העולם צוחק, אז צוחוקים

תגידו שזה לא נכון?../images/Emo6.gif

לילידי שנות השלושים הארבעים וגם החמישים. הנה מבט לאחור ומילות הידד לדור הזה שבכל זאת שרד, אם כי לפי הכללים המקובלים היום, זה פלא שבכלל הגיע עד הלום. ראשית להיוולד – כיצד היה זה בכלל ייתכן אם אימותינו בהריונן לא פסקו לעשן? אכלו סרדינים מקופסא ולא נבדקו לסכרת לא עשו אולטרהסאונד ולא סקירת מערכת. כשגדלנו קצת, מים שתינו מצינור בגינה או מברז דולף שהיה חבוי בפינה ולא מים מינרלים שעליהם קראנו רק בספרים של מופסאן או של בלזאק. ואם בקבוק "תסס" לידינו התגלגל אסור מפה לפה כי בריאותך תתקלקל, אך חלקנו בו שלושה ילדים או ארבעה ובאמת שום אסון לא קרה. בידיים מלוכלכות אכלנו פרוסות לחם עבות מרוחות בריבה או גבינה בשכבות מאוד דקות ואם היו עליהן קוליפורמים לא ראינו אותם ולא את תולעי המעיים שהיו שם מן הסתם. אך כל אלה אותנו חיסנו כנראה כי הסולפה בקושי הומצאה אז, ודרך אגב ד"ר פלמינג על הפניצילין עדיין לא חשב. מגלגיליות וארגזים בנינו עגלות, ובלי לדעת פיסיקה את חוקי הכובד ניסינו לגלות ורק כשנחבטנו לתוך קיר כואבים והמומים גילינו ששכחנו להתקין גם בלמים. על אופניים רכבנו ללא קסדות ואיש לא הבטיח כי נצא מזה בשלום, אך שראש ייבקע בגלל זה כאבטיח לא עלה בדעתנו אפילו בחלום. ההורים לא הסיעו אותנו לבית הספר או לחבר, ברגל הלכנו בכל מזג אוויר ואז גם התברר כי לעיתים תפסנו טרמפ בחוצפה וללא היסוס מאחורי איזו עגלה רתומה לסוס, שממנה לפעמים קפצנו בחיפזון כדי לברוח משוטו של העגלון. נפלנו מעצים, נשרטנו ונחתכנו, גם עצם לא פעם שברנו אך אלה לא היו מעולם סיבה אמיתית לפרנס עורכי דין בתביעה משפטית. ואם לא נבחרנו לקבוצת הכדור רגל או הכדור סל בלענו את העלבון, השתדלנו יותר, זה לא היה קל ואם נענשנו והעמידו אותנו בפינה בצד, הורינו ללא כל פקפוק עוד תמכו במימסד ואת העונש החמירו, ועל דעתם לא עלה למחות נגד המורה או לפנות למנהל בשאלה. לא שיחקנו בחדרים ממוזגים אלא בחוץ, נעלמנו לכל היום אך איש לא היה לחוץ, לא עקבו אחרינו בסלולרי מהדור האחרון כי חוץ מאשר בבית מרקחת – למי היה טלפון? לא היתה לנו טלוויזיה עם מאה ערוצים בכל זאת היו לנו אלף סיבות להיות מרוצים. במקום זה היו לנו חברים ממש ולא בצ'ט כאלה שאתם אפשר לרוץ ולהתרוצץ, ולא היה צורך לקבוע שבוע מראש אם רצית את מישהו לפגוש, אלא פשוט דפקת בדלת ברחוב השכן אם זו לא היתה ממילא פתוחה – על פי רוב כן. הבה ניזכר בשנים ההן ונחלוק החווייה והמזל שזכינו לגדול כילדים לפני שהפור נפל כשפסיכולוגים, מוסדות, ממשלות ושרים על חיי הילדים החלו מפקחים ומשגיחים עד שמרוב חוקים, פיקוח והשגחה מחיי הילדים נעלמו החופש והשמחה. ההורים מסיעים אותך לכל מקום. ומה נשאר כבר מכל הילדות והתום כאשר שום מראה תועבה ממך לא נחסך ואם תרצה, הכול גלוי לך על המסך, ובמקום בושה וסומק, ושיחות על פושקין ונפש מתחילים בשירותי המועדונים ישר עם כל הרפש. חווינו חופש, חברות תמה, ניצחונות גם כישלונות, ועם אלה למדנו איך גם לסבול ולהמשיך לחיות ועל כל מעשינו, הגרועים וגם הטובים באמת לקחת אחריות מבלי להשתמט. הדור שלנו יצר בלי הרף ולא רק שרד הוציא מקרבו יזמים, מהנדסים, חוקרים ויוצרים ומשפחות חדשות, דורות חדשים וצעירים. ואם עדיין יש לכם קצת זמן ורגעי פנאי אחדים ספרו את הסיפורים האלה לסבתא, ואם לא – אז לנכדים. והעקר ידידי אינשאללה שרק נהייה בריאים !!!

