העיתונים החרדיים

העיתונים החרדיים

עמוסים בתקופה האחרונה בסיפורים על אנשים שחצו את הקוים, מהצד ה"לא נכון" לצד ה"נכון" כמובן, ואני כשאני קורא את הסיפורים הללו נפשי יוצאת וחושב לעצמי למה? למה שגם אני לא אעשה את הצעד הזה? והתשובה היא כמובן פשוטה שהרי אילו שעוברים מהצד הלא נכון לצד הנכון אינם מסתכנים באיבוד מקום מגוריהם ומשפחתם לפחות לא בטווח המידי, עוד לא שמענו על חוזר בתשובה שהרב של השכונה זרק אותו מביתו, המקסימום יהיה לעג וזהו, אבל תאר לך חרדי חוזר בשאלה בשכונה חרדית שיעז להמשיך לגור בביתו... אח"כ החרדים מתפלאים למה לא רוצים אותם באזורים חילוניים.

spinoza

New member
יש עכשיו בערוץ 10 על מצריים העתיקה

חוקרים את התמוטטותה של מצריים התעתיקה....(רעב,חושך,נילוס,,,)

yariv~2

New member
דווקא בנושא הזה אני לא חושב

שיש הבדל...מה החרדים יעשו לך? יכנסו אליך לבית? יבואו עם סכינים? עזוב...העניין הוא הבושה גם לחזב"ש וגם ליצב"ש(וסליחה על הר"ת
) ואיך הרב יזרוק אותך? מה הוא יעשה עליך חרם?
גם עלי עשו...אז מה, שרדתי(אני לא משווה) המצב הספיציפי שלך לא ידוע לי, לכן אין לי מושג מה הדבר הנכון שאתה צריך לעשות כרגע. בקשר למשפחה...אתה צודק.

חרדית

New member
כויפר ויריב

יריב כנראה את לא יודע מה המצב בציבור החרדי כויפר התכוון שמבחינה חברתית אתה לא יכול לגור שם מבחינה פיסית ברור שאי אפשר להעיף אותך אבל החברה מגנה אותך תוקפת אותך מוציאה עליך שם רע עושה לך את המוות עד שאתה בעצמך מעדיף לברוח משם. יש בזה טוב ורע אפשר להבין אותם הם לא רוצים שתהווה השפעה רעה על החינוך שלהם שהוא מסוגר ונטול השפעה חיצונית אצל החילונים כויפר אין בעיה עם זה למרות שגם שם קשה מאד לחוזר בתשובה להחזיק מעמד ובדרך כלל הוא עובר למקום דתי יותר. וסתם משהו שאני חושבת.למה שאדם חילוני ירצה לגור משכונה חרדית אני בטוחה שזה לא מה שהוא רוצה!!!! חרדית. נ.ב: הקטע השני לקח לי את החומר לננב אז תסלחו לי.

yariv~2

New member
חרדית

אני יודע מה המצב בחברה החרדית... הרי אני בא משם. אותו הדבר גם כן בצד החילוני...מה חשבת שלא לועגים על החוזר בתשובה?.. לא מקללים אותו? הנוער החילוני יותר טוב?... בכל אופן, אין אפשרות לאדם חרדי לגור בשכונה חילונית, וכן ההיפך (דעתי בלבד) במקרה של דתיים זה שונה לגמרי כמובן...

למעלה