העוצר החזיר אותי לימי נעורי בקיבוץ .

תמר שרוני

Active member
לפני כשלושה שבועות , עם תחילת העוצר השלישי , סיימתי כמה שעות צפייה מול הT.V. ועוד פרק זמן מול המחשב , וזהו , מה הלאה , איך מסימים את היום ? התחלתי להכין פירה לצהרים , וראיתי שתפוחי באדמה הוציאו עיניים , מה שאומר שאינם טובים לאכילה , אבל מצויינים לזריעה . חתכתי כל תפוד וכמה חלקים ודאגתי שבכל חלק יהיו עיניים . יצאתי אל החצר האחורית וזרעתי אותם , לא שחכתי להשקות . אחרי פרק זמן הופיעו 4 שתילים ירוקים ורעננים , איזה יופי , מאוד שמחתי לראות אותם . אחרי יומים/שלושה זרעתי גם בצל שכבר היו לו גבעולנים ירוקים, ואחרי הבצל הגיע תור הפלפל . ומי יודע , אולי בסיום העוצר אקנה זרעי עגבניות .
מה שבטוח , בעלי שנשאר רעב באותו היום הכין לשנינו ציפס משקית קפואה של רמי לוי .
בעוד מספר חודשים אולי יהיה לנו סלט ירקות וציפס עבודה עצמית , עבודת יד , תוצרת בית , לא יודעת איך לקרוא לזה . אבל בטוח שיהיה טעים , כי מה שבא מאהבה תמיד יותר טעים .

ויוי 25

Well-known member
תמור ממש נפלא !
כול הכבוד לך על היוזמה שלקחת בשתילת הירקות.
ירק טרי וללא ריסוס תמיד עדיף לבריאות -הגוף,
לי אין גינה ולא חצר ליד הבניין, אך אני אוהבת לגדל באדנית עשבי-תיבול ,כמו בזיליקום, עשב -הלימון ,נענע ,וכו'.
מאוד נוח לקטוף מהאדנית גם ריחני וגם טעים.

תמר שרוני

Active member
היי ויוי , לפני שנים שתלתי עשבי תיבול , אבל הם לא ממש צמחו , היה עלוב למדי . בדיעבד אני חושבת שהסיבה היתה שהאדניות עמדו במקום שרוב היום מוצל , ובעצם אין בו בכלל שמש .

ויוי 25

Well-known member
זה נכון .צמחים זקוקים לאור ,אצלי בדירה כיווני דרום-מערב,
כך שלצמחים יש הרבה אור,ברוב שעות היום,כך שהם צומחים יפה.

יוליקה

Member
מנהל
אצלי בגינה הצבעונים החלו לפרוח... ועוד מעט גם כובע הנזיר...

תמר שרוני

Active member
אם נחזור לימי נעורי , בשעורי טבע , [אז היו שעורים כאלו] , הינו יוצאים את גדר המשק ומטילים על רכסי הכרמל ,וקוטפים כלניות , רקפות וצבעונים , זו היתה תקופה של לפני החוק לאיסור על קטיפת פרחי בר , ובודאי לפני שירה המקסים של נעמי שמר "וולס להגנת הצומח" .מי יודע אולי בגללנו חוקקו את החוק המאד חשוב הזה . ואפרופו צבעונים , לפני שבוע "כשעשיתי קניות" בסופרסל , ראיתי עציץ עם 5 פקעות של צבעונים ב36 ש"ח . מאד התלבטתי אם לקנות , ההכרעה נגד היתה בעקבות נסיון העבר כשלפני כמה שנים אחרי שקיבלתי עציץ עם צבעוני , נכשלתי בשמירה על הפקעת , והרמתי ידים .

ויוי 25

Well-known member
כובע הנזיר מחזיר אותי לתקופת הילדות לגיל חמש, כשטייילתי עם אחי בן השלוש וראיתי שדה עם פרחים בינהם כובע הנזיר,מאוד משך אותי צבעו הכתום
וקטפתי פרח בודד אחד ונתתי אותי לאחי הקטן כדי לשמח אותו,ופתאום שמעתי שכנה מבוגרת שיצאה מביתה שצועקת,וממש כעסה עליי ואמרה שהפרח שקטפתי שייך רק לה ושאסור לקטוף אותו וסילקה אותנו מהמקום, לא הבנתי מה פשר החטא שעשיתי , בכול מקרה לא התקרבתי יותר לאיזור בו היא התגוררה ,הייתה לי טראומה ממנה.
בשבת האחרונה טיילתי באויר הצח וראיתי לצידי הכביש כובע נזיר פורח במלוא הדרו, ואז עלו במוחי הזכרונות מפרח יפה זה שקטפתי פעם אחת בלבד,בתקופת ילדותי.

יוליקה

Member
מנהל
כובע הנזיר מזריע את עצמו שוב ושוב, כבר שלוש שנים שהגינה שלי מכוסה בו.

ויוי 25

Well-known member
ישנו הסבר על סגולותיו של כובע- הנזיר :
נבדק כצמח מאוד בריאותי,מחטא ומרפא ממחלות כמו :שפעת ,שיעול,ובעיות- נשימה ולדלקות אחרות ,(מי יודע ,,,אולי הוא גם ירפא מקורונה.)
הסבר לסגולותיו של כובע הנזיר ראו כאן:

תמר שרוני

Active member
ויוי , האם כובע הנזיר כשר ? אולי אפשר לגייר אותו ולתת לו שם עברי, יהודי , כמו כיפתו של הרב ק" , או [ לראשת מפלגת העבודה] , שביסה של הרבנית ק"

יוליקה

Member
מנהל
הגינה שלי מלאה מלאה בכובע הנזיר... תודה על הטיפ!! כשיפרחו אשמח להכין ממהם סלט!!

למעלה