העטיפות אנשים... העטיפות!!!

העטיפות אנשים... העטיפות!!!

כמעט נגענו בכל נושא אפשרי, אם נראה לי שבנושא הזה לא ממש התעמקנו אז: נושא העטיפות של האלבומים. אני אוהב העטיפות של 'הצד האפל..' ו'הלוואי והיית כאן' ו'צלוחית של סודות' ומומינטרי לאפס אוף ריזון 1987 שהיא כלכך פסיכולדית... וDEVISION BELL ששווה פוסטר בחדר!! לא ממש אהבתי את העטיפה של 'פיפר' נראה קצת ערבי כזה. אבל סבבה. אז רציתי לדעת יותר על העטיפות, הסיפורים שמאוחריהם, ולמה זה דווקא זה ולא אחר, והאם חברי הלהקה התערבו בעבודת העמצבים ועד כמה?! וגם האם יש באלבומים עוד דברים כמו שיש ב'חומה' את ספרון הלירקס של האלבום (שלפי דעתי יש בו כמה טעויות ושורות חסרות אבל לא משנה) מכיוון שאין לי את כל הדיסקים... לYES למשל יש עיצוב נהדר ללאלבומים שלהם אז מה אתם אהבתם יותר או פחות?!

wommer

New member
של אומאגומה מגניב ביותר...

שזה מעייןתמונה בתוך תמונה...זה מגניב ביותר...

weird dust

New member
דומה לזה היא העטיפה של אקוס

האסף אקוס שיצא לאחרונה דומה לעטיפה הנ"ל של אומה גומה. בהבדלים קלים שבאקוס מציגים סממנים מכל מיני אלבומים של הלהקה. מאוד נחמד, אוסף לא רע וניתן לשמוע חלקים ממנו באתר של פינק פלויד. יש צורך בקוויק טיים ופלאש.

One Echoe

New member
מה הטעם באוספים?

(אלא אם כן אין בהם משהו שאין באלבומים אחרים) אם מישהו יביא לי סיבה אחת אני אהיה מאושר.

weird dust

New member
בעיקרון אין

אבל זה טוב למתחילים והמטרה היותר עיקרית היתה לדבר על העטיפה שהיא לא רעה ולהראות שיש אתר נחמד. בעירון שוב האוספים טובים יותר למתחילים או כאלו שרוצים להכיר את הלהקה יותר מהר.

afon

New member
אבל אי אפשר להכיר את פינק פלויד

משירים. הרי כל האלבומים שלהם הם אלבומי קונספט... פינק פלויד אחת הלהקות שהכי פחות מתאים להן אוספים. כי השירים בדיסקים מחוברים אחד בשני, הדיסקים נבנה תוך כדי השירים. השירים הם חלק מהדיסק הכולל לא חלק אינדיבדואלי משל עצמו.

weird dust

New member
תגיד את זה למשוכנעים

זה לא יעזור. אבל אותם אנשים שבאים לחנות (נגיד שהם ככה) ורואים הר של דיסקים, אין להם מושג מה לקנות ומה כדאי. להם בתור התחלה זה עוזר להכיר את הסגנון.

לא

לא כל האלבומים שלהם הם אלבומי קונספט. למשל: The piper at the gates of dawn או More או Obscured by clouds או Atom heart mother או Meddle או...אתה יודע מה? הרבה יותר קל למנות את האלבומים שהם כן קונספט, שהם כל האלבומים החל ב-DSOTM וכלה ב-Final cut. בכל יתר האלבומים יש שירים מקסימים, מדהימים ומעולים, אבל מה לעשות: בהחלט עומדים בזכות עצמם.

afon

New member
טעות בידך ידידי!

מידל ואטום הארט הם לא אלבומי קונספט? הם בהחלט כן אלבומי קונספט. הכול נבנה מהתחלה ועד הסוף במורכבות אחת שכמובן היצירה של ה23 דקות (בשניהם) היא העיקר. אתה מרגיש את הדיסק נבנה לאט לאט ונגיד את אטום הארט אפשר לחלק ל2 ואת החלק של היצירה אפשר להפריד משאר האלבום, אבל את החלק השני אי אפשר להפריד כי הוא בא כחלק אחד, למרות שיש שם שירים שונים. מור הוא פסקול לסרט אז אני דיי בטוח שהוא גם קונספט ואת אבסורד ביי קלאונדס לא שמעתי. ופייפר אכן לא קונספט. קיצר רוב החומר של פינק פלויד בא באלבומים בעלי רעיון מרכזי אחד, ולכן רבים הופכים אתום ללהקת פרוג.