mishmish04

New member
תגידי, מאיפה את לוקחת את כל ההברקות האלו?

מאיפה יש לך זמן בכלל לקרוא דברים חכמים כאלה? כל כך נכון, ואני משתדלת שגם היום הילדים שלי ילמדו ליפול כמו שצריך. ילד שלא נופל - לא גדל. וילד שלא חוטף מכות - יסתבך בעתיד בהרבה צרות! (הי, תרגעו. לא מכות מאמא. בשביל להרביץ יש חברים, לא?
). רק חבל שלאמא זה כואב יותר.

mishmish04

New member
אנחנו מתחילים היום עם גמילה

של יויו מטיטולי היום. קנינו "קופסאות הפתעות" לילדים, שמנו לכל אחד שלושה זוגות תחתונים (ליויו עם איש רובוט ודרקונים ולגלי - פרחים ופרפרים, נו מה?) ועוד כמה פרסים על התנהגות טובה ויללה. יוצאים למבצע גמילה. לא רוצה בכלל לחשוב על להתחיל גמילת לילה. אפילו לא צהרים.

גלית2006

New member
תמי, ../images/Emo50.gif../images/Emo57.gifוספרי איך הולך../images/Emo70.gif

אנחנו ממשיכים עם ניקול. יש פספוסים, אבל גם קליעות למטרה, יענו - אסלה/סיר. עדיין צריך להזכיר ולהושיב, אבל לפחות היא לא נרתעת מכל הנושא, כמו אפילו לפני חודש. גם אנחנו מאוד רחוקים מצהריים/לילה. או שזה רק הפחדים שלי או שגם העצלנות - אין לי כח לקום בלילות

אורילה1

New member
בהצלחה

תמי בהצלחה, אבל נראה לי שתצטרכי הרבה יותר מ3 זוגות, מצאתי את עצמי השבועיים האחרונות קונה 7 חבילות של 3/4 זוגות לכל אחד ואני מרגישה שכל הזמן חסר לי.... אנחנו גם בעיצומו של התהליך וחשבתי שלעולם לא אגיע למעמד הזה, לא פשוט, ואפילו קצת מצחיק, אנחנו כל היום מתעסקים ב"קקי" ו"פיפי", "יש לך פיפי"," את/ה רוצה לשירותים", ושאגות התרגשות וכפיים סוערות כל פעם שיוצא להם פיפי או קקי. שיהיה בהצלחה, ושנפסיק לפרנס את אגיס, פמפרס למיניהם

mishmish04

New member
יש לי חברות טובות פה, בפורום../images/Emo24.gif

אוזי, אביבית ועוד כמה, שהעבירו לי לפני שנה מלאי של תחתונים מפה ועד אליהן ובחזרה. יש לי משהו כמו שלושים זוגות. אמה-מה? זה לא אותה ההתרגשות כמו לפתוח זוג חדש. יש בנושא הזה כמה דברים קטנים אבל מעצבנייייייים: 1. למה התחתונים של הבנות (ושל הנשים, לצורך העיניין) תמיד עשויים מבד שמסמרטט אחרי יומיים ושל הבנים (והגברים) מחזיקים שנים ואפשר להעביר לחברים? 2. למה אין תחתונים קטנטנים, שמתאימים לגודל של הטוסיקונים הפיצפונים של הילדים שלי? מספר 2 ע-נ-קי עליהם. כבר שאלתי פעם מה עושים ואיפה מוצאים, אבל ממש אין! אותו סיפור עם הגרביונים לגלי. עכשיו היא לובשת 2-3, אבל בהתחלה - היא ממש שחתה בתוכם והם בתורם, שחו בנגליים ולא היה לה נוח בכלל. 3. למה עושים סירים כל כך קטנים עד שאין מקום לבנצ'יק שלי לשים בתוכם, בו זמנית, גם את הפישר וגם את הטוסיקון?זה לא שהטוסיק שלו גדול, זה המשהו האחר . . .

אורילה1

New member
מזדהה איתך

אצלנו נועם רוצה בשירותים (כמו בגן- רק שהיא שוכחת שבגן השירותים קטנים ובבית גדולים) ועידו רוצה בישבנון לבד בלי עזרה (אבל הוא שוכח שהוא יכול ליפול וצריך עזרה) מתה על הקטנים שלי עושים לי בצ'פר

pezpez

New member
גדול../images/Emo70.gifאהבתי../images/Emo6.gif

כל כך נכון... והיתה זו ילדות מאושרת, ככה לפחות היתה שלי חני'לה, טוב שחזרת, מאיפה את תמיד מוצאת את כל הפנינים האלה? חוצ מזה, התעודדת קצת? וכמו שאמרת: שרק נהיה בריאים!! נשיקות

galisher

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת!!!

מצחיק, זה מזכיר לי את הפער בין הגישה של חמותי לבין זו של ההורים שלי - חמותי צווחת בהיסטריה כשהילדים שלי מרימים במבה שנפלה להם על הרצפה ושמים אותה בפה, ואילו אמא שלי אומרת להם - "תרים חמוד, תאכל"... ואם חמותי רואה את הילדים שלי בלי גרביים היא לא מרפה ממני עד שהם גרובים ("הם יהיו חולים, תהיה להם דלקת ריאות", גם באמצע הקיץ), ואם הם בלי בגדים - "הם יסתובבו לכם ערומים גם בגיל 18, בושה, גועל נפש"... ואמא שלי על ילד ערום "איזה חתיך"....

ר770

New member
אהבתי ממש מקסים

החיים עוברים וכל הזמן יש שינויים וכל הזמן ממציאים ניסויים/מחקרים חדשים, מה שהיה טוב היום לאו דוקא יהיה טוב מחר ומה שהיום לא טוב לא יהיה בהיכרח אסור מחר. העיקר הבריאות

mishmish04

New member
העולם צוחק, אז צוחוקים../images/Emo6.gif

אוספת לכאן את הצחוקייה הכל כך אמיתית שרצה ביומיים האחרונים בפורום, כולל את העיצוב של פזית, למשמרת.

יש לי, יש לי, יש לי- משהו טוב!!../images/Emo6.gif

איש דתי מאמין הולך בג'ונגל. פתאום רואה אריה שמזנק לעברו ומתכונן לטרוף אותו. האיש מוציא תהילים ומתחיל להתפלל. לפתע רואה האיש שגם האריה מוציא תהילים... שואל האיש: "למה אתה מוציא תהילים?" עונה האריה: "ברכת המזון ."

כפרה הכל בהשראת ירושלים אה?

מהיום שהיית אצלי את מדברת רק תורה - צדיקה שלי. אין כמוך.

נו טוב... אז הנה עוד משהו יפה

ביום נישואיו ה- 25 פנה בעל לאישתו ואמר לה: "תראי, לפני 25 שנה היה לנו בית קטן וזול, מכונית זולה, טלויזיה 21 אינץ' שחור לבן, וישנו במיטת ספה נפתחת. אבל כל לילה שכבתי לצידך והיית בלונדינית משגעת וסקסית בת 25 . היום יש לנו בית גדול ויקר ,מכונית טובה,טלויזיה LCD ‏42 אינץ' ומיטת קינג-סייז.אבל כל לילה אני שוכב עם עם אישה מקומטת בת 50. אישתו, שהיא אישה הגיונית ענתה לו: " אין צורך להיות מאוכזב יקירי - לך תמצא לך בלונדינית משגעת וסקסית בת 25 לשכב איתה כל לילה ,ואני כבר אדאג שתגור בבית קטן וזול, תנהג במכונית זולה ותישן על ספה נפתחת.

חייבת להרוס

על תקן הדתיה
. ברכת המזון לא מופיעה בתהילים , ובכלל מברכים אותה אחרי האוכל ולא לפניו. אבל חוץ מזה, מצחיק

למעלה