העולם שלנו משווע לשותפות.

Shmuelr013

New member
העולם שלנו משווע לשותפות.

האנושות חווה בזמנים אלו תקופה לא פשוטה. מצד אחד המשבר הכלכלי ההולך ומתעצם ומצד שני המצב האקולוגי העגום המשפיע על כל חלקה טובה . לתקופה זו יש מסר ברור. מסר הנובע מתוך המצב ומתוך ההשלכות שהוא יוצר. המסר הוא מסר של שותפות. מסר הקורא להתלכדות של בני האדם למען מטרה משותפת. רק אנושות הפועלת בשיתוף פעולה ושמה בצד את הסכסוכים והמריבות, תוכל ליצור שינוי, שינוי במגמה המתרחשת. שינוי בסדרי עדיפויות ובהדגשים. מכורח המצב מתחילים להווצר שיתופי פעולה מתחילים. וועידות של מנהיגי מדינות למען פתרון המצב הכלכלי. חוקים להפחתת זהום פליטה של גזי חממה. אך אם לא יעשה מעשה אמיתי. אם לא יעשה מעשה אמיץ וכואב של שינוי. המצב ילך ויחמיר ויאלץ את בני האדם ליצור את השותפות הזו, כי אחרת בעוד שנים לא רבות, לא יוכלו בני האדם להמשיך את חייהם. לא יוכלו לשרוד על פלנטה ארץ.

לאמבינה

New member
לא יהיה שום שינוי מהותי

האנשים לא יבינו "פתאום", ישתנו ויתחילו לשתף פעולה. ימשיכו בדיוק כמו שהם היום. שינויים, האבולוציה לא קורים מהר- לוקח דורות לשנות דברים. רוב האנשים בכלל לא חושבים מעבר לקצה האף שלהם, איך יבוא מהם השינוי ? קבוצה קטנה מאד של אנשים חושבת בגדול, וגם אלו נראה להם שאיכפת להם. גם הם עסוקים בעצמם ובאגו שלהם... לא יהיה אסון או שיהיו, בעצם יש אסונות כאלה או אחרים על כדור הארץ, אבל גם יהיה שום שינוי אמיץ. בכל מקרה האנושות כן מתקדמת, לאט, אבל מתקדמת...

Shmuelr013

New member
יש בדברייך מן האמת

אכן לא פשוט להשתנות, מי יודע את זה יותר מאלו שמבקשים לשנות את עצמם, מבקשים להיות יותר מודעים ורואים כמה שזה לא פשוט. כמה קל לחזור לתבניות ישנות, ליפול שוב ושוב באותן מלכודות. אבל יחד עם זאת ניתן לראות כי הארועים המתרחשים ברמה הגלובלית מאותתים חזק מאד ששינוי הכרחי. שאין בררה אחרת. שחייבים ליצור שיתוף פעולה בכדי להתמודד עם המצבים הלא פשוטים שכבר משפיעים על כל אדם בכדור הארץ. התקדמות איטית לא תוכל לעזור כעת. אני מאד מקווה שנוכל לראות מנהיגות אמיצה. אולי יהיה זה בהנהגת ברק אובמה. מנהיגות שתשכיל לוותר על הסיכסוכים ותפעל למען שיתוף פעולה גלובלי. למען העתיד של האנושות.

רפפם

New member
ולמה שהמין האנושי ימשיך?

כל פעם שאני רואה תוכניות על התפתחות החיים אני מבין עד כמה המין האנושי, שלא לומר כל היונקים היבשתיים אחרי תק' הדינוזאורים, זה פסיק קטן בהיסטוריה של כדה"א. 99% מהמינים שחיו אי פעם על כדה"א נמחקו, וחלקם שרדו מיליוני או מאות אלפי שנים, מה זה המין האנושי? אני חושב שההומוספיאנס קיים רק כמה עשרות אלפי שנים שזה כלום , ואין סיבה שהוא לא ישמיד את עצמו ועוד כמה מינים, מבחינה גלובלית זה בכלל לא משנה לחיים בכללותם, החיים כבר קיימים כמה מיליארדי שנים וימשיכו להתקיים גם אם היום נשתמש בהמון פצצות אטום ויהיה חורף גרעיני אלף שנים זה כלום מבחינת הכדור. אני אמנם רוצה להיות אופטימי אבל אני מכיר אנשים, אנשים שכן רוצים להביא ילדים לעולם לא אכפת להם ממיחזור ומשמירה על הטבע וזה ברור להם שהילדים שלהם יסבלו מזה, זה פשוט מובן והגיוני אבל בכל זאת לא אכפת להם, ואני שאני לא רוצה להתרבות וכביכול לא צריכה להיות לי סיבה, אני כן דואג לאיכות הסביבה ותורם לשם כך, אז איזה סיכוי יש עם אנשים כאלו?

