העונה החדשה של YES+, לא ציפינו לזה

Nielle

New member
העונה החדשה של YES+, לא ציפינו לזה

אני חושבת שקצת מגוחך מצד YES+ לפתוח עונה חדשה של תוכניות אהודות בערב ליל הסדר כשברור לגמרי שמרבית הצופים לא יוכלו לצפות. מה בכלל הוביל להחלטה הזו או שבYES כלל לא יצא לחשוב על מה רוב האוכלסייה הישראלית עושה בערב הזה כבר מאות שנים? פשוט מגוחך, למרבה המזל הקלטתי את התוכניות בYES MAX אבל אני בטוחה שהרבה צופים לא יכלו לעשות זאת והתבאסו לגלות שהם יצטרכו לוותר על הפרק הראשון של סדרות נפלאות או פשוט לכוון את השעון המעורר לאמצע הלילה(בעבור חלק נכבד זהו לא חופש כבר שבוע וחצי). אז מישה יכול בבקשה להסביר לי, מה העניין ומה הסיבה לכל זה? אהא כן- העונה החדשה של 'ישנן בנות', סוף הדרך, קבלו ח"ח !

gadgad0

New member
זו באמת טעות ! יס פלוס היו צריכים

לשנות את לוח השידורים ולשדר תכניות לפי מיטב מסורת ישראל סבא. תכניות רבות-עניין ומרחיבות-דעת כגון "אשבלה בשיבולים" (הגבעטרון במיטב להיטי הפסח), "בצאת ישראל ממצרים" (הרב ישראל מאיר לאו מתאר מקצת ממנהגי הפסח), "הכל בסדר!" (ליל סדר כמנהג יהודי קוצ'ין בהנחיית אלעזר שטרום). יס פלוס היו צריכים להיות מודעים לכך שתכנית כמו "ישנן בנות" מיועדת לצפייה לרוב המשתתפים בסדרי הפסח, שהרי מופיע בהגדה הפסוק "שדיים נכונו, שערך צימח ואת עירום ועריה" - יפה עשו מחברי ההגדה של פסח שידעו מבעוד-מועד כי סדר פסח כהלכתו חייב לכלול גם קצת שמירת מצוות מן הסוג הזה. מה חבל שפרנסי יס פלוס הביאו למחלוקת קשה בעם, שכן ברור לכל שהיו משפחות שנקרעו ונחצו לשניים: האב והסבתא קראו בהגדה, כירסמו מצות ואכלו געפילטע וחרוסת, ואילו הבת, החבר והדודה ישבו במחשכים וצפו בעונה החדשה של "ישנן בנות". אה, ויפה עשתה הכותבת שגילתה את הטעות ההסטורית הרווחת ("בYES כלל לא יצא לחשוב על מה רוב האוכלסייה הישראלית עושה בערב הזה כבר מאות שנים"), שהרי ברור וידוע לכל כי ישראל קיימת כבר מאז שלהי המאה ה-15, עת בה יצא קולומבוס לגלות את הנתיב המערבי להודו, אך הגיע בטעות לחוף תל אביב ולמד לדעת (משחקן מטקות אקראי) כי הגיע בטעות לישראל, שנוסדה כבר בשנת 1413 בידי דון אלווארז בן גוריונו, אחד מצאצאי האנוסים וחבר קרוב של פדרו אלמודובר, אשר ברח מציפורני האינקוויזיציה (שהיו, לידיעת הכותבת Nielle, כמו טניה טרנר מ"נשות הכדורגלנים" ביום רע), ויסד ארץ מקלט לפליטי הוט. ועיקרו של דבר, צאו וראו מה גדול כוחו של הקדוש-ברוך-הוא! שיצר סדרות נפלאות שכאלו, שברא יס מקס, די-וי-די ווידיאו להקלטתן, שגרם בעוצם-ידו לכך שכל התכניות המצויינות הללו יירדו עלינו במבול של שידורים חוזרים מעתה ועד פרוס חג המימונה הבא-עלינו-לטובה, וחשוב מכל - שהביא את Nielle היישר משולחן הסדר עד הלום לשאול את הקושיות.

