העונה התחילה!!- קצת מידע לעונת הרביה

העונה התחילה!!- קצת מידע לעונת הרביה

שלום לכולם! סוף סוף העונה הגיעה -עונת הרביה של כול סוגי העופות התחלת האביב מסמלת הרבה ביצים וכמובן.......אפרוחים! צאצאים! ועכשיו לכמה מידע 1. העונה התחילה וכרגע התרנגולות בשיא ההטלה שלהן לכן צריכים לספק הרבה חלבון וסידן!! -ניתן לקנות סידנית במחיר של 2 ש"ח לקילו -ולחלבון מאוד מומלץ קמח דגים 2. לא מומלץ בכלל להכניס כרגע עוף חדש ללול ! לפני כמה ימים 50 עופות מתו אצל חבר כתוצאה מהכנסת עוף חדש ממקור לא ממש אמין וידוע 3. אם לא חיסנתם את התרנגולות לניוקאסל חבל אבל תמיד יש את היום! לחסן חברה!!! לחסן! זה מאוד חשוב! 4. אם אתם רואים עוף חלש מבחינה בריאותית ולא פעיל מומלץ להוציא אותו ולשים אותו בהסגר לבד ולנסות לתת לו תרופות -אני וחברים פה נוכל לעזור 5. לגוון באוכל! לשים הרבה ירקות זה נותן הרבה מאוד סיביים תזונתיים לאותה תרנגולת 6. וכמובן אתם רוצים צאצאים? להביא זכר! מי שרוצה זכר לכמה ימים אשמח לעזור לו בכיף -רק שהזכרים שלי קצת רעשניים לאחרונה גם זכרים צריכים להאכיל בחלבון כדי שאותו זכר יעשה את עבודותו יותר טוב שיהיה לכולם בהצלחה!!! אם יש שאלות אשמח לענות!

Amalthea

New member
שאלה על הצאצאים ../images/Emo13.gif

אם יש לך נסיון בעניין - אשמח לקבל הדרכה על גידול אפרוחים כחיית מחמד ביתית (כאמור בבית, עם גישה תחת השגחה לחצר) - המלצת בעבר על משי, ואם אני לא טועה גם על קוצ'ין - אם אני זוכרת נכון? אני רוצה שיהיו שמחים ומפונקים, והייתי רוצה לדעת: האם דרושה תזונה שונה מהבוגרות, באילו תנאים רצוי לשכן אותם, האם יש בעיות מיוחדות שצריך להתחשב בהן, וגם - האם אפשר לצרפם לאחר הגיעם לבגרות לתרנגולות בחצר? או שאתקל בסירוב עיקש?

בבקשה:

1. ניסיון יש לי עם המון סוגי אפרוחים של תרנגולות אפשר לגדל אפרוחים מכמה סוגים המלצתי למתחילים היא על בלדי זן מאוד שקט שורד מאוד טוב השיחרור בחצר יתבצבע כמובן אחרי שבועיים -3 מהביקעה או אחרת עלול להרוג אותו אפרוח תזונה מתאימה היא תערובת אפרוחים אבל בעיקרון אחרי גיל שבועיים הם יאכלו כול דבר כמובן קצוץ דק שיוכלו לבלוע זאת מבלי להיחנק אפשר לשים אותם בכלוב קטן של תוכים אבל אחרי שהם גודלים חיבים להעביר למקום אחר בעיות לא נראה לי שיהיו בגידול זן זה כי הוא שורד מאוד טוב וחזק את תוכלי מבלי בעיות ניכרות -אבל יש תרנגולות החצר יש סיכוי שיהיו אגרסיביות ויכול להוביל לחבלות קשות אבל על זה יש כבר מידע אחר - אפשר לשים בכלוב ליד למשך שבוע וחצי ואז לשחרר לא אמורה להיות בעיה

Amalthea

New member
תודה תופיק ../images/Emo13.gif אבל

לא הבנתי את המשפט "השיחרור בחצר יתבצבע כמובן אחרי שבועיים -3 מהביקעה או אחרת עלול להרוג אותו אפרוח" מה הכוונה? מה עלול להרוג את האפרוח? אגב, אני מבינה מהתשובה שלך שהמשי יותר מסובכים לגידול? סביר להניח שאתחיל בכל מקרה עם אפרוחי בלדי כמו שהמלצת (גם כי הכי קל למצוא אותם) אבל המשי פשוט מקסימות בעיני וארצה לגדלן בעתיד. אז כדאי להתחיל עם משי בוגרת או שגם אצלם לגדל מאפרוחים זה בסדר?
שוב!

תשובה:

1. בחוץ זה מסוכן לאפרוח -ישנם מלא סיבות שעלולות להרוג אותו - בתקופה של שבוע ראשון הם בדרך כלל רגישים ודבר הכי קטן יכול להביא למותם או לפציעה מתחת לדוגרת בוא נגיד אז ביום השני או השלישי לפעמים היא לוקחת אותם לטיול קצר ומלמדת אותם לאכול ולשתות וכול כמה דקות היא מתישבת והם יושבים תחתיה כדי להתחמם כשאת מגדלת אותם אז אין לך אפשרות לעשות דבר כזה לכן מומלץ מהשבוע השני כבר להתחיל להוציא אותם לאט לאט לחצר קטנה והם יעשו את שאר העבודה לבד הם יחפשו אוכל ויהיה ממש מצחיק ומהנה לראות אותם עושים זאת -כדאי להיזהר שלא יאכלו דברים רעילים או לא טובים להם 2. אפשר לגדל משי מאפרוחים רק שאם בוא נגיד ימות אחד יהיה חבל כי את תשלמי עליו הרבה יותר כסף מעוף בלדי שהוא יחסית זול - "הערך" של האפרוח של המשי הרבה יותר יקר מאשר לאפרוח בלדי זוג משי מתבגר עולה היום סביבות ה180 ש"ח -שזה עוף משי גזעי גזעי ולא סתם מעורבב ולמרות זאת זוג בלדי מתבגר בסביבות ה 40-50 ש"ח את מבינה למה לא כדאי להתחיל עם משי אבל למרות זאת את יכולה בהחלט אם תשיגי אפרוחים להתחיל במשי למרות כשהם קטנים לטעמי מאוד מאוד מאוד מכוערים חח שיהיה לך רק בהצלחה!

Amalthea

New member
../images/Emo140.gif

באמת ראיתי מכירות של משי הרבה יותר זולים. כנראה שהם באמת מעורבים בגזעים שונים (אם כי לא נראה לי שזה משמעותי בשבילי - בשום בע"ח אני לא מחפשת גזעי, וגם אין לי שום כוונה להרבות אותם אלא רק להנות מיופיים וחברתם). בכל אופן כמו שאמרתי קודם, אני לוקחת את ההמלצות שלך ב-2 ידיים ובשלב הראשון אגדל בלדי. תופיק תודה שוב על תשובותיך המחכימות והמנוסות! ולכל מי שעונה פה בכלל, אני מאוד אוהבת את הפורום הזה בגללכם.

למעלה