העיצור הגרוני ח

העיצור הגרוני ח

שאלה: האם ישנו הבדל בין הגיית ה-ח הגרונית בעברית (לפני ביטול ה-ח הגרונית) לבין ה-ח הגרונית בערבית, או ה-ח הגרונית בהגייה התימנית?

איליה.

New member
בעברית

אין לדעתי הגייה אחידה לאות ח, כי כל עדה הוגה אותה בצורה שונה. אבל הצורה המקובלת להגיית האות ח בעברית דומה דווקא להגיית האות כ בערבית.

nizanm

New member
חשבתי אחרת.

לפי שאני שמעתי ערבית וגם מרואאית ושפות צפון אפריקאיות אח', ח נשמעה לי גרונית ולא חכית. ה = ة ח = ح גרונית כ = خ חכית

shlomitss

New member
ניצן, אתה יודע ערבית!? כולי השתאות

nizanm

New member
הוו ! ידידתי שלומית.ס ../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

אמרת שמזמן לא היית כאן. כך הזכרת גם לי שגם אני לא הייתי כאן הרבה זמן. ואני שמח לפגוש אותך. לגבי ערבית : לצערי אינני דובר ערבית.אני סבור שבישראל השפה הערבית חשובה, פחות או יותר, כמו האנגלית. ולשאלתך:
אני דובר פרסית והכתב השתמר בזכרוני, עליתי ארצה מפרס לאחר כתה ה' ומשם אני יודע את הכככל. שמחתי לפגשך.

shlomitss

New member
פרסית?! השתאותי גוברת והולכת

הפרסית תמיד מצחיקה אותי כי אין בה תוויות יידוע - שפה של עולים חדשים.

nizanm

New member
שו..? תוויות יידוע? שפה של עולים?

אני מוכן להשמיע לך פרסית - בכל יום. שתצחקי. שתמיד תצחקי. מהן אותן "תוויות יידוע" תוכלי להשכיל אותי בבקשה? ולמה התכוונה המחברת באומרה : הפרסית היא "שפה של עולים חדשים" ? مرسى
خيلى متشكرم
. זה היה בשביל שתצחקי

shlomitss

New member
../images/Emo6.gif

אכן מצחיק. ה"א הידיעה לא קיימת בפרסית, נכון? אז יוצאים משפטים מצחיקים לאוזן העברית.

nizanm

New member
אני מגלגל בראשי משפטים;

1. בשפה הספרותית ואכן לא רואה את הא הידיעה בפרסית. 2. בשפה המדוברת - יש ויש הא הידיעה. את שומעת רדיו בפרסית,שם השפה ספרותית ולא המדוברת.

john1987

New member
זה די פשוט

וצר לי אבל המושגים העבריים נשמעים לי כמו מתכון למאכל דיאטטי: ח - voiceless uvular fricative כ - voiceless velar fricative unless initial or doubled where it simplified to a voiceless velar plosive אני חושב שכדאי לציין שאחת מהגיות העתיקות ל ר' העברית הייתה voiced uvular fricative - כלומר הצורה הקולית של ח'!

shlomitss

New member
ההגייה של ח גרונית זהה

בעברית הקדומה, בהגייה התימנית (המשמרת את העברית הקדומה) ובערבית. השוני בהגייה הוא תוצאה של התפתחות מאוחרת.

john1987

New member
טרמפטיל: שיר לשפות

על פי "דיווה" דיווה לה גרים-לו דיווה לה וורנר אפרו-שמית! דיווה גרמאנית דיווה קושיטית הודו-אירופה!

למעלה