העיתונאית סיוון רהב תחליף את אבשלום קור בחידון התנך

מעמקים39

New member
העיתונאית סיוון רהב תחליף את אבשלום קור בחידון התנך

כך הוחלט במשרד החינוך. אני מברכת על כך שאישה תשב בראש מפעל שכזה.
ההישג הוא גם להיכנס לנעליו של אבשלום קור וגם להנחות חידון בעל תכנים דתיים, כאישה.
היא אמנם תרוויח פחות ממנו אך ממה שהבנתי, היא זו שנקבה בסכום.

pov2

New member
אזכיר שאבשלום קור נחשד ב״אמירה פוגענית״ לחיילת

כך פורסם בווינט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4758604,00.html
&nbsp
אך אין לי כל ציפיות שהנושא יטופל כי במדינתינו, גם אם היה נחשד בהרבה יותר מזה, זה היה נגמר לכל היותר בפיטוריו.
זה ״הרף החמור״ שישנו כיום בישראל לרוב עבירות המין.
לא מאסר ולא תשלום פיצויים. פיטורין.
שגם על זה- סופגות המתלוננות נאצות על שחיסלו ל״מסכן״ התורן את הקרירה...

מעמקים39

New member
אני לא מבינה למה פיטורים נחשבים עונש על עבירה

הרי אנשים מפוטרים ומתפטרים כל יום. מה פתאום להתייחס לזה כעונש ולהסתפק בזה?
איזו חשיבה מעוותת. אני לא בקיאה בסיפור עם אבשלום קור אבל מדברת באופן כללי על ההסתפקות בפיטורים בכל מה שנוגע לעבירות.

A לוןA

New member
אני דווקא רואה את הצד השני שבעניין

לפעמים, מסיבות שונות, המתלוננת לא רוצה או לא יכולה להתלונן במשטרה, או שאם כבר התלוננה- יש קושי ראייתי להרשיע את הנאשם.
במקרה כזה ידיו של החוק כבולות.
אבל, לא כל מה שאינו פלילי הוא גם מוסרי.
וכאן נכנס בדיוק הכוח האזרחי של האנשים- במקרה הזה, של המעביד, להראות לכולם שאע"פ שהדברים לא הגיעו לידי הרשעה פלילית- הם אינם מקובלים עליו ולא יתיר לאנשים כאלו לעבוד אצלו. בוודאי אם מדובר על משרד החינוך.
&nbsp
המצב בוודאי עדיף על פני מה שהיה קורה עד עכשיו- שברגע שמישהי היתה מתלוננת בפני המעביד על בכיר- הוא היה שומר על אורח חיים רגיל והיא זו שהיתה מפוטרת ומוקעת כ"טראבל-מייקרית"

מעמקים39

New member
מסכימה איתך בעניין זה ורק רציתי להוסיף

שקודם כל נכון מאוד המשפט שלא כל מה שאינו פלילי הוא גם מוסרי.
דבר שני התמיהה שלי היא על מקרים בהם יש תלונה ואף חקירה משטרתית מבוססת ראיות ובכל זאת התחושה בציבור היא שפיטוריו של הנאשם הם סוג של עונש. במקרה כזה אני נדהמת כי שוב כאמור אנשים מפוטרים כל יום מבלי שיהיו פושעים. הציבור חייב להבין שבמקרה כזה, פיטורים או נזק תדמיתי לנאשם או נזק מקצועי או נזק למשפחתו, הם לא תחליף לעונש שמגיע לו על פי חוק.
ועוד דבר שלא יאמן בעיניי זה איך אנשים מרחמים על פושע שנמצא אשם על שניזוקה תדמיתו?
הרי מי שהזיק לאחרים ולעצמו זה הוא בכבודו ובעצמו.

pov2

New member
לא רק בציבור יש תחושה שהפיטורים הם עונש הולם

גם בפרקליטות חשים שאם החשוד התורן בעבירות מין מתפטר- אפשר לסגור את התיק.
הדוגמה הכי מפורסמת לכך זה הנשיא קצב.
רק האגו שלו כשסירב לעסקת הטיעון, גרם לפרקליטות העלובה להפשיל שרוולים.
&nbsp

