העיר מעלה-אדומים מתדרדרת

הניה44

New member
העיר מעלה-אדומים מתדרדרת

קודם כל, התחבורה הציבורית לא מגיעה למרכז העיר בירושלים, סיוט בפני עצמו, דבר מעצבן ביותר! דבר שני: שמתם לב שמעלה-אדומים מתחילה להתחרד? יותר ויותר רואים חרדים באוטובוסים ובקניון. אי-מייל שנשלח לעיריה, עד עכשו לא נענה, משמע שזה נכון, והם לא רוצים להגיד. בקיצור או שצריך להתחפף מהעיר, או להלחם נגד החרדים, שלא יתחילו למלא את העיר, ובסוף תהיה פה רמות ולא מעלה-אדומים, עכשו זה הזמן להתחיל לעשות משהו!

שאלה מעניינת

אני לא שמתי לב שיש יותר חרדים, אבל מצד שני אני דיי חדש בעיר. לדעתי זאת מגמה כללית. אני עברתי לכאן משכונת נווה יעקב בירושלים, כידוע שכונה זו התחרדה בצורה חזקה מאוד בשנתים האחרונות. כמו כן שכונת פסגת זאב מתחילה להתחרד. אבל מצד שני אי אפשר להגיד למי לתת לגור ולמי לא. אתה יכול בפועל ליישב סוג מסויים של אנשים באיזור מסויים ולתת צביון לאיזור, אבל (אלא אם כן זה ישוב קטן עם מועצת קבלה לישוב) אתה לא יכול לאסור מגורים בגלל אורח חיים (שאינו קרימינלי) של אנשים. לכן לדעתי אין מה לעשות עם זה. שום עירייה לא תנקוט בצעדים - גם אם קיימים כאלה - נגד יישוב של פלג מסויים של החברה בעיר. על כן - נכון אנחנו לא רוצים צביון חרדי לעיר, ולא צביון חרדי למדינה, אבל האפשרויות למנוע זאת במקרה וזה קורה הן מוגבלות ביותר, אם בכלל קיימות.

ולגבי האוטובוסים

אני גר ב-07 וקו 177 היה מגיע ממש על הדקה, עד השינויים בתנועה בירושלים. אבל איכשהו זה השפיע ועכשיו הקו לא מגיע בכלל בזמן. הסתכלתי בזמנים באתר של אגד, יש שם מעט שינויים, ובכל זאת, הקו לא נוסע גם עפ"י הזמנים ההם. כמו-כן באתר של בערייה - איפה שמופיע העדכון בזמני הקווים, קו 177 לא מופיע בכלל. בעיה.

הניה44

New member
הצעדים שאפשר לנקוט לא בהכרח קשורים לעיריה

התושבים יכולים למחות, או לעשות דברים אחרים, שכרגע לא ידוע לי עדיין מה.

אז ככה

למחות לא עוזר ברוב המקרים. כן, בין השאר עזבתי את נווה יעקב בגלל התחרדות המקום. אני דתי לאומי, ואורח חיים חרדי/צביון מקום מגורים חרדי, הם ממש לא לטעמי. (שלא לדבר על אי הסכמות רבות בין דתיים לאומיים לחרדים בנושאים אידיאולוגיים ודתיים שונים).

הניה44

New member
אז מה תעשה אם גם פה העיר תתחרד?

הרי אי אפשר לברוח כל הזמן למקום אחר, ולתת להם להשתלט לנו על החיים ולהבריח אותנו, הרי בסוף הם משפיעים לנו על החיים כשהם גרים לידנו, אז למה לתת להם? צריך לעשות משהו? בסוף הם ישתלטו על כל איזור ירושלים, זה לא בסדר. זה לא אשמתנו שהם מביאים הרבה ילדים, שיגורו באיזורים שהם רק דתיים.

ZiV GiLbOa

New member
תגובה:

אז ככה- התחבורה הציבורית גם בירושלים השתנתה וזאת בעקבות הרכבת הקלה שנבנת, זו לא אשמת העיר. זה באמת דבר מאכזב וזה יהיה יותר קשה להגיע למרכז העיר אבל אין מה לעשות, המטרה מקדשת את האמצעים. ההתחרדות- התחרדות היא תופעה ש"מתקיפה" את ירושלים והרבה איזורים בארץ. אך התחרדות היא אינה התופעה שאת מדברת עליה אלא תופעה בה החרדים משתלטים על העיריות ושאר בתי הבחירה, כמו לדוגמא בירושלים, שראש העיר הוא חרדי והסגן שלו, השם ישמור יותר חרדי והוא זה שזיעזע את כל הארץ עם ההחלטה הזוועתית שלו להלביש את הרקדניות בשקים חומים עם כיסויי ראש. מה את רוצה שהעירייה תגיד לך? שהיא מצטערת שחרדים גרים פה? לדעתי, לכולם יש זכות לגור פה, ואם את רוצה להלחם בהתחרדות קודם תחכי שיתמודד ראש עיר חרדי. אין לך שום זכות לסלק מפה חרדים! הם לא מפריעים בינתיים. את מוזמנת להתחפף מהעיר כלשונך, אם זאת דעתך באמת עדיף שתלכי מהעיר!! הזמן לעשות משהו- תתנדבי במקומות בעיר, תתרמי לקהילה פה, תעשי משהו בסגנון, אל תנסי להעיף חרדים מפה. מצטער על התוקפנות, אבל זה מה שיצא לי בעקבות ההודעה המזעזעת שלך!

