העיוורת

blueirus

New member
העיוורת

מסופר על העיורת שעמדה להתחתן עם איש אלמן (שידוך), אמרו לה שהוא פקיד בנק, אמה הבטיחה לה, שהיא תגור בדירת קרקע, בבית מרווח, מקום שקט. חצר גדולה. במושב קטן. האם ייצעה לבת שלה, שלא תתרחק מהבית, כי המקום בקצה הישוב והיא עלולה ללכת לאבוד.. ומוטב לה שתשב בבית. בן כמה הוא? שאלה בתה העיוורת באדישות? בן 30 ענתה האם. אחרי החתונה, שעברה לגור איתו בדירת קרקע, שמה לב לשקט ששרר באזור מגוריה. לא נשמע רחש של ציוצי ציפורים, רק צווחת עורב מדי פעם פילח את השקט, צמחיה לא צמחה בשטח אדמתה. בלילה הראשון אחרי החתונה, אחרי שבעלה נרדם, הקשיבה לנשימתו הכבדה, מיששה את פניו ושערות זקנו של בעלה, וברור היה לה שאמה שיקרה לה ושהוא בן 70 , בא בימים. הוא היה כבד פה, מיעט לדבר. מדי פעם, לעתים קרובות, בשעות לא שגרתיות, בעלה היה מקבל קריאה דחופה ומיד היה יוצא מהבית, לשעות ארוכות, לאן הוא הולך? העיוורת לא הבינה מה הסיבה, למה מזעיקים אותו אנשים זרים, ובכזו דחיפות. שהייתה שואלת אותו לפשר העניין, הוא היה רוטן ואומר לה שהיא לא צריכה לדעת. לעיתים קרובות הייתה שומעת אותו חופר באדמה, במתינות, באיטיות. היה ברור לה, שהוא אכן ישיש לפי קצב החפירות. ושהוא לא פקיד בנק, ששקרו לה.. לעיתים גם הייתה שומעת קול צעדים, של חבורת אנשים שעוברת סמוך לביתם. יום אחד העזה לצאת מהבית לשטח, כדי לעקוב אחרי בעלה, היא הלכה בעקבות קול חפירות באדמה, פתאום היא נתקלה באבן גדולה, ומבלי לחשוב היא התחילה לגשש את האבן, ואז- פרצה בצרחה איומה, היא זיהתה, כי היא גרה בבית קברות. (לגירסה המלאה: העיוורת-יעקב שטיינברג)

Outlast

New member
וול, אוף קורס...

זה בחומר לבגרות, סיפור מצויין... אבל הגירסא ה(מאוד) מקוצרת הזו קצת עושה לו עוול...

scooby4

New member
הסיפור היה יותר יפה...

אם בעלה היה רוח רפאים שיצא מהקבר שלו... אבל, עדיין אהבתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idan91

New member
למדנו את זה בספרות..

רק ששינית כל מיני פרטים, לא? ורגע.. מה עם הקטע על הבת שלה? הוא הכי חשוובבבבב!

Outlast

New member
בסיפור,

אחד הרמזים הגדולים והמשמעותיים (כל הסיפור רצוף ברמזים לסוף שלו) הוא שהבת התינוקת שלהם חולה מאוד (עוד רמז- המחלה שמשתוללת באיזור שלהם, שלא נראה שמפריעה לבעל יותר מדי, אולי אפילו להפך...), היא מתה והעיוורת מגלה שהיא נלקחה מהעריסה, בלי ידעיתה ובלי שדיברו איתה- רמז למקצוע של הבעל- קברן...

scooby4

New member
וואו!! אני מת לקרוא את הסיפור! ../images/Emo6.gif

אני בכתה ז´, ולנו בספרות נותנים לקרוא, לא נעים לי להגיד...(ח*ר*ה)...

Outlast

New member
חח...

התכוונת, אולי- ח*ר*א?
ואם אני זוכרת נכון, בכיתה ז´ בכלל לא למדנו ספרות...

blueirus

New member
לעידן91

העלו רעיון זה בעבר, לדעתי זה יהיה רעיון ממש טוב . מדוע שלא תרכזי את כל האגדות והסיפורים שמועלים בפורום הזה תחת מאמרים או קבצים? ובמידה ויש וריאציה דומה שמסופרת בגירסה דומה,אז פשוט לשרשר את האגדות הדומות. נ.ב. סיפור העיוורת ארוך מדי, כ13 עמודים. לכן הייתי צריכה לקצר.

Idan91

New member
הרעיון

היה לשים רק חלק מהאגדות והאגדות האורבניות במאמרים, ואני בהחלט מתכוונת לעשות את זה ברגע שיגמרו הלימודים והמחשב שלי יחזור לפעול. (אני לא מהבית..)

Meijen Shaggy

New member
נחמד, ../images/Emo15.gif

אבל מהרגע שמזכירים שבעלה חופר זה היה פשוט צפוי..

Chandler Rulz

New member
אויי...... "העוורת"... כמה חרשתי...

... עליו בכיתה ט´ (כולה לפני חודשיים אבל כבר חופש...) אם אתם רוצים אני ינסה לכתוב אותו עד שבוע הבא לפורום...

scooby4

New member
תכתוב...

בקשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואל תשכח...שגם אני עשיתי דברים בשביל הפורום הזה...כן,כן... תירגמתי אגדה אורבנית שלמה!!! תורך -

kiticat

New member
זה אחד הסיפורים הכי טובים שקראתי

מעולם, אבל כאמור הגרסא המקורית הכי טובה...

למעלה