנסים בקולי קולות באמצע הלילה, או כמעט הורג אותך בנסיעה פרועה על הכביש, או מקלל אותך ומאיים עליך על לא עוול בכפך, יהרג באיזו "תאונה"?

למעלה