העיריה הוסיפה לי קומה לבית ו 30 מטר מרובע ת דורשת ארנונה

danyb05

New member
העיריה הוסיפה לי קומה לבית ו 30 מטר מרובע ת דורשת ארנונה

שלום ,
נשלח אלי מכתב מעיריית ראשון לציון כי על פי הערכה מחדש של שטח הבית ולפי דוגמה של מדידה שנעשתה בבית דומה השטח הוגדל ב 30 מטר ריבוע.( הוספה לי בכלל קומה נוספת בבית שלא קיימת)
בנוסף הם מציינים כי מאחר ולא קבעתי תאריך למדידה לשטח לפי בקשתם , זאת התוצאה (משהו כזה).
עלי לציין כי לא נעשתה אלי שום פניה בנושא מעולם.
לפי המכתב יש לי זמן לערער 90 יום.
מה עושים איך מערערים בכלל, האם צריך עורך דין ? בקיצור כתושב שפתאום נופל עליו מכתב כזה , לא יודע מה עושים מבקש כיוון.
הרבה תודה
דני

zammy

New member
גש למחלקת גביית ארנונה שבעירייה

בקש לראות שרטוט שחייב להימצא ולהימסר לך.
בקש הסברים לגבי המדידה והחישוב.
אם העירייה חושבת שיש לך קומה נוספת שאינה קיימת בפועל- צלם את המבנה והראה להם.
אם לא תצליח לשנות את הדרישה ואתה בטוח בצדקתך שהמדידות והשטחים שגויים בקש מהם מדידה אתך בשטח.
אם יש לך ספק או שאינך יודע לקרוא שרטוטים בקש מאיש מקצוע כמו הנדסאי שיקרא את השרטוט ויראה נכונות הנתונים.
אחרי כל זה ולפי תגובת העירייה תשקול אם צריך עורך דין.
&nbsp
&nbsp

בהחלט מערערים

נשמע כמו שיטת מצליח.
בערעור גם מצהירים כי לא נעשתה אליך פניה למדידה וכי אתה מוכן ומזומן להזמינם למדידה (הצע ימים ושעות).

האם יתכן שיש צדק [כל שהוא] בטענות עירית ראשל"צ.

מהות הבעייה - אתה טוען לשטח מסויים של הדירה ואילו נציגי מח' הארנונה טוענים לשטח דירה אחר, והשאלה ב.א.מ.ת מי צודק.

הבסיס החוקי -
הרוב המכריע של הרשויות המקומיות יידרשו לבצע מדידה מחודשת, חלקית או מלאה, של הנכסים בשטחן עד תחילת 2018", מציין מנכ"ל מרכז השלטון המקומי שלמה דולברג במכתב לראשי הרשויות המקומיות, בעקבות החלטת בג"ץ מאפריל 2015 לשנות את שיטת חישוב הארנונה, שתיכנס לתוקף ב־2018.

ההכנסה הנוספת הצפויהלעיריות משיטת המדידה החדשה כה ודאית, עד שחברות המדידה מוכנות לעבוד תמורת אחוזים מתוספת הגבייה. "זה נקבע במכרז אם התשלום הוא לפי אחוזים או בשכר קבוע. חשוב לומר שאין בכך כדי להשפיע על הנתונים שיתקבלו, שכן חברת המדידה היא שתישא במחיר הטעות,

ולכן...נציגות העירייה הרלוונטית חייבת לסיים את עבודתה או...שתשלם עפ"י הערכה כפי שבוצעה ע"י חברה חיצונית בשם העיריה.

נקודה ראשונה - טוענת העיריה שאתה מתחמק מהבודק החיצוני מטעמה את נתוני שטח דירתך עבור מחלקת הארנונה בעיריה, אני מניח שיש להם תיעוד [הם בדר"כ שולחים בדואר רשום, וגם אם לא משכת מכתב זה או לא קראת אותו, זו בעייה שלך , מאידך השימוש בקבלן חיצוני יכול להסביר את הבדל הגרסאות ואולי האמת לא בראש מעייניו, ולכן הדיווח הקיים בעירייה אולי אינו נכון או מאומת.

נקודה שניה - שטח הדירה הוא לא בהכרח השטח שאתה סבור שהוא שטח הדירה, בארצינו הקטנה יש לא מעט שיטות מדידת דירה שבצוו ביהמ"ש העליון מנסים לקבוע נוהל אחיד בכל הישובים בארץ.
לדוגמה שיטות מדידה לצרכי ארנונה יכול שיכללו :
שטח שמתחת לקירות הפנים.
שטח שמתחת לקירות החוץ ולקירות משותפים.
שטח המדרגות בדירות רב מפלסיות,
שטח יחסי בשטחים משותפים בין הקומות (חדר מדרגות, מעליות, ושטחים טכניים),
שטח יחסי בשטחים המשותפים בכלל הבניין (מבואה, חדרים טכניים, חדר אשפה,חניה תת קרקעית מקורה וכו').
ההפרשים בשיטות המדידה השונות עשויים להגיע לעשרות אחוזים.
בבניה החדשה של רבי הקומות, ההפרש אף גודל מאחר שקיים ריבוי שטחים משותפים ביחס לבניה הקודמת (פירי מעליות, חללים ופירים למערכות טכניות כמו צנרות, מעברים,חניות, ומבואות ועוד, )

כלומר...האמת מצוייה בפרטים שאולי אינם נהירים לך.

נתון נוסף...האם קנית לאחרונה את הדירה ואינך מצוי בבעיות השעה שנוצרו עם מחלקת הארנונה ?

לסיום...באם תמדוד את שטח הדירה "נטו" שטח ריצפה עליך לכלול גם קירות פנים, התוצאה שתתקבל לא תהיה דומה לרישום בנסח הטאבו [תת חלקה] ובוודאי שלא תואם את שטח הדירה כמופיע בצו הארנונה הדירתית.

בדוק את עצמיך היטב לפני שאתה הולך לקרב שבו את עלול להפסיד...או לנצח, הכל תלוי באיכות הטיעונים.

למעלה