העיקר שיש יום המילואימניק

agnostic

New member
העיקר שיש יום המילואימניק

מארועי השבועיים החולפים : הגשתי מועמדות למשרת סטודנט בחברה מסויימת . זומנתי ליום שכלל מבחן מושגים טכני, ועברתי אותו בהצלחה. לאחר מכן זומנתי ליום מבחנים נוסף , שכלל משחקי דינימיקה קבוצתית, סימולציות וכיו"ב. גם את יום זה עברתי בהצלחה.. וזומנתי לשיחה אישית עם מנהל המחלקה, שיחה שהייתה מאוד טכנית בעיקרה, פרטים על התפקיד, שכר לשעה וכו'. לקראת סוף השיחה, נשאלתי אם אני משרת במילואים, עניתי שכן, ואף טרחתי לציין שיש לי צו לחודש יולי ( מה לעשות , חונכתי לאמינות בעבר ). לפני יומיים כבר קיבלתי את הודעת ה-"לצערנו לא נמצאת מתאים" .. כנראה שבעקבות ההתעוררות שהייתה בנושא פיטוריי מילואמניקים, השתכללו החברות, ולמדו לסנן אותם כבר בתהליך המיון, כי מה כבר אפשר להטעון כנגדם, תמיד יכולים להמציא סיבות אחרות.

אל תשליח את זה על המילואים...

...אולי אתה באמת לא מתאים "להם" ולאחר דווקא כן... אני טוען, שמעביד שיש לו עובד ש"טוב לו", לא יפטר אותו בגלל מילואים... יש לו אינטרס להעסיק עובד מיומן ומתאים לצרכיו... נא לשים לב למילות מפתח הבאות: "להם" "טוב לו" מתאים לצרכיו" "אינטרס להעסיק" נ.ב. הטענה שלי גם פשוטה: רוב כוח העבודה המשכיל והמיומן, בדר"כ בוגר יחידות קרביות, רובן גם מובחרות... ניקח נקודת קיצון: מי לא יקבל או יפטר טייס/חובל/ קצין ביחידה מובחרת בצה"ל שהם בעלי השכלה אקדמאית רלוונטית לתפקיד?... הרי הם קבוצת איכות... תחשבו על זה...

אני אפטר את הפקידה הזו שטועה...

...כל הזמן בהדפסה...בלי או עם מילואים שהיא עושה בטייסת F-15...

agnostic

New member
לא הייתי משליך את זה על המילואים

סתם. אם לא היה מדובר בעבודה המתאימה לסטודנטים ( דהיינו, לאף אחד מהמועמדים אין עדיין השכלה אקדמאית רלוונטית ), ולמעשה עברתי את תהליך המיון ( מבחן מקצועי, פסיכולוג אישי+ קבוצתי ), ומה שהפיל אותי היה ראיון אישי שהיה ראיון "טכני" ולא פסיכולוג תעסוקתי. מאחר ואני לא תמים , עברתי תהליכי מיון קשים מאלו, וגם עבדתי בשנים האחרונות במערך הביטחון בחו"ל, קצת קשה לי להאמין שלעובדה שיש לי מילואים חודש לאחר סיום ההכשרה לתפקיד לא היה קשר לפסילה. בכל מקרה אני עוד הולך להתייעץ עם המנחה שלי בקורס התנהגות ארגונית, שניהלה בעבר מכון מיון... היא בטח יכולה לבאר את הנושא בשבילי.

../images/Emo62.gifברצוני להאיר סוגיה נוספת...