roniia

New member
הוא לא ימשיך לנצח, כמו אטלנטיס

תיאוסופיה, ולא רק תיאוסופיה, מאמינה שהיו ציביליזציות אחרות, מתקדמות מאד, כמו באטלנטיס למשל, שנכחדו. זה יהיה גם הסוף שלנו אבל יש לנו זמן בינתיים

רפפם

New member
כן, אני גם די בטוח שזה ככה

כמובן זו ההשקפה המזרחית, יש להם סיפור יפה על סוף העולם ששיווה אמור לרקוד את ריקוד ההרס ולכלות את העולם באש, דבר שיהיה עצוב לאנשים שתפוסים בחומרנות אך משמח לאדם הרוחני ששואף "להתמזג עם שיווה" או איך שלא תגדירי את זה. גם בנצרות וביהדות, בתנ"ך מדובר על כך שבסוף תהיה שמש שתהיה מרפא לצדיקים ושרפה לרשעים.

Shmuelr013

New member
השאלה שלך מעניינת, כי לכאורה אין כל סיבה לכך.

אך במבט עמוק יותר יש סיבה טובה מדוע על האדם להמשיך להתפתח בכדור הארץ. הסיבה היא ההתפתחות עצמה. כדור הארץ הוא סביבת התפתחות. סביבה המאפשרת לבני האדם את התנאים להתפתח ולהתקדם. מאחר וכדור הארץ הוא מקום מאפשר התפתחות, הוא מחוייב לתת הזדמנות להתפתח ומתוך כך הוא מאד גמיש ומכיל את מי שנמצא על פניו. כדור הארץ מאפשר התפתחות מתוך בחירה חופשית, או במילים אחרות מאפשר התפתחות מתוך לימוד דרך טעות. בני אדם לומדים דרך הטעויות שהם עושים. לומדים דרך מחזורי חיים רבים בהם נעשית התקדמות איטית. כי יש לנו את הנטיה לחזור על הטעויות שוב ושוב, עד שפתאום מתרחשת למידה והשיעור מופנם. אם השכן שלך בוחר בדרך שאינה הרמונית עם ההתפתחות שלו, הוא בוודאי יזכה להתנסוייות שיאמתו אותו עם הטעויות שלו. וכך שוב ושוב בדרגה הולכת ומחמירה עד שתיווצר בו הבנה של הטעות והפנמה של השינוי. יתכן שזה יתרחש על פני מספר גלגולי חיים עד שהבחירה שלו תהיה תואמת את ההרמוניה ההתפתחותית. התקופה בה אנו חיים, היא תקופה שמחייבת הכרעות ובחירה. כדור הארץ כבר אינו גמיש כשהיה, הוא מגיב בקוצר רוח ובצורה שאינה מותירה ספק לכוונותיו. הוא מודיע את ההודעה הבאה. תקופת החסד ואורך הרוח חלפה. כעת על בני האדם להחליט החלטות שיכוונו לשיתוף פעולה ולהרמוניה בפעולותיהם. במידה ולא תיווצר הפנמה של המסר הזה, כדור הארץ יעשה פחות ופחות סובלני לחוסר הרמוניה של החיים על פניו ויגיב בצורה שלא תסיר ספק לגבי כוונתו זו. צעד זה הוא צעד שמאלץ שינוי. צעד שלא מותיר ספק לגבי הכיוון בו צריך לנקוט, כיוון של שיתוף פעולה גלובלי בכל הרמות, בכדי לעמוד באתגר הגדול הזה. יש כאן מסר ברור שילך ויתחדד במשך השנים הקרובות, על האנושות להתבגר ולהיות אחראית לעצמה, להיות אחראית להתנהלותה ואחראית למעשיה. כי רק כך היא תוכל להמשיך ולהתפתח על פני כדור הארץ. רק כך היא תוכל לתת לדורות הבאים את ההזדמנות להיות, את ההזדמנות לחיות במקום מיוחד ונפלא זה.