הרשה לי לחלוק על דעתך

בלבול 1: כן, בהחלט: Meddle ו-AHM הם לחלוטין לא אלבומי קונספט. אתה כנראה מתבלבל כיוון שבכל אחד מהם יש יצירה מרכזית ארוכה אחת, אבל זה לא הופך את כל האלבום למקשה אחת. אין שום קשר - לא רעיוני ולא מוסיקלי בין AHM לבין If או Fat old sun, ואותו דבר נכון גם לגבי ל-A pillow of winds לבין San Tropez לבין Echoes (ושלא תהיה טעות: אלו הן רק דוגמאות) בלבול 2: אכן, הן More והן OBC הם פסקולים לסרטים, אבל אין שום קשר בין היותו של אלבום פסקול לבין היותו יצירת קונספט. לכן איני מבין מדוע אתה בטוח שאם More הוא פסקול אז בוודאי הוא גם קונספט. בלבול 3: אין שום קשר בין היותו של אלבום בעל רעיון מרכזי אחד, לבין תיוגו כאלבום פרוג. (לי ממש לא אכפת אם פינק פלויד מתוייגים כפרוג או לא - אני אוהב את המוסיקה שלהם בלי כל קשר לאיך שאחרים מתייגים אותם, אבל דע לך שהתיוג שלהם כפרוג הוא גבולי ובעייתי ביותר, ויש הרבה מאד אנשים שלא מתייגים אותם כפרוג. דעתי האישית: יש להם אלבומי פרוג מובהקים, למשל Animals או DSOTM, ויש להם אלבומים "אחרים", למשל The piper, SFOS ואחרים).

afon

New member
עדיין לא מסכים

אטום ומידל הם כן אלבומי קונספט! לא קונספט של נושא מרכזי, אלא אלבום שמבחינה מוזיקלית הוא אחד. אקוס הוא סיום מרהיב לone of these days ויש קשר מוזיקלי בין שניהם, שני השירים קשורים אחד בשני. כשאני שומע את הדיסק הוא זורם לי כאחד, השירים נבנים אחד בתוך השני גם אם הם לא דומים מבחינה מוזיקלית. אטום קצת שונה כי באמת אין יותר מדי קשר בין היצירה לבין שאר השירים. אבל שאר השירים הם אכן חלק מוזיקלי אחד. (ובוא לא נשכח שאטום ברובו לא הולחן ע"י פינק פלויד) אז גם מור וגם אבסורד מסתבר שהם לא קונספט (לא שמעתי כמו שצריך אף אחד מהם אז אין טעם לדיוןבנוגע אליהם) ובלבול 3: לא טענתי אפילו לא לרגע שפינק פלויד הם פרוגרסיב, זו הייתה רק הערת שוליים.

אלבום קונספט

הוא בהגדרתו אלבום שיש בו תימה, נושא, מרכזי. AHM ו-MEDDLE אינם עונים על ההגדרה הזו. DSOTM, WYWH ו-Animals , כן. הפלויד עצמם אמרו שהם לא עשו “אלבומי קונספט” עד DSOTM, שזו היתה הפעם הראשונה שהם החליטו לעשות דבר כזה. והפלויד אינם פרוג, למרות שיש קווים מקבילים מסויימים בינם לבין הז'אנר הזה.

holo

New member
על תחרצי עובדה כזאת

והפלויד אינם פרוג. הרי את יודעת שיש מחלוקת תמידית בנושא, אז עדיף פשוט לא לחרוץ עובדה ולקטלג את הלהקה..

One Echoe

New member
אני דווקא חושב ההיפך.

זה מה שיהרוס את החוויה של המתחילים ואת ההיכרות שלהם אם הלהקה...

Nilla Muffin

New member
מסכימה..

אני שונאת אוספים. אם מישהו רוצה להתחיל להכיר את פינק פלויד לא הייתי מציעה לקנות אוסף, אלא את אחד האלבומים היותר מאוחרים כמו dsotm או wywh. ככה אני עשיתי.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי מאוד מומלץ להתחיל עם הדארק סייד. או עם מידל. שכן דארק סייד הוא אלבום שדי עיצב את כל מה שבא אח"כ. הוא אחרי התקופה הראשונה, ולפני השלישית. בקיצור-אלבום מושלם שטוב להתחיל איתו.

אתם חורגים טיפה מהנושא

רציתי קצת טיפת מידע על העטיפות ואתם , כרגיל אפשר לומר, חרגתם מהנושא אז תחזרו להודעה המקורית שלי... תודה

למעלה