...אשר אתה כשכיר הרוצה להתקבל לעבודה, כניראה לא נותן את דעתה עליה, כי היא לא מעניינת אותך...וכניראה שבצדק... אבל...ויש אבל גדול... היא מענינת את המעסיק/מנהל הישיר... מחקרים מראים על פרק זמן של 45 שניות בערך, שבהן הרושם שאדם אחד עושה על האחר ומלווה אותו אח"כ לאורך הרבה זמן שקשה למחוק... "הכימיה"(מושג די מעורפל) שנוצרה או לא נוצרה בינך לבין המנהל הישיר שלך שאמור לתת את ה OK... הסיבות לאי כימיה רבות, אחת מהן יכולה להיות "איום שלך על מנהיגותו", השניה: "דחיה בגלל חיצוניות"(לפעמים היופי דווקא מזיק), שלישית: אתה משדר "בעיתיות"(אולי המנהל לעתיד לא יכול לשים אצבע מדוייק, אבל מה כ'פת לו: "אותך הוא לא רוצה למרות הכישורים" אז תבין, ידידי הצעיר בשוק העבודה, לא הטוב מתקבל, אלא המתאים למי שמבקש... אולי למנהל אחר הייתה מתאים, לך תדע... תשאל כל זאת את המרצה למדעי ההתנהגות שלך...תקשיב למה היא תענה ואייך... בהצלחה...

agnostic

New member
אני מסכים איתך לחלוטין בקטע הזה

גם אני הייתי בוחן חבר'ה חדשים שהיו מגיעים לעבוד אצלנו, והיה נוצר אצלי רושם ראשוני עליהם מהר מאוד ( אם כי אני דווקא הייתי נמנע מלשפוט אותם מהר, ובכל זאת הייתי מחכה תקופה מסויימת.. בטרם העברתי חו"ד לממונה ). ישנה גם את תאורית ה-X וה-Y, כשלצערי בשל העובדה שאני סטודנט, העבודות המתאימות ללו"ז שלי הן בארגונים גדולים, שמן הסתם תאורית ה-X שולטת בהם, ולכן כשמגיע מישהו כמוני ( שיצא לו בגיל צעיר יחסית לנהל עובדים, בתנאי לחץ לא פשוטים ), זה נתפס כאיום.. העניין הוא שבמקרה הספציפי הזה, זה נושא שרואים אותו כבר בקו"ח, ואף נשאלתי לגביו בראיון טלפוני עוד לפני שהתחלתי את המיון ... יש לי גם טביעת עין לא רעה על אנשים, ואני כמעט תמיד מצליח לזהות אם ראיון היה מוצלח, וכן הייתה כימייה עם המראיין ( כמו במקרה שקרה לי ), לכן הופתעתי לגלות שנפסלתי.. בכל מקרה, אני בודק את המקרה בדרכים נוספות כרגע...

צמרת12

New member
מילואימניק = צרה צרורה

כדאי שתכיר בעובדות. הרוב הגדול - לא מבצע מילואים. גם הקמל"ר והרמטכ"ל מכירים בעובדה. צה"ל ממשיך לקרוע מילואימניקים במקום לדרוש מאנשי קבע לתרום , ובמקום להקים פלוגות קבע קצר. ולמעסיק : הוא לא מקבל פיצוי מלא על העדרותך!! הביטוח הלאומי מפצה רק על חלק מהנזק - הישר . יש חוק שמעניש מעסיק - אבל אין חוק שמפצה מעסיק . אתה קורבן של מס עבודת כפייה - שמוטל על פחות מ 3% מהאוכלוסיה שיכולה לבצע . אם יש לך טענות - שלח מכתב למופז . זה מה יש ...

ניר נגר

New member
במלחמה כמו במלחמה, עזוב אותך

מאמינות, לא היית צריך להגיד שיש לך צו מילואים קרוב, הוא לא שאל, לא? ואל תסיק מזה שהוא לא קיבל אותך בגלל המילואים... יכול להיות שכן ויכול להיות שלא נמצאת מתאים. מנסיוני יש מנהלים שלוקחים מילואימניקים גם כאות הוקרה וגם כי הם יודעים שאם אתה עושה מילואים אתה בחור ערכי. ויש כאלה שלא אכפת להם טובת המדינה, שלא אכפת להם שאתה מגן עליו ועל משפחתו, אנשים כאלה יש ותמיד יהיו. בהצלחה במציאת עבודה ידידי. נ.ב - שלח לי מסר אני אתן לך אתה מייל שלי, תשלח לי קורות חיים, אני אנסה לראות מה אני יכול לעשות