ih10

New member
אמורים לשתות רק 4 כוסות בסדר

נראה לי שתית קצת יותר (-;

Nielle

New member
כשאין מה להגיב נכנסים לקטנות

סחטיין על ההשקעה, להתעלם מהעיקר ולגשת ישר לטפל, סליחה על חוסר הדיוק בכמה זמן נהוג לחגוג את ליל הסדר. שאלה- אתה רמזת באיזה שהיא צורה שאינך מצפה מהצופים בישנן בנות לחגוג את ליל הסדר? כי אנשים שרואים תוכניות בסגנון לא מנהלים חיים בנוסף לכך ואם כן אז זה רק ביציאה לפאבים מפוקפקים וישיבה ממושכת בחושך או משהו? סליחה אבל ממש מטופש לחשוב שלחגוג חגים ולראות ישנן בנות סותר זה את זה.

gadgad0

New member
להלן תשובתי (מחולקת לסעיפים):

Nielle היקרה, 1. ממי שצופה בישנן בנות אין לי שום ציפיות, בדיוק כפי שאין לי ממי שרואה את "בסלון של האווירון" בערוץ אגו או "מוריינטה וראול" בערוץ ויוה. מצידי, מי שצופה באפוס השייקספירי הזה יכול לחגוג את ליל הסדר, לעטר ביצים לחג הפסחא, לצום ברמדאן או להדליק קטורת ביום הולדתו של קונפוציוס. 2. אני סמוך ובטוח ש-"אנשים שרואים תוכניות בסגנון" הם אנשים יראי-שמים החוגגים את חגי ישראל, מקיימים תרי"ג מצוות וצמים ביום כיפור. 3. אין כל רע ב-"יציאה לפאבים מפוקפקים וישיבה ממושכת בחושך או משהו" (כהגדרתך). אני, לכשעצמי, נוהג לצאת לפאבים מפוקפקים, לשבת ממושכות בחושך או משהו, אך זאת אני עושה מתוקף העובדה שהטבע התאכזר אליי ואיני מעוניין לגרום עוגמת-נפש למי שיחזה בדיוקני. אגב, איני מכיר את מה שאת מכנה "או משהו"; האם כוונתך לאפיית עוגה, פליית כינים, אקט אנאלי או כתיבת שירה? 4. לבי נכמר ונפשי נשברת בחושבי על אותם אומללים מוכי-גורל הנאלצים להפעיל את מכשיר ההקלטה שלהם ולהקליט תכניות המשודרות בזמן אירועים ממלכתיים ומשפחתיים חשובים. מי ייתן ולא ייאלצו לעמוד שוב מול מכשיר ההקלטה יימח-שמו, לאמץ את כוח מחשבתם ושריריהם וללחוץ על כפתור אחד או שניים. מי ייתן ולא ייאלצו לדפדף בכוחותיהם האחרונים במדריך השידורים ולמצוא אחד מתוך ארבעת השידורים החוזרים לאותו פרק באפוס המדובר, העתידים להיות משודרים בימים הקרובים. שלך בהכנעה, ג.ג.אפס

לו רק היה ליל סדר פעמיים בשנה...

כנראה היין מוציא ממך את המיטב,גד.. ג-ד-ו-ל !!

Nielle

New member
עוד משהו

אם משנים את לוח השידורים לרגל יום העצמאות, ימי זיכרון וראש השנה אז מה? פסח עז?:p

yesplus

New member
גדגד, הצחקת אותי עד דמעות +תשובה

אני אתמצת את תשובותי בסעיפים. 1. לרוב בחגים, ימי עצמאות וכו' אנחנו לא משנים את לוחות השידורים. לוחות המשדרים משתנים בוודאות רק בימי זיכרון. אלא אם כן, זה נראה לך ראוי לשדר את ישנן בנות במועד הזה. 2. את התוכניות החדשות שששודרו באותו יום ניתן לראות שוב בסופי שבוע. חשבתי שכבר כולנו התרגלנו לזה.

למעלה