העימות בין קתולים אירים לשלטון הבריטי באלסטר.

gil levi

New member
העימות בין קתולים אירים לשלטון הבריטי באלסטר.

היי. בקרוב אני מעביר הרצאה בנושא העימות בין קתולים אירים לשלטון הבריטי בצפון אירלנד עם התמקדות ביום ראשון העקוב מדם. האם אתם מכירים ספרים או אתרי אינטרנט בנושא? תודה מראש, גיל.

gil levi

New member
הערה:

את ההרצאה אני מעביר למאזינים שלא ממש מתעניינים בהיסטוריה ואין להם ידע מוקדם בנושא.

כדאי לך לפנות לד"ר גיא ביינר מאונ' בן-גוריון

הוא מרצה שם להיסטוריה של העת החדישה, והוא מומחה להיסטוריה אירית. בנוסף להיותו איש מקצוע מדרגה ראשונה, הוא גם אדם חביב ביותר, ואני בטוח שהוא ישמח להפנות אותך לאתרים, ספרים, מאמרים או כל חומר המצוי שיכול לסייע לך. כתובת האי-מייל שלו היא [email protected] דאנטה

קוכולין

New member
מומחה להיסטורית אירית בישראל?

איזה יופי. לא ידעתי שיש אחד כזה. באוניברסיטת תל אביב ממש חסר לנו מומחה להיסטוריה אירית- שיכולה לשפוך אור אחר על אירועים מרכזיים בהיסטוריה אירופית כמו המהפכה התעשייתית וצמיחת הלאומיות. אני באופן אישי מאד מתעניין בהיסטוריה אירית, והייתי שמח לשמוע הרצאה או לקרוא ספר שלו בהזדמנות.

אפרופו ספר, ד"ר ביינר זכה בפרס רדקליפ

על ספרו Remembering the Year of the French: Irish Folk History and Social Memory. ביום עיון שנערך לכבוד זכייתו בפרס, ארגן ד"ר ביינר יום עיון שהוקדש כולו להיסטוריה, תרבות, חברה, שפה אירית, ובין באי הכנסים נכח שגריר אירלנד. בערב, נערך באחד מן הפאבים בב"ש ערב אירי בהשתתפות להקת "קטיפה שחורה", ובפאב חילקו כמובן רק בירה אירית... את כל זה הגה וארגן ד"ר ביינר. הוא באמת בן-אדם יוצא מן הכלל. דאנטה

קוכולין

New member
כל הכבוד לו

על המאמצים לקדם את תרבות אירלנד המרתקת בישראל. יום העיון הזה נראה חווייה נפלאה. כפי שאמרתי, אני חייב לשמוע או לקרוא אותו מתישהו.

למעלה