העוף של סבתא (או - איזה לחץ!)

udical

New member
העוף של סבתא (או - איזה לחץ!) ../images/Emo8.gif

תמיד אהבתי לנסוע לסבתא. במיוחד את האוכל לא - אלו לא היו תבשילים שונים מאשר אלא שאמא שלי היתה עושה, אבל היה בהם משהו אחר. זמן הרבה זמן המוווווון זמן !!!! לסבתא שלי היו הרבה זמן, אז כשהיא היתה מעמידה סיר על האש, לא היה מה לדבר על פחות מ-3-4 שעות. לאמא שלי אף פעם לא היה זמן. 40 דקות זו הגזמה פראית. עברו כמה שנים. סבתא נפתרה, יצאתי מהבית, התחתנתי, התחלתי להקים את המטבח שלי. הבסיס של התבשילים היה הבסיס מהבית עם איטרפרטציות משלי. הרבה דברים טובים יוצאים לי, רק דבר אחד לא יצא לי.... האוכל של סתבא... מה לעשות? עובדים הרבה, ויש עוד התחייבויות תחביבים ופעילויות, ולא תמיד בא לי להקפיד שעות על סיר. ולפני כמה חודשים, לפני כמה חודשים עשיתי מעשה. היה מבצע בסופר מרקט "יש" (רשת של סופרמרקטים של דתיים, יש סניף ליד העבודה שלי). סיר לחץ של סולתם ב-200 ש"ח ! (אני חושב שהמבצע גם קיים בשופרסל, אם לא נגמר) (ולא ! זו לא פרסומת משום סוג) ישר קניתי. החודש התחלתי להפעיל אותו במרץ. מרק? 30 דקות מרגיש כמו שעתיים. אורז מלא עם עוף, פלפלים, גזר, כרוב על רוטב סויה וצי'ילי (טעים !)? 15 דקות מרגיש כמו שעה והיום - היום זה קרה. זרקתי (יחד עם אשתי) לסיר: 1. תרנגולת. 2. תפו"א 3. גזר 4. בטטה 5. פטריות (טריות כמובן) 6. אורז מלא 7. פפריקה, פלפל אדום חריף, פלפל שחור, 3 עלי דפנה, אבקת שום 8. בצל ושום אבל הפעם סגרנו את הסיר לשעה !!! אמנם המרכיבים והתיבול שונים לחלוטין, אבל העוף - אוווווייייייייי העוף הנימוך ! הטעמים שפשוט משולבים אחד בשני. איזה תענוג צרוף ! המראה לא מאוד מושך - זה נראה כמו מריחה גדולה, אבל הטעם - אין שני לו. ממליץ בחום חברים, למי שאין לו זמן או בא לו להתפנק - חזרתו של סיר הלחץ . אמחייה (במבטא פולני כבד כמובן)

צלשף

New member
אצלי סיפור הסבתא הוא הקונפיטורות עוד הצלחתי

לאכול שוב קונפיטורה בכל טעם שהוא כמו שסבתי היתה מכינה. לגבי סיר העוף תוספת פפריקה או כורכום תשפר את הטקסטורה. ( כמות גדולה מזו שהוספת) אגב 45 דקות בסיר לחץ לעוף צעיר מספיקים, והעיקר מצב רוח טוב.

אוי, זה נראה הורס

אני יודעת! אני יודעת שזה חיוור, אבל זה ממש נראה כמו אוכל של סבתא, מעולה! בהחלט עשית לי חשק לקנות סיר לחץ, אף פעם לא ניסיתי. תודה על המתכון, שיחקת אותה

למעלה