העונה נפתחה והנה לכם מתכון מנצח

o h a d d

New member
העונה נפתחה והנה לכם מתכון מנצח

טוב....לאחר שהארטישוק הירושלמי המרנין סיים את העונה, הגיעה העונה הקצרה של הפול הירוק הטרי והמדהים (אם יודעים מה לעשות איתו). לרגל עונת הפול, רצה המזל, ומצאתי אצל הקצב אוסובוקו,יפיפה, משויש ומיושן במחיר הגון (50 שקל לקילו) הייתי שמח להראות לכם תמונות אך בשביל זה צריך גסטרוסקופיה. אי לכך תסתפקו במתכון מצויין! אוסובוקו בקר עם פול ירוק על מצע גריסי פנינה. מצרכים 2 ק"ג אוסובוקו חתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ 1 ק"ג תרמילי פול ירוק ( יש להפריד את הפולים מהתרמילים) 1 בצל גדול קצוץ גס ראש שום מקולף 1/2 ק"ג גריסי פנינה 3 כפות זרעי כוסברה יבשים כפית כמון מלח פלפל לפני שמתחילים כמה הערות זרעי הכוסברה הם תבלין נפלא בתנאי שאינם טחונים (או נטחנו ממש סמוך לאכילה) ובתנאי שהינם טריים-ולא הם חסרי טעם לחלוטין! במתכון זה אין להשתמש בהם טחונים בשום אופן, רצוי להכניס אותם לסיר בתוך מסננת או כלי מתאים שניתן להוציא (מן "כלוב" לתבלינים) כמון-להשתמש בכמון טרי שניטחן לאחרונה. בשר- יש להשתמש באוסובוקו טרי, האוסובוקו בנוי מאונות המסודרות סביב העצם, ניתן להפריד את האונות מהעצם, אך אסור לפגוע בשלמות האונות. בכל מקרה, במהלך הבישול יש לנהוג בעדינות עם העצמות כדי שמח העצם ישאר בתוכם ויהווה "צ'ופר" בסיום המנה. הכנה ראשית יש לקמח את הבשר ולטגן במחבת עם מעט שמן עד לאטימה. כעט יש להעביר את הבשר לסיר, להוסיף את זרעי הקוסברה לסיר, ולמלא את הסיר במיים עד שכל הבשר יהיה מכוסה במיים ולבשל על אש קטנה מאוד כשעה. בזמן שהבשר מתבשל לו לאיטו, באותה מחבת שטיגנתם את הבשר יש לטגן את הבצל ופולי הפול עד להשחמה קלה. לאחר שהבשר התבשל כשעה במיים הרותחים יש להכניס לסיר הבשר את השום, הכמון, הפלפל השחור, הבצל והפול, וכמובן את נוזלי הטיגון שנשארו במחבת, ולבשל יחד עם הבשר כשעה נוספת. לאחר שעה זו ( שעתיים בישול סכ"ה) תקבלו תבשיל עסיסי ברוטב חזק. בשלב זה יש לקחת סיר אחר ולסנן לתוכו את הרוטב של התבשיל, את תוכן התבשלי תשמרו בצד בנתיים, ובעזרת הרוטב יש לבשל את גריסי הפנינה. את גריסי הפנינה יש להכניס למסננת, לשטוף היטב ולהכניס לסיר יחד עם הרוטב שאספתם. את הגריסים יש לבשל ללא מכסה על אש קטנה, לטעום מידי פעם ולהוסיף מיים במקרה הצורך, כאשר הגריסים מגיעות למרקם של אורז יש להוכבות את האש, לצקת את הגריסים לתבנית, ולפזר מעליהם את הבשר והפול ולהגיש מייד. בתאבון
 
למעלה