העירייה מתכוונת לתת יחס מועדף לתלמידים דתיים

ATAF151

New member
העירייה מתכוונת לתת יחס מועדף לתלמידים דתיים

העירייה יצאה בהודעה רישמית שבבית הספר התיכון הדתי לא יהיו בשום מקרה יותר מ 30 תלמידים בכיתה. אני מאוד בעד הפחתת מספר הילדים בכיתה, אבל מדוע צריך לתת יחס מועדף לקבוצה מסויימת? או שיחליטו שבשום בי"ס לא יהיו יותר מ 30 בכיתה או שלא יחליטו דבר. אני לא רואה הצדקה מדוע זעטוטים בכיתות א בברטוב צריכים ללמוד 33 ילדים בכיתה, ובתיכון הדתי לא יהיו יותר מ 30.

עומר247

New member
די עם זה

אתה לא מצפה שיפתחו תיכון חדש עם 50 תלמידים בכיתה, נכון? מי היה נרשם לתיכון כזה? העירייה חייבת לשווק אותו ככה, בעתיד ובמידה והוא יצליח אני בטוח שהוא יתייצב על מספרים שווים לשאר התיכונים..

ATAF151

New member
לשם מה צריך לשווק

הרי דובר על צורך אדיר בבית ספר תיכון עירוני לבנים, אז מה פתאום עכשיו צריך לשווק?

מה אתה עדיף

לייצר פתח לסטנדרט טוב יותר שיהווה תקדים אליו ניתן לנסות להתאים את כל מוסדות החינוך, או להתאים את כולם לסטנדרט שאתה מגנה מכל וחול, בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים"? אני לא מבינה את הגישה הזו. טוב שנוצר תקדים שיאפשר לך ולשכמותך להפעיל לחץ. אישית, אני לא רואה במס' הילדים בכיתה פקטור משמעותי ועיני אינה צרה במי שחושבים אחרת וקיבלו את מבוקשם. גם אם הם דתיים, רחמנא ליצלן.

ATAF151

New member
כלומר את בעצם מסכימה איתי

את פשוט יותר ערמומית ממני. את בעצם מציעה לי ללכת לעירייה ולטעון שזה לא פייר שהם קיבלו ואני לא, ולדרוש את אותו הדבר. אבל זה דומה למה שהתכוונתי לעשות, לבקש שבכל בתי הספר יוגבל מספר הילדים כמו בתיכון הדתי. אישית, ולפי התרשמותי גם רוב ההורים, כן רואים במספר הילדים בכיתה פקטור משמעותי. והרוב גם רואים חשיבות מיוחדת דווקא בכיתות הנמוכות ופחות בכיתות של תיכון. צריך גם לזכור שיש אוכלוסיה שהיא מסורתית, שכל הטבה כזו יכולה להטות אצלם את הכף לטובת שליחת הילד שלהם לתיכון דתי ובזה בעצם להפוך אותו לילד דתי, ואני מעדיף שילדים כאלו ילכו לתיכון רגיל ויהיו חילוניים או מסורתיים.

ההורים רואים בזה פקטור משמעותי כי

רוב ההורים עובדים מבסיסי המידע הכללי והפופוליסטי ביותר, ובעיקר מתוך אינסטינקט הורי - לא מתוך חקר, בדיקה ומחשבה. כל המחקרים בעולם מראים קשר רופף בין האלמנטים ואף להיפך - בארצות שבהן יש יותר תלמידים בכתה יש פחות פשיעת נוער ותוצאות אקדמיות טובות יותר. יוצא, שבעצם הפרמטרים שמביאים להשגים לימודיים והתבגרות תקינה ונורמטיבית, אין להם קשר ממשי לגודל הכיתה. אין לי התנגדות לכיתות קטנות (או גדולות) - אני רק חוששת שההתייחסות לגודל הכיתה כעניין מרכזי מפספסת את הדברים החשובים באמת. כזכור לך, אמרתי דברים דומים כשביקרתי בזמנו את התנהלות הורי היובל בקשר לגודל הכיתות. יוצא שמשפרים את פרמטר גודל הכיתה אבל משאירים את כל הפרמטרים המרכזיים בלתי מטופלים.

ATAF151

New member
צריך לטפל בהכל

ראשית אני יודע שיש מחקרים שהמעיטו בחשיבות מספר הילדים בכיתה (ומשרד האוצר אוהב אותם מאוד), אולם יש לא פחות מחקרים שמדגישים את החשיבות של הנושא הזה וברוב הארצות המפותחות יש פחות ילדים בכיתה מבישראל. והנה גם עיריית רעננה מתגאה בהגבלת מספר התלמידים בכיתות של התיכון הדתי. בלי מחקר, אני אישית מרגיש שיש חשיבות גדולה לנושא והרגשתי את זה גם כשהייתי תלמיד. עם זאת ברור שזה לא הפרמטר היחידי שדורש שיפור במערכת החינוך, אבל לפחות זה פרמטר שאפשר לשפר מהר. אגב, גם השרה יולי תמיר, המועצה לשלום הילד וגופים רבים נוספים סבורים כמוני.

qrst1 האחת

New member
ATAF, אני בשוק ! מדובר ב- ../images/Emo89.gif לא ../images/Emo90.gif...