רפפם

New member
מינים שנכחדים וארצות חרבות

אני נוטה להסכים איתך בגדול... אבל אני גם מודע שעם זאת אפשר לראות את הדברים בצורה הבאה: אם אני מדבר עם ישראלי שקשור לישראל, על איזו מדינה קטנה באפריקה שתושביה נרצחים ומתים ואין להם איך להגן על עצמם וברור שתוך כמה שנים לא ישאר מהם זכר הוא יסכים איתי שזה הגיוני, אבל אם אני אדבר איתו על ישראל שגם כאן זה יכול לקרות אז פתאום הוא יסרב להסכים למרות שלאמריקאי זה יכול להיראות הגיוני מאוד שיקרה כזה דבר במדינה הקטנה ההיא במזה"ת, ששולחת לארה"ב כל מיני אנשי מכירות מפוקפקים כל שנה, גם אם הוא יעצב מכך. אותו הדבר לגבי המין האנושי, לנו זה נראה בלתי מתקבל על הדעת שהוא יכחד לבלי שוב, אבל מנק' מבט קוסמית זה לא דבר כ"כ יוצא דופן. אני מאמין שזה קורה בעוד מקומות בקוסמוס כל הזמן, לפי הבודהיזם וההינדו יש המון יקומים שנוצרים ונחרבים ובתוכם כוכבים שנוצרים ונהרסים.

Shmuelr013

New member
הדבר היחיד שלא משתנה, הוא השינוי.

כלומר הכל משתנה, גם מה שקשה לו להשתנות, אם ניתן לו את הזמן, הוא בסוף... ישתנה. גם כדור הארץ משתנה. ניתן לראות את השינויים המתרחשים בו. המחצבים בתוכו מתדלדלים, הוא נהיה יותר הרבה יותר מזוהם, הטמפרטורות על פניו עולות, מי השתייה שהוא מציע מתמעטים, וכך עוד ועוד. אם נסכם את המצב נוכל לראות שכדור הארץ כיום הרבה פחות מסביר פנים לאוכלוסיה שחיה על פניו. כדור הארץ כבר אינו סבלני יותר למה שמתרחש במחוזותיו. דבר זה מצריך את בני האדם להשתנות. וזה עדיין אפשרי. אני מאמין שהשינוי יתרחש ויאפשר לבני האדם להמשיך את חייהם על פני כדור הארץ. אבל כל אחד מאיתנו אחראי שכך יקרה. זה לא עניין של מה בכך. מדובר על שינוי ראיה של אוכלוסיה גדולה, מראיה אינדווידואלית אינטרסנטית ומפלגת, לראיה גלובלית מאחדת ושיתופית. רק כקבוצה, רק ככח מאוחד נוכל לצלוח את האתגרים שהחיים על כדור הארץ מציבים בפנינו כיום. אני חושב שזה אפשרי. אבל זה תלוי רק בנו.