הניה44

New member
הודעה מזעזעת? סליחה? אתה תגיד לי לעזוב את

העיר? מי אתה חושב את עצמך בכלל? ואם אני ארצה לסלק מפה מישהו חרדי, אני אנסה לעשות את זה אם אני רוצה, ואל תציג אותי כגזענית פה! לא צריך לחכות עד שהעיר תתחרד לגמרי, ועד שיבחר ראש עיר חרדי. ותתחפף מפה אתה בעצמך, אם לא מוצא חן בעיניך לגור ליד אנשים כמוני!!!

ZiV GiLbOa

New member
אני מצטער אם זה הרושם שיצא מההודעה שלי,

קודם כל, אני מתנצל שהוצאתי אותך גזענית, האמת, אין קשר בין גזענות לבין ההודעה שלך. דבר שני, אני בסך הכל הבעתי את דעתי, שהעיר לא התחרדה. ולי אישית אין שום בעיה לגור ליד אנשים כמוך, אין לי בעיה לגור ליד כל אחד, כל עוד הוא לא פוגע בי אישית. ושוב, אני אמרתי לך לעזוב את העיר לא בגלל שאני רוצה שתעזבי אלא בגלל שאת אמרת שיש שתי אפשרויות או להלחם או לעזוב. אין דרך להלחם בהם, יש להם את הזכות המלאה לגור כאן. אני מתנצל אם פגעתי בך!

הניה 44 ברוכה הבאה !

אכן הודעה בומבסטית בה החלטת לפצוח את השבוע ( בשבילי ,כי רק היום הגעתי למחשב
). אני מאוד מסכימה עם זיו בכל אמירותיו ,מלבד זו המזמינה אותך לעזוב את העיר ! אנסה להסביר את עמדתי, בעניין האוטובוסים - זה באמת עניין של אגד בשיתוף העירייה שלנו ושל ירושלים ,אך השינוי הינו רק בגלל הרכבת הקלה ואין לזה ולדתיים כל קשר. מי שמכיר אותי יודע שאני נגד כפייה כלשהי ובוודאי נגד כפייה דתית. אך הדתיים (אני לא קוראת להם חרדים -כי לעניות דעתי רק במאה שערים יש כאלו "אמיתיים"...) אבל אין לנו כתושבי מדינה דמוקרטית יכולת למנוע מכל אזרח ישראלי להתגורר איפה שהוא רוצה. מה יגידו אם כך תושבי רמות אשכול שהדתיים השתלטו על כל חלקה טובה שם ,תעשי טיול במרכז המסחרי ותראי איזה צבעים שולטים שם
עכשיו הם עברו לגבעה הצרפתית... נו ,מה נעשה ? נכלא אותם ? אני יודעת שבמעלה אדומים רוב הדתיים מתרכזים באיזור מצפה נבו , שיהיה להם לבריאות, ואם יקנה דתי את הבית לידך ,מה רצית שהעיריה תעשה ?תגרש אותו ? מי שיש ממון בידו ,קונה איפה שבא לו. החשיבות של העירייה בכל זה היא שלא לתת יד לכפייה דתית ואני שמחה שלפחות אין לנו ראש עיר וסגן כמו בירושלים ויתחילו להלביש אותנו בשקי תפוחי אדמה ובכבוע צמר בקיץ... (כמובן ,הארוע האחרון שזיו ציין). בקיצור ,יקירתי ,אם יש לך רעיון יישמוי ,נשמח לשמוע אותו ,ואם אין , אז בואי ננסה לא לתקוף בלי לתת פתרון יעיל. נקווה שהיי חלק מהפורום הנפלא הזה !

ZiV GiLbOa

New member
אני לא הזמנתי אותה לעזוב את העיר,

אני אמרתי שאם היא מעוניינת לעזוב היא מוזמנת, היא כתבה בעצמה בסוף ההודעה שאו לעזוב את העיר או להילחם בחרדים.

זיו ,הבנתי אותך , רק שלעניות דעתי...

גם אם אדם "מאיים "בעזיבה ,שיאמר הוא ואני לא אמשיך ואומר "לך אם לא טוב לך "... לא מתחתי עליך ביקורת ,רק אמרתי איך אני רואה את הדברים

שלום הניה44 - כל עוד שהתושבים חיים יחד ולא

מפריעים או גוזלים אחד את הזכויות של השני, אין בעיה. התחבורה הציבורית לא תגיע הרבה זמן למרכז העיר, מציעה לך למצוא דרכים חלופיות להגעה למרכז העיר (למשל - להחליף אוטובוס ברמת אשכול). לי יותר מפריע שאין תחבורה ציבורית שמגיעה לשוק, אבל אני עם רכב כך שקל לי לחנות בחניון שצמוד לשוק. גם קוי אוטובוס ירושלמיים אחרים לא מגיעים יותר למרכז העיר, כך שמצבנו לא רע כל כך... מסכנים תושבי מעלה אדומים שעובדים בכיכר ספרא, ידוע לי מחברה שעובדת שם שההגעה לעבודה והחזרה ממנה הפכו להיות קשים מאוד עבורם.

למעלה