או שמא יש לך העדפה רק לבנים שאינם דתיים...?!

ATAF151

New member
אני אובייקטיבי

יחסית לחנה שהיא פמיניסטית קיצונית (לדוגמא, הרבה יותר משלי יחמוביץ), אני נראה כמעדיף בנים, אבל למעשה אני נוהג באובייקטיביות גמורה. לגבי הדתיים, אני אכן חושש שאם יהיו להם מוסדות חינוך עדיפים על אלו של החילוניים, יהיו משפחות מסורתיות שישלחו את ילדיהם לשם וכך ילדיהם יהיו דתיים ולא חילונים או מסורתיים. זה הרי בדיוק מה שקרה עם מוסדות ש"ס בעיירות הפיתוח.

ביחס אליך

חנה היא אכן "פמיניסטית קיצונית". הכל שאלה של מרחק סובייקטיבי מנקודת המוצא שלך...

ATAF151

New member
ביחס לעם

את פמיניסטית קיצונית ביחס לעם כולו. העובדה הזו כמובן לא שוללת את האפשרות שהדרך שלך היא הדרך הצודקת והנכונה, כי לא תמיד הרוב צודק.

חשש מופרך לחלוטין

שכן לא מדובר על מוסדות חינוך שמחליפים תיפקוד הורי לקוי, או היעדר הזנה, או החלצות מסביבה מרעילה או מעודדת פשיעה. הניסיון לקחת מצבי קצה ולהשליך אותם על אוכלוסייה מיינסטרימית בכל קריטריון דמוגראפי/סוציואקונומי, הוא בעיני דמגוגיה צרופה.

ATAF151

New member
זוהי המציאות

יש הרבה הורים מסורתיים שחלקם לא משפחות מצוקה, שלא שוללים הליכה למוסד חינוך דתי. וכל יתרון כגון מספר ילדים בכיתה, יכול להכריע אצלם את הכף לטובת המוסד הדתי. ואגב, גם ברעננה יש אוכלוסיות חלשות שחלקם הגדול מסורתי ויש עולים חדשים מסורתיים וכו.

qrst1 האחת

New member
אתה מרחיק לכת...התיכון הדתי לא ידמה למוסדות

ש"ס כלל וכלל... התיכון הדתי מתוכנן להיות בדיוק כמו שאר התיכונים החילוניים בעיר... ורמתו תהיה מן הגבוהים בארץ... אתה צודק בדבריך בהקשר לכמות התלמידים בכיתה... לא יתכן שיעשו איפא ואיפא... לא יתכן שיהיה הבדל של דת גזע ומין בכל תחום - צריך להיות שיוויון צודק!!! ואם הבעייה נעוצה בכך, שלא ירשמו מספיק תלמידים לביה"ס, אפשר לעשותו בי"ס איזורי... בטוחני שהראשויות באזור יקפצו על המציאה... חוצמזה, ההבחנה שלך בנוגע לחנה...מהכירותי את חנה - טעית ובגדול !!! - הסיבה לטעותך היא הסטראוטיפים הנלווים למי שמכנה את עצמה פמניסטית וכדו'... מודה...שגם אני נפלתי על על סטראוטיפ שכזה...
אבל מה לעשות... כולנו בני אדם, שלומדים גם מטעויות...

ATAF151

New member
אז אנחנו מסכימים

לא חשבתי שהוא יהיה מוסד של ש"ס. רק אמרתי שיש אנשים שלא שוללים שליחה למוסד חינוך דתי למרות שהם עצמם רק מסורתיים, וכל יתרון למוסד הדתי עלול להכריע אצלם את ההחלטה לטובתו. בקשר לחנה, אני בסך הכל מכיר אותה מהאינטרנט, ואני יודע שכל עוד לא אכיר אותה אישית, לא אוכל לדעת בדיוק את עומק עמדותיה הפמיניסטיות.

qrst1 האחת

New member
אין לי שום בעייה שהמוסד הדתי ימשוך...

כאלה שיושבים על הגדר - בין לימוד בתיכון חילוני או דתי... אין לי שום בעייה שיהיו למוסד דתי יתרונות... ובקשר לחנה, אתה לא צריך להכיר אותה אישית, כדי לדעת מיהי... מספיק שתקרא את דבריה היטב... יומקסים וקר...

למעלה