GreenMamba

New member
העליבות של הפרקליטות

והמרדף שלהם אחר אחוזי הרשעה גבוהים, גורם לכמה עיוותים שרק השקר הסטטיסטי יכול להסבירם-
ראשית, הפרקליטות שמה עצמה שבית משפט ראשוני. היא שוקלת את העדויות ומחליטה את מי להעמיד למשפט. במדינה מתוקנת, היה נקבע רף מסויים- אם לאחר שיקלול העדויות הערכת התיק עומדת על, נניח, 70% אשמה- יש לתבוע. אך הפרקליטות- המונעת בידי הדחף של כל פרקליט להשיג אחוז הרשעות גבוח, זונחת את התיקים שהיא לא בטוחה ב-100% בהם- והפושעים יוצאים פטורים בלא כלום.
שנית- נניח שאדם נאשם ברצח ואחזקת נשק ללא רישיון. בית המשפט מזכה אותו מאשמת הרצח ומרשיע אותו באשמת אחזקת הנשק ללא רישיון. בנתוני הפרקליטות הדבר נרשם כהרשעה,למרות שהרוצח (בין אם הוא הנאשם ובין אם מישהו אחר) עדיין חופשי.
ואחרון- כל עיסקאות הטיעון, בהן הנאשם מודה על חלקיק ממעשיו ומקבל עונש של כלום נרשמות כהרשעה מזהירה של הפרקליטות.
&nbsp
מילא אם זה היה רק מגעיל- אבל זהו סירוס של מערכת המשפט ומתוך כך- סירוס של הדמוקרטיה כולה.

aaa123

Member
קודם כל לא כל עבירה היא פלילית

כך שלא בהכרח אפשר לעשות מעבר לפיטורים.
&nbsp
חוץ מזה אם מדובר בעבירה קלה יחסית(כמו אמירה פוגענית ולא משהו מעבר לזה גם אם פורמלית אפשר להגיד שזאת הטרדה מינית) אז אפשר להבין את מי שלא רוצה להתעסק עם תלונה למשטרה.
&nbsp
אותו דבר גם בעבירות רכוש קלות שלא שווה למעסיק(ה) כל בלבול המוח של ללכת למשטרה להתלונן(במקרה שעובד(ת) מעל(ה) באמון של המעסיק(ה) וגנב(ה) סכומים לא גדולים).
&nbsp

ga26

Member
אני מאוד אוהב את שניהם

אמנם לא מאזין או צופה בחידון אבל שיהיה לה בהצלחה.

מעמקים39

New member
בנוגע לאבשלום קור

גם אני אהבתי אותו ואת מה שייצג בעיניי בעבר אבל לאור הפרסומים האחרונים בדבר הטרדה מינית כבר אינני אוהבת אותו.

meidadc

New member
תיקון קטן

לא החליטו כך במשרד החינוך. שניהם ניגשו למכרז יחד עם מועמד נוסף - וסיוון רהב מאיר (הנהדרת) הגישה את הצעת המחיר הנמוכה ביותר

מעמקים39

New member
בעניין הצעת המחיר הנמוכה של סיוון

יש לשים לב לכך ואף להצטער על כך שהצעת המחיר הנמוכה היתה של אישה.
היא אמנם נבחרה לתפקיד אך מה הביא אותה להצעה נמוכה יותר משל אחרים ומה זה אומר על הערך שלה בעיניה וכמה עצוב שאיש במערכת לא מרים גבה או מציע מיוזמתו להשוות שכרה לשכרו של קודמה שהיה נהוג עד היום.
בעיניי זה לא בסדר ולא נוח לי עם זה בדיוק כשם שלא נוח לי כשנשים מרוויחות פחות על אותה עבודה שעושה גבר גם כשהן לא נוקבות במחיר בעצמן. מבחינתי זה אותו הדבר. למעשה כולם קפצו מיד על העגלה. עגלת הערך העצמי הנמוך שהצליחו להשריש בנשים.

A לוןA

New member
זה בכלל לא קשור

במכרזים בד"כ משקללים איכות מול כסף. ברוב המכרזים הממשלתיים הדגש הוא על הכסף מול האיכול ברמה של 60:40 לפחות, לעיתים יותר. כך שאם יש שני "מוצרים", ואפילו אחד מהם נותן "יותר" במדד האיכות (ועומד בתנאי הסף), יקחו את הזול יותר.
זה לא קשור להערכה עצמית, זה קשור למי רוצה לקחת את המכרז. אותו דבר קורה בכל מכרז אחר- על עבודות ניקיון, תשתיות, שמירה, מערכות טכנולוגיות וכו'.

למעלה