שפירא מאיר
New member
העיתונות מעולם לא היתה בעלת אמינות גבוהה
אחרי שכעסתי על סחיטת גני הילדים (ולמה ההורים משלמים ושותקים?)
בקצרה מדובר בכך שההורים משלמים לגן על חודש אוגוסט אבל הילד מבלה בגן רק שבוע, ואילו עוד שבועיים זה אותו דבר וקוראים לזה קייטנה וההורים נדרשים לשלם 1000-2000 שקלים לילד בנוסף.
וכולם משלמים ושותקים.
אבל העיתונות כמובן לא יכולה למסור עובדות מדוייקות ומתפלאים שלא ממש מאמינים להם.
כמו שמצאתי פעם שקבעו סטטיסטיקה שחלק היו 48% וחלק 53%...
או סטטיסטיקה בעיתון על שנת הצנע הגדולה שכביכול הגיעו לארץ מעל מליון תיירים באותה שנה מה שלא הגיוני לגמרי, מורי דרך רעבו ללחם (בפירוט לחלקים מסתבר ש-43% באו לביקור קרובים..... רק 8% באו לטייל וגם הם במשלחות רשמיות...)
מה אני קורא היום ?
המפקחת על הבנקים טוענת שיש עליה בהלוואות של 25% השנה , חלקן מבנקים פרטיים ומהשוק האפור......
ממתי הבנקים הפרטיים מדווחים לה ? איך היא יודעת מה קורה בשוק האפור ? יש לה שם שטינקר שמדווח ?
סתם ממציאים שקרים.
היום אתה צריך להיזהר מאוד כי מכל כיוון מרמים אותך כדי להוציא ממך כמה שיותר.
קנו מכונית ותקבלו עודף מ-100.000 שקלים (המכונית עולה 99.990 שקלים - העודף 10 שקלים).
רוב המחירים בסתמיים בספרה 9 כדי שתחשוב על מחיר נמוך יותר
בטלויזיה בערך 54% מהזמן אלו פרסומות שחוזרות על עצמן בשטיפת מח, עם הונאות רבות, למשל אם האשכול 10 דקות במהלך תכנית, יש לפחות פעמיים שיופיע סמל התכנית כדי שתחשוב שהתכנית חוזרת, כדי שתעצור ותראה עוד פרסומות.
לקח לי שנה וחצי להוכיח שתאגיד המים גונב כל חודש מהציבור מליוני שקלים שלא כדין, אני אישית ניצחתי אותם כשהגעתי למבקר המדינה כי בכל שרשרת הפניות בדרך אף שר ואף רשות רשמית לא עונים, מתעלמים מהאזרחים.
והיום במקום לשלם כמה מאות שקלים לחשבון, אני משלם 40-50 שקל לחודש.....
מבטיחים לך כל מיני דברים ואחרי שקנית, דבר ללמפה.
ואני לא רוצה להרחיב את היריעה לפוליטיקאים שמשקרים ומרמים בלי סוף את הציבור בלי להניד עפעף..... (ממש כמו עוכרי-דין).
איך אמרו פעם?: "מה שנכון בעיתון זה רק התאריך, וגם זה נכון רק ליום אחד".
אחרי שכעסתי על סחיטת גני הילדים (ולמה ההורים משלמים ושותקים?)
בקצרה מדובר בכך שההורים משלמים לגן על חודש אוגוסט אבל הילד מבלה בגן רק שבוע, ואילו עוד שבועיים זה אותו דבר וקוראים לזה קייטנה וההורים נדרשים לשלם 1000-2000 שקלים לילד בנוסף.
וכולם משלמים ושותקים.
אבל העיתונות כמובן לא יכולה למסור עובדות מדוייקות ומתפלאים שלא ממש מאמינים להם.
כמו שמצאתי פעם שקבעו סטטיסטיקה שחלק היו 48% וחלק 53%...
או סטטיסטיקה בעיתון על שנת הצנע הגדולה שכביכול הגיעו לארץ מעל מליון תיירים באותה שנה מה שלא הגיוני לגמרי, מורי דרך רעבו ללחם (בפירוט לחלקים מסתבר ש-43% באו לביקור קרובים..... רק 8% באו לטייל וגם הם במשלחות רשמיות...)
מה אני קורא היום ?
המפקחת על הבנקים טוענת שיש עליה בהלוואות של 25% השנה , חלקן מבנקים פרטיים ומהשוק האפור......
ממתי הבנקים הפרטיים מדווחים לה ? איך היא יודעת מה קורה בשוק האפור ? יש לה שם שטינקר שמדווח ?
סתם ממציאים שקרים.
היום אתה צריך להיזהר מאוד כי מכל כיוון מרמים אותך כדי להוציא ממך כמה שיותר.
קנו מכונית ותקבלו עודף מ-100.000 שקלים (המכונית עולה 99.990 שקלים - העודף 10 שקלים).
רוב המחירים בסתמיים בספרה 9 כדי שתחשוב על מחיר נמוך יותר
בטלויזיה בערך 54% מהזמן אלו פרסומות שחוזרות על עצמן בשטיפת מח, עם הונאות רבות, למשל אם האשכול 10 דקות במהלך תכנית, יש לפחות פעמיים שיופיע סמל התכנית כדי שתחשוב שהתכנית חוזרת, כדי שתעצור ותראה עוד פרסומות.
לקח לי שנה וחצי להוכיח שתאגיד המים גונב כל חודש מהציבור מליוני שקלים שלא כדין, אני אישית ניצחתי אותם כשהגעתי למבקר המדינה כי בכל שרשרת הפניות בדרך אף שר ואף רשות רשמית לא עונים, מתעלמים מהאזרחים.
והיום במקום לשלם כמה מאות שקלים לחשבון, אני משלם 40-50 שקל לחודש.....
מבטיחים לך כל מיני דברים ואחרי שקנית, דבר ללמפה.
ואני לא רוצה להרחיב את היריעה לפוליטיקאים שמשקרים ומרמים בלי סוף את הציבור בלי להניד עפעף..... (ממש כמו עוכרי-דין).
איך אמרו פעם?: "מה שנכון בעיתון זה רק התאריך, וגם זה נכון רק ליום אחד".