העין של המכדר...

איתי322

New member
העין של המכדר...

לפיתון המתכדר שלי יש מין שקע בעין שלו אני עכשיו שמתי לב לזה אבל זה לא נראה מפריע לו בכלל... הוא אוכל חי אבל תמיד בהשגחה צמודה ועכבר לעין שלו לא התקרב.. הוא כמו רוב המתכדרים גוש ושוכב כל היום במחבוא שלו ככה שהוא לא נסרט מיותר מדי דברים וגם אין לו ממה הטרריום שלו ללא פינות חדות וכל מה שיש זה גזע מעוצב שאין עליו פינות ומצע של שבבי אורן... עכשיו רק רציתי לדעת יש מה לדאוג או שלא? וגם ממה זה יכול כבר היה לקרות?

bendj123

New member
נשמע כמו פגם גנטי,תן פרטים נוספים

כמו תמונה והאם קיבלת אותו ככה, אם הוא נולד ככה?

Itamar Levy12

New member
דווקא לי

זה מזכיר תיאור של נשל שנדבק על העין/רישתית שקולפה עקב מאמץ להוריד נשל מהעין(מה שקרה אצלי פעם) ועכשיו זה הנזק הקבועה שנגרם לעין,המין "שקע" פנימה. תמונה טובה תיהיה נחוצה פה.

איתי322

New member
זה לא מנשל...

זה כל נשל חוזר להיות נורמלי ואחרי יומיים שוקע עוד פעם... אבל הוא לא הגיע ככה והוא לא נולד ככה....

רן333

New member
ראיתי את התופעה שאתה מתאר.

זה קרה די הרבה אצל הפיתונים המתכדרים הבוגרים שלי, בתקופה שהיו צעירים. אני לא יודע בוודאות מה הסיבה לשקעים האלה, אבל נדמה לי שיש לזה קשר כלשהו ללחות. אני לא זוכר אם קראתי חומר בנושא. יכול להיות שהברקרים התייחסו לזה מתישהו, אבל פינת ה-MailBag באתר שלהם לא פועלת כרגע. אפשר יהיה להריץ שם חיפוש אחרי שהפינה תחזור לעבוד כרגיל. בכל מקרה, אם התופעה שתיארת היא אותו הדבר שעליו אני מדבר (אם תשלח תמונת תקריב של העין אפשר יהיה להיות בטוחים בזה), אני לא חושב שיש לך סיבה לדאגה.

Sprite2k

New member
זה קרה לי פעם עם הבואה...

אין לי מושג מה זה אבל זה כבר לא קורה...

"עין מקומטת" במתכדר

שלום לכולם, מתכדרים לפעמים מראים מצב שכזה של "עין מקומטת". ברוב המקרים התופעה נחשבת נורמלית ולא נגרם כל נזק לעין. לעיתים זה חולף עם מספר נשלים. חשוב להמשיך ולעקוב אחרי שתי העיניים, ובנשל הבא לוודא(!) ששני המשקפים השקופים שמכסים את העיניים במצב נורמלי- ירדו. כמובן שאסור לנסות ולמשוך או לגרד את המֶשְקָף- ברוב המקרים זה יגמר באסון. בברכה ד"ר עמיר מאורר www.animal-hospital.org

ברוך הבא לפורום

אני מקווה שזאת לא תהיה הפעם האחרונה שתבקר אצלנו, אתה מוזמן בכל עת
יונתן

omrilu

New member
זה קרה לפיתון מתכדר שהיה לי,

עבר לאחר תקופה מסויימת.

למעלה