העומק במאטריקס

ainsanto

New member
העומק במאטריקס

כמה פעמים ראיתם את מאטריקס? אני ראיתי אותו "רק" 4-5 פעמים והנה משהו שגיליתי:(יכול להיות שזה ברור מאליו ,אבל לא משנה) בסרטים רגילים, שטחיים לרוב, ככל שאתה רואה את הסרט יותר פעמים הוא יותר מובן לך, או שהבנת אותו כבר בפעם הראשונה... לא ככה במאטריקס: ככל שאתה רואה את הסרט יותר פעמים, יש לך יותר שאלות עליו והוא הופך פילוסופי יותר ופחות מוחשי... וזה מגניב והקטע הבא מפגר לחלוטין, אבל אני תחת השפעה של א- הא אז אל תאשימו אותי: שמתם לב שבתוך המטריקס התאורה ירקרקה ומחוץ לה כחלחלה? יכול להיות שאני סתם מדמיינת את זה, ויכול להיות שזה חסר משמעות אבל זה גם יכול לומר שהירוק- מלוכלך ,בתוך המטריקס מלוכלך ובחוץ- כחול, נקי. (שזה בעצם הפוך על הפוך עכל הפוך) !!!

Master Boo

New member
בקשר לצבעים

כן, גם אני שמתי לב לזה (נראה לי זה די ברור), אבל אני דווקא התייחסתי לזה במובן אחר... הרי כחול וירוק הם צבעים מאד דומים, והמשפט שמתאר את מה שאני רוצה להגיד הכי טוב- "ever had that feeling, when you´re not sure if you´re awake or still dreaming?" או משהו כזה... מה שבא להגיד בעצם שהגבול בין המאטריקס ל"עולם האמיתי" הוא די מטושטש... (<-- איזו מילה מצחיקה...)

IC4

New member
לא הבנתי את הקטע של הירוק וכחול

לא שמתי לב לשום צבעים תאורתיים שכאלה של ירוק בתוך המטריקס ומה רע כל כך בירוק?

ainsanto

New member
הצבעים

שום דבר לא רע בירוק אבל הצבע של הביוב זה ירוק (באופן אוניברסלי!) וזה אירוני שמחוץ למאטריקס הם מתחבאיים בתעלות הביוב הישנות שלה.. והצבעים זה לא כזה מורגש אבל אפשר לראות ולסוכנים במאטריקס יש שמות???

IC4

New member
בטח שיש שמות

אני צריך לראות את הסרט יותר בשביל להבחין באוירה הצבעונית
השמות של האייג´נטים ... לא זוכר את כולם אבל סמית´ כמובן נדמה לי BROWN ולא זוכר...

Gevakumon

New member
הייצוג של הכחול לפי דעתי

קודם כל הירוק כן מייצג את הג´יפה במאטריקס כי בתכלס זה מקום מג´ואף, לא ראיתם?! והכחול לפי דעתי מייצג את השממה בעולם החיצוני, את הקור, את המוות, ואת החושך.

TerminalFrost

New member
אם מישהו ראה את הסרט טראפיק

שם השימוש בפילטרים בצילום ממש ממש ברור גם במאטריקס, המציאות המדומה ירוקה המציאות ללא פילטר

למעלה