בדיוק למיקרה כזה

בדיוק למיקרה כזה יש צורך בהצעת החוק שמריץ ח"כ גלעד ארדן (ליכוד) משמעות החוק הוא שהוא מונע מהמהמעסיק לברר אודות מילואים של העובד. מה שיוצר בעיה לא קלה בראיונות עבודה.

agnostic

New member
אגב

דיברתי עם משפטן ממשפחתי , הטוען שאסור לשאול בכלל על מילואים בראיון עבודה...

tezao

New member
הצעת חוק טיפשית ומיותרת

האם הצעת החוק, בהנחה שתתקבל כחוק, תפטור בעיה כלשהי? נכון, אני לא אשאל על שירות המילואים אבל אני אתעניין בראיון מה עשה הבחור בצבא. "שירות קרבי אתה אומר, יפה מאד..." . בנקודה זו מרואיין שכבר לא עושה מילואים ידאג להבהיר, מיוזמתו שלו, שצה"ל לא יפריע לביצוע תפקידו, ואילו מרואיין שישתוק, שתיקתו תהיה רועמת.... בקיצור- לא זו הדרך לטפל בבעיה, כמו גם שהחוק שקובע כי פיטורים של משרתים במילואים הוא עבירה, לא פוטר שום בעיה. הסיבה פשוטה- החיים קצת יותר מורכבים....

רגע! מותר להם לשאול על השירות

הסדיר שלי ועל הפרופיל הרפואי + סעיפי ליקוי? נדמה לי שהיום כבר לא.

פלסטיק

New member
חוק חסר תועלת לחלוטין../images/Emo70.gif

החוק הזה הרי לא יעשה כלום. בשאלות עקיפות ניתן בקלות להגיע לנושא המילואים. צריך עידוד חיובי. ניתן לקחת דוגמה מחוקים בנושא הנכים, חברה שיש לה אחוז מסויים של נכים מקבלת הקלות והטבות. ניתן בצורה כזו לעודד העסקת מילואימניקים. אבל כמו שאמרו לי פעם: פיש גומרוק עלא קלאם (אין מיסים על מילים). לתת תיגמול חיובי עולה למדינה כסף, לשבת ולחוקק חוקי בלה בלה בלה זה בחינם.

ashmash

New member
מקרה דומה

גם אני הגעתי לחברת תקשורת גדולה (מאוד גדולה, הבה נאמר שהיא מונופל שחולש על נתח גדול מתחום הטלפונים הנייחים, אבל לא נציין את שם החברה), ריאיון למשרה ושם, פשוט על השלב הראשון "סיננו" את כל הבנים ונותרו רק עם הבנות, שהיו פקידות מוצלחות בצבא (ואני לא בא לזלזל, אני מציין את העובדה שהעדיפו בנות שלא משרתות במילואים על בנים שכן עשויים להעדר, ניראית לי אחד השיקולים (גם אם בטוח לא היחיד). מילואימניקים הם עם נחות :(

עכשיו נופל לי האסימון

גם אני באתי לחברה הנ"ל לפני מספר שנים ביחד עם עוד מועמד שיומיים לאחר גיוסו לסדיר הסתבר שהוא לא היה מתאים למסגרת צבאית, "ועשו איתו חסד" ושיחררו אותו לאלתר מהשירות. הם ניסו במרץ לדלות מידע על עברי הצבאי כמו שאלות כמו "אני חושב שאני מכיר אותך לא שירתת ב..." האם יש כאן איזה קשר? , אני רק מדווח על עובדה. והאם זאת שיטת המיון הנ"ל שאמורה לסנןקבלת עובדים לחברה בעלת תשתית מונופולית במדינה? למזלי לא הייתי להוט על המשרה, ובמיוחד לא על שיטת "החקירה"

למעלה