שלאור7

New member
אטלנטיס הייתה שלב די התחלתי והיא נכחדה בכדי

לפנות דרך לשלב מתקדם יותר בהתפתחות האדם. בסוף תקופת אטלנטיס הייתה התדרדרות המונית למאגיה שחורה, אבל על פי הראיה התאוסופית בכל שלבי הביניים שמובילים את האדם אל השלמות ,כשהשלב עומד לקראת סיומו, התרבות המסויימת הזו מתחילה להתדרדר (ראה :בבל,מצריים,יוון,רומא ועוד) וזאת בגלל שנשמות מפותחות עוזבות ונולדות נשמות פחות מפותחות. בהמשך אביא ציטוט שעוסק בימיה האחרונים של אטלנטיס. האדם רוצה להנציח את עצמו גם כשהוא רק בתחילת התפתחותו וחי מתוך חוסר מודעות, אנוכיות וחוסר חיבור לחיים שמסביבו, דבר שמביא לו הרבה סבל. אבל היקום לא יעניק חיי נצח למוצר לא שלם,מה גם שאין חיי נצח במימד הפיזי ,שבו הכל הנו ארעי ובר כליה. באחד הספרים הנפלאים של התאוסופיה "אור על השביל" נכתב : "ישנן שלוש אמיתות שהן מוחלטות ולעולם לא תאבדנה, ועם-זאת עשויות להישאר דוממות ונטולות כוח-דיבור. "נישמת-האדם בת-אלמוות היא, ועתידה הינו עתידו של דבר אשר לצמיחתו ויפעתו אין שיעור. "היסוד המעניק חיּוּת שוכן בתוכנו ומחוצה לנו, הוא חי לעד ולעולם מיטיב. לא תוכל לשמוע אותו ולא לראותו, בחוש-הריח לא תתפשנו, אך המבקש להשיגו ישיגנו. "כל איש הוא לעצמו המחוקק האחד והפוסק, הוא המעניק תהילה, או זורה חושך לעצמו וחורץ מישפטו-שלו לשבט או לחסד. "שלוש אמיתות אלה, נישגבות כחיים עצמם, הינן פשוטות כשיכלו של הפשוט באנשים. הרווה בהן את הצמאים." ועל כן כל התרבויות הנן בתי ספר שבתוכם צמחו והתפתחו נשמות שחלק זעיר מהן הגיע להארה שלמה וזכו לחיי אלמוות. כל השאר ימשיכו להתגלל ולהתפתח בתרבויות עתידיות עד להתעוררות וההארה השלמה. הטבע יוצר את היופי הנשגב ביותר רק על מנת לפרק אותו לגורמיו בשלב מאוחר יותר, כמו הנזירים הטיבטיים שיוצרים מנדלה יפהיפייה , ומייד אחר כך מחריבים אותה. עלינו ללמוד מהטבע לא להצמד ולהקשיב יותר לאלוהי שבנו שמנסה לכוון אותנו לדרך שתביא לנו אושר וחיים אמיתים ונצחיים, כנשמות שחיות באחדות ופועלות לקידום כל הנשמות האחיות ששקועות בבערות, באשליה ובסבל. והנה קטע מתוך הספר : "אשנב לחכמת הנסתר" בהוצאת האגודה התאוסופית בישראל : "ובעת ההיא, עמי התרבות הגדולים של אטלאנטיס נפרדו לשני מחנות מנוגדים: האחד ראה את העיר העתיקה – עיר שערי הזהב – כבירתו המקודשת, והמשיך את הדת של גזעו, שסבבה סביב השמש והאור... הפולחן הזה כלל ריקודים, קטורת, פרחים, שירים מלאי חדווה, מנחות של זהב ואבנים יקרות, עיסוק בספורט ומשחקים עליזים. על ילדים אלה של השמש שלט הקיסר הלבן, אשר השושלת שלו שלטה ללא עוררין במשך אלפים רבים מאוד של שנים. אולם בהדרגה, הממלכות שהיו כפופות לשלטונם של נאמניו הפכו להיות עצמאיות, והחלו ביצירת פדרציה שהתאחדה סביב דמות מיוחדת אך מרושעת. אדם זה, שנקרא "אודוארפה" (Oduarpa), היה אמביציוזי וערמומי מטבעו. הוא הגיע למסקנה, שעל מנת להעניק יציבות לפדרציה ולהתייצב מול הקיסר הלבן עליו לקרוא לעזרתו את המאגיה השחורה ...ולייסד פולחן שימשוך אליו אנשים על ידי תענוגות חושניים ועל ידי הכוחות העל-טבעיים הטמאים ...... וחלומו היה להיות מוכתר בארמון אשר בעיר שערי הזהב... לבסוף הוא הצליח לכנס צבא עצום והחל במסעו כנגד הקיסר הלבן, מכוון את מסלולו אל עיר שערי הזהב. הוא קיווה לנצח לא רק באמצעות קרב בנשק הוגן, אלא באמצעות האימה, שיפיץ על ידי שותפיו .... המאגים השחורים.......אז נחרץ גורלה של אטלאנטיס – ומילות האובדן נאמרו על ידי ראש הירארכיית האור".